10 Σεπτεμβρίου 2008

Το Άγιο Όρος δεν κατακτήθηκε από τους Τούρκους!Συνθηκολόγησε μαζί τους προκαταβολικά!!!Δηλαδή πρόδωσε!!!


Για να γίνει πιο κατανοητή η ομολογία της προδοσίας των καλογέρων προς τους Σουλτάνους,ας πούμε ένα παράδειγμα:Παρουσιάζει κάποιος ένα χαρτί με τη βούλα και την υπογραφή του Γερμανού κατακτητή,με το οποίο του έχει παραχωρήσει κάποιες εκτάσεις και ζητά από το...Ελεύθερο Ελληνικό κράτος εν έτει 2008,την κατοχύρωση της...ιδιοκτησίας.Και για να δικαιολογήσει πως έχει τέτοιο χαρτί παραχώρησης από τον...Γερμανό κατακτητή,τι γράφει ο θεοπαίκτης!Ότι πριν ακόμα έρθουν στην Ελλάδα και την κατακτήσουν οι Γερμανοί,αυτός είχε συνθηκολογήσει μαζί τους και είχε γίνει συνεργάτης τους,δηλαδή ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!!!Απολαύστε,Έλληνες,την ομολογία προδοσίας των χριστιανών (καλογέρων,δεσποτάδων,Πατριαρχών)!

Αφού για χίλια χρόνια κατέσφαζαν με διατάγματα όποιον επέμενε να μην αλλάξει θρησκεία και να τους προσκυνήσει,αφού είχαν κατακλέψει όλη τη γη από τους Έλληνες,δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν και με το Σατανά τους προκειμένου να διατηρήσουν τα κερδισμένα!Τι λέει,λοιπόν,το κατάπτυστο παρακάτω έγγραφο;Ότι το "¨Αγιο Όρος" δεν αλώθηκε με δόρατα,αλλά συνθηκολόγησε (υπέγραψε συνεργασία) με τους Σουλτάνους κι αυτοί με τη σειρά τους για να ευχαριστήσουν τους συνεργάτες τους προσυπέγραψαν τα προηγούμενα παραχωρητήρια των Νεορωμαίων του Βυζαντίου,με τα οποία είχαν δωθεί οι περιουσίες των Ελλήνων βορά στους ρασοφόρους!

Η ΕΛΛΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 1700 ΧΡΟΝΙΑ.ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ!ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.

"Δεν ήταν δορυάλωτες, συνθηκολόγησαν...
.
...οι Μονές του Αγίου Ορους"! Τα απίστευτα επιχειρήματα του Εφραίμ για να βουτήξει τις περιουσίες...
.

Του Γ. Καρβουνιάρη
.
Ύστερα από τα ντοκουμέντα των πρηγουμένων ημερών, σήμερα σας στέλνω δύο σελίδες απο το συμβόλαιο που συντάχθηκε για την ανταλλαγή των εκτάσεων της Βιστωνίδας με τα δάση της Χαλκιδικής, για να δείτε τι επιχειρήματα χρησιμοποιούν οι καλόγεροι, σκεπτόμενοι προφανώς ότι ο ελληνικός λαός αποτελείται απο χαϊβάνια, άξια μόνον για κούρεμα, για άρμεγμα και για ξεπούλημα. Προσέξτε ιδιαίτερα τις λέξεις "δορυάλωτες" και "συνθηκολόγηση" καθώς και τις χρονολογίες των φιρμανίων... (Κάντε κλικ πάνω στα έγγραφα για να μεγαλώσουν).

PRESS-GR

Άγιον Όρος: Ιερός τόπος ή «γιάφκα» κακοποιών;

Τι κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου;

.
Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το άβατον του περιβάλλοντος του ηγουμένου Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου (συμπωματικά αμέσως μετά τη σύλληψη Κάρατζιτς), γενούν εύλογα ερωτήματα σε όσους έχουν την ικανότητα να βλέπουν πίσω από τις γραμμές των όσων δημοσιεύονται.

Για παράδειγμα, αν είναι τόσο μεγάλη η διαφθορά πολιτικών και ιερωμένων ώστε να καπηλεύονται ασύστολα δημόσια συμφέροντα, τότε γιατί να μην ανοίξουμε λίγο τους ορίζοντες ώστε να δούμε λίγο ποιο μακριά; Γιατί τάχα περιορίζονται οι έρευνες και τα δημοσιεύματα μόνο σε ότι αφορά στα διάφορα ακίνητα; Κανενός το μυαλό δεν πάει στο ότι το θέμα αυτό έσκασε ως «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» σε αντικρουόμενα συμφέροντα «συμμοριών»; Ποιος είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει, ότι ο «βούρκος» των όσων κρύβονται στον «άγιο τόπο» είναι τόσο ρηχός;

Το συμπέρασμα που βγαίνει δυστυχώς, είναι, ότι οι δημοσιεύσεις γίνονται αυστηρά επιλεκτικά, με σκοπό την μεταβίβαση της «πίτας» από την μια «σπείρα» στην άλλη, ενόψει ...αλλαγής φρουράς.

Η δική μου όμως γνώμη είναι, πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει ξεφύγει ο «πόλεμος συμφερόντων» από τον έλεγχο, στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, με «παράπλευρες απώλειες», που θα συγκλονίσει όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και όλο τον κόσμο.

Αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα.

Πηγή...

Με ενέργειες Αρμένιου δικηγόρου,απόγονοι Ποντίων αποζημιώνονται από ασφαλιστικές εταιρίες!


