24 Μαΐου 2010

Οι πέτρες,τα ιερά των Σολύμων και...το "άγιο πνεύμα"...

Αναδημοσίευση...λόγω της...επιφώτισης...!

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ... ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!

 
Πριν μερικά χρόνια είχα την αμφισβητούμενη τιμή να επισκεφθώ τους "άγιους" τόπους.
Κάποτε θα σας αφηγηθώ συνολικά τις εμπειρίες που απέκτησα εκεί... αλλά εδώ θα αναφερθώ στην πλέον αντιπροσωπευτική!
Καθώς ο ταξιτζής μου οδηγούσε στην πόλη της Ιερουσαλήμ, πρόσεξα ότι ανάλογα με την συνοικία απ’ την οποία περνούσαμε, τοποθετούσε εναλλάξ εμπρός στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ένα σαρίκι, ένα άστρο του Δαυίδ, ή ένα σταυρό!
Όταν τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό, μου απάντησε ότι αυτό στην Ιερουσαλήμ είναι βασικό μέτρο προστασίας απ’ τους φανατικούς θρησκευόμενους της κάθε συνοικίας, που με πολύ χαρά λιθοβολούν κάθε αυτοκίνητο που δεν έχει τα διακριτικά σημάδια της δικής τους πίστης.
Έτσι ανάλογα με την συνοικία των πιστών απ’ την οποία περνούν, οι δύστυχοι ταξιτζήδες της Ιερουσαλήμ, είναι αναγκασμένοι να αλλαξοπιστούν εκατοντάδες φορές τη μέρα για να διασχίσουν την αγ(ρ)ία) αυτή πόλη χωρίς να λιθοβοληθεί το αυτοκίνητό τους!
Όπως βλέπετε, καλά τα παχιά λόγια... τα αγαπάτε αλλήλους, τα Σαλόμ και τα Σαλάμαλέϊκουμ... αλίμονο όμως σε αυτόν που δεν έχει την σωστή πίστη... στο σωστό τετράγωνο της πόλης! Στην Ιερουσαλήμ, οι πετριές πέφτουν βροχή, και ο κάθε φουκαράς ταξιτζής, μόνο μ’ αυτόν τον δόλιο τρόπο μπορεί να κρατήσει άθικτο το αυτοκίνητο του!
Στους πιστούς και των τριών αυτών θρησκειών, υπάρχει η ακράδαντη πεποίθηση ότι στην ιερή πόλη τους κυκλοφορεί οπωσδήποτε το άγιο πνεύμα! Βέβαια, δεν μπορώ να πω, είδα αρκετά ανάλογα πτηνά όπως περιστέρια, κοράκια και κουρούνες να κυκλοφορούν, αλλά ξέχασα να ρωτήσω τον ταξιτζή μου, τι μορφή έχει για τον κάθε πιστό το άγ(ρ)ιο πνεύμα, στα διαφορετικά αυτά θρησκεύματα, που σημειωτέον έχουν κοινές αβρααμικές καταβολές, δηλαδή και οι τρεις αυτές θρησκείες, που ευχαρίστως αλληλολιθοβολούνται, θεωρούν ιερό γεννήτορα και προπάτορά τους, τον ίδιο μέγα προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης τον Αβραάμ.
Άμπραμ κατ-Άβραμ δηλαδή έγινε η ιερή πόλη του Αβραάμ! Βέβαια κατά βάθος και οι πιστοί των τριών αυτών θρησκευμάτων, ακολουθούν κατά πόδας τον προφήτη τους, αφού κι εκείνος με τον δικό του τρόπο... λιθοβολούσε τους άπιστους από τότε, αφού πρώτα τους γέμιζε πληγές και μετά τους θεράπευε ζητώντας για αντάλλαγμα, χρυσό και ασήμι.
Πάντως, ελπίζω να μη θεωρηθώ ασεβής παρομοιάζοντας το "άγιο" πνεύμα με πτηνό... άλλωστε όπως θα γνωρίζετε η παρομοίωση είναι εντελώς βιβλική! Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι βιβλικές παρομοιώσεις δεν σταματούν εδώ, μια και ο ίδιος ο Αβραάμ, (όπως μας αποκάλυψε ο Μ. Καλόπουλος στο βιβλίο του Αβραάμ ο Μάγος) όχι μόνο παρομοίασε με ζώα τα έθνη της γης, αλλά πρότεινε και τον αδίστακτο διαμελισμό τους, ώστε να μπορεί να τα κατακτήσει το σπέρμα του, και να τα διοικήσει με το δικό του αγ(ρ)ιο πνεύμα. Οι συστηματικοί διαμελισμοί εθνών που σήμερα βιώνουμε, είναι η προέκταση της θέλησης εκείνου του απίθανου προφήτη.
«Αγάπα τον πλησίον σου» λοιπόν. Εάν όμως τύχει και δεν είσαι εντελώς πλησίον, αλλά ανοίκεις σε άλλο άγιο πνευματικό τετράγωνο την έβαψες...
Το ...άγιο πνεύμα λοιπόν υπάρχει παντού στον κόσμο αλλά μόνο στην Ιερουσαλήμ, κυκλοφορεί εις το τετράγωνο!