05 Απριλίου 2010

Θ.ΚΟΡΝΑΡΟΣ:"...ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ, στον φορολογούμενο λαό, στον κόσμο των πεινασμένων και των απόκληρων της ζωής, τη διπλή εκμετάλλευση που τους γίνεται, για χάρη των 4 χιλιάδων παρασίτων του αμαρτωλού βουνού..."

Θέμος Κορνάρος – Οι άγιοι χωρίς μάσκα

Θέμος Κορνάρος – Οι άγιοι χωρίς μάσκα
Ο Θέμος Κορνάρος έγραψε το βιβλίο «Οι άγιοι χωρίς μάσκα» με βάση τις εμπειρίες που απέκτησε σαν εργάτης στα μοναστήρια. Το βιβλίο βγήκε το 1933 αλλά πολύ σύντομα απαγορεύτηκε. Η τελευταία του έκδοση έγινε μετά τη μεταπολίτευση, αλλά σήμερα είναι εξαντλημένο και δυσεύρετο. Σε ανύποπτο χρόνο, είχαμε ψηφιοποιήσει τα δύο πρώτα κεφάλαια του βιβλίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κείμενα μαζί». Με τη φασαρία που έγινε με τις κτηματικές διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου, έγινε λόγος και για το κείμενο του Κορνάρου, το οποίο προκάλεσε, και δίκαια, το ενδιαφέρον. Η συζήτηση στο ιστολόγιο του Ροΐδη είχε αποτέλεσμα να εκδηλωθούν εθελοντές για την ψηφιοποίηση και άλλων κομματιών, ίσως και όλου του υπόλοιπου κειμένου.

Ακολουθήσαμε την έκδοση του 1977 (εκδόσεις Χρόνος). Έγινε κάποιος επιπλέον εκσυγχρονισμός της ορθογραφίας λίγο-πολύ στα σημερινά.
Εισαγωγή: "Αντοχή" - Επιφυλλίδα του Φώτου Πολίτη,
σχετικά με την απαγόρευση του βιβλίου το 1934, η οποία προτάσσεται στο βιβλίο του Κορνάρου στην έκδοση του 1977,
δια χειρός undantag (προστέθηκε στις 15.9.2008)
Οι άγιοι χωρίς μάσκα – 1η συνέχεια, δια χειρός Νίκου Λ. (προστέθηκε στις 21.4.2008)
Οι άγιοι χωρίς μάσκα – 2η συνέχεια, δια χειρός undantag (προστέθηκε στις 11.9.2008)
Οι άγιοι χωρίς μάσκα – 3η συνέχεια, δια χειρός Στράτου Φ. (προστέθηκε στις 15.9.2008)
Οι άγιοι χωρίς μάσκα – 4η συνέχεια, δια χειρός undantag (προστέθηκε στις 14.9.2008)
Οι άγιοι χωρίς μάσκα – 5η συνέχεια, δια χειρός Κώστα Μ. (προστέθηκε στις 30.9.2008)

Πηγή...
 
Το βρήκαμε εδώ:

Η «οικογένεια του Θεού» και περισσότερο φαγητό....



Αυξάνονται με το πέρασμα των χρόνων οι...μερίδες στον Μυστικό Δείπνο


Σταδιακή αύξηση, με το πέρασμα του χρόνου, στο μέγεθος των μερίδων και των πιάτων που απεικονίζονται στους πίνακες για τον «Μυστικό Δείπνο», δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 52 από τα πιο γνωστά έργα τέχνης όλων των εποχών.
Όσο πιο πρόσφατος είναι ένας «Μυστικός Δείπνος» τόσο περισσότερο φαγητό απεικονίζονται να τρώνε ο Χριστός και οι μαθητές του, κάτι που, κατά τους ερευνητές, αντανακλά τη σταδιακή τάση της κοινωνίας για παχυσαρκία, η οποία φαίνεται πως έχει ρίζες πολύ παλαιότερες από ό,τι νόμιζαν οι επιστήμονες.
Η μελέτη, από τον καθηγητή Μπράιαν Γουόνσινκ, διευθυντή του Εργαστηρίου Τροφών του πανεπιστημίου Κορνέλ, και τον αδελφό του Κρεγκ που είναι καθηγητής θρησκευτικών σπουδών στο κολέγιο Wesleyean της Βιρτζίνια, θα δημοσιευτεί στο διεθνές περιοδικό παχυσαρκίας «The International Journal of Obesity», σύμφωνα με το «Live Science»

Περισσότερα...



H σωστή απεικόνιση του μυστικού δείπνου!

Τι θα φάμε;


ΔΟΥΛΟΝ ΦΩΤΕΙ...

Κι ενώ οι δούλοι κατήργησαν τις παρελάσεις των όπλων του Στρατού,λόγω...οικονομικής κρίσης,επανέλαβαν για άλλη μια φορά τις τιμές στον πραγματικό αρχηγό του κράτους τους...Δήλωσαν για άλλη μια φορά την υποταγή τους στους πραγματικούς ιδιοκτήτες και κατακτητές της πάλαι ποτέ ελεύθερης και υπερήφανης Ελλάδος...!
Αλήθεια,ποιός πλήρωσε τα έξοδα;Μήπως η...Εκκλησία Α.Ε.;Ή μήπως ο "κρατικός" κορβανάς;Μήπως έγινε κανένα..."θαύμα" και γέμισε το Δημόσιο Ταμείο; 

 Σχετικά θέματα:Πυρολατρεία…και η οικονομική κρίση;

Δούλοι!

ΠΕΡΙ "ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ" ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.

Τι έγινε «σαν σήμερα»;

Τι θα φάμε;

H σωστή απεικόνιση του μυστικού δείπνου!

Καλόπουλος κατά πυρολατρείας ("Αγιο Φως")

Εκπομπή Χαρδαβέλα…Ποιός "Έλληνας" Χριστός;Τα "Θεόπνευστα" Ευαγγέλια λένε ψέμματα;

 Η Ανάσταση του Ιησού -Το μυστικό της Παρασκευής…