Πόντιοι

08.09.2008,
Φάνης Μαλκίδης

Ασφαλιστική εταιρεία στις ΗΠΑ βρήκε 1.000 συμβόλαια θυμάτων της Γενοκτονίας και αποζημιώνει τους δικαιούχους.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάνει γνωστό τη μεγάλο αγώνα του δικηγόρου Βαρτκές Γεγκιαγιάν να διεκδικήσει αποζημιώσεις υπέρ των απογόνων των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915.
Ο Αρμένιος δικηγόρος Βαρτκές Γεγκιαγιάν, που κατάγεται από την Σπάρτη της Πισιδίας, υποχρέωσε τις ασφαλιστικές εταιρείες New York Life Insurance Co
και ΑΧΑ, μετά από πολύχρονο και δύσκολο δικαστικό αγώνα να καταβάλουν σε δικαιούχους το συνολικό ποσό των 53 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Αρμένιος δικηγόρος ανακάλυψε ότι στις ασφαλιστικές εταιρείες που είχαν ασφαλίσει Αρμένιους υπήρχαν και ονόματα Ελλήνων που ζούσαν στις περιοχές της Θράκης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, άρα γινόταν πολύ ενδιαφέρον η εξέλιξη αυτή και για την ελληνική πλευρά, προκειμένου να αποδοθoύν εκ των υστέρων στους απογόνους των Ελλήνων τα χρήματα ως αποζημίωση για την απώλεια της ζωής τους.
Κάποια στιγμή έγινε γνωστή και στην Ελλάδα η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου από τις ΗΠΑ και έτσι ξεκίνησε μία προσπάθεια ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τις περιοχές του Πόντου, της Θράκης της Μικράς Ασίας. Μετά ξεκίνησε μία προσπάθεια προκειμένου να βρεθούν τεκμήρια ύπαρξης ασφαλειών ζωής οι οποίες αφορούσαν Έλληνες που ζούσαν σε αυτές τις περιοχές. Η ύπαρξη επιστολής του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου ο οποίος ανέφερε την σύναψη τριών ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε εταιρείες στη Βιέννη, στην Άγκυρα και στη Νέα Υόρκη με τελικό δικαιούχο τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και η εύρεση του συμβολαίου του ιατρού από το Αιδίνιο Νικόλαου Τσιουμπάκη, ήταν δύο ελπιδοφόρα μηνύματα για τη συνέχεια. Συνέχεια η οποία πράγματι δικαίωσε την προσπάθεια αυτών που αναζητούν την αλήθεια και τα εφόδια για την τεκμηρίωση της γενοκτονίας με την ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας των ΗΠΑ New York Life Insurance Co. H εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει Έλληνες δικαιούχους που έζησαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία πριν το 1915. Το συνολικό ποσό εκτιμάται από την εταιρεία στα 12 με 15 εκατ. δολάρια και αφορά 1. 000 περίπου συμβόλαια θυμάτων τα οποία είχαν κάνει οι Έλληνες πριν το 1915. Τα συμβόλαια αυτά ανακάλυψε στα αρχεία της, μετά από σχετική έρευνα σε αρχεία που αφορούσε Αρμένιους.
Η σημαντική αυτή είδηση από την New York Life Insurance Co αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη, αφού είναι ουσιαστικά μία ηθική δικαίωση και ένα ακόμη περαιτέρω βήμα στην αναγνώριση και διεθνοποίηση της γενοκτονίας. Το μείζον θέμα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι η αποζημίωση κάποιων ανθρώπων που θα πάρουν τα χρήματα των προγόνων τους, αλλά ουσιαστικά αποτελεί ένα μέτρο προκειμένου να πιεσθεί η Τουρκία που έχει διαπράξει το μαζικό έγκλημα, τη γενοκτονία, να προβεί και στην αναγνώριση αλλά και στη συγνώμη απέναντι στα θύματα αυτής της γενοκτονίας.
Θα πρέπει τα προσφυγικά σωματεία να συμβάλλουν και αυτά στην περαιτέρω ανάδειξη του σοβαρού αυτού ζητήματος, το οποίο αναδεικνύει μία νέα παράμετρο στην υπόθεση της γενοκτονίας, παράμετρος η οποία δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά ηθικής δικαίωσης. Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν όποιες πληροφορίες υπάρχουν επί των θεμάτων ασφάλειας ζωής από τους απογόνους των θυμάτων της γενοκτονίας και μέσα στο χρονικό διάστημα που αναφέρει η παρακάτω ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας να γίνει η σχετική διαδικασία. Η προσπάθεια για την ανάδειξη του αποσιωπημένου μαζικού εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων συνεχίζεται και από ότι φαίνεται έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.

NEW YORK, SEPTEMBER 4, 2008
New York Life Launches Voluntary Program to Reach out to Heirs of Greek Policies from 1914.
New York Life Insurance Company announced an outreach program to locate and compensate heirs of approximately 1,000 life insurance policies issued to Greeks in the Ottoman Empire prior to 1915. As part of the Greek Life Insurance Policy Program, New York Life will publish notices in national and international newspapers about the claims review process so that heirs can submit claims relating to these policies. The company said it will also contribute $1 million to the Greek Orthodox Archdiocese of America, since descendants of many of those displaced from their ancestral homelands are now members of the Archdiocese. The total value of the voluntary program is $12-15 million, including administrative and other costs.
“In the course of research associated with another historical matter regarding policies sold to Armenians who perished after 1914, the company became aware that Greek policyowners were evidently victims of the same violence in the Ottoman Empire. With the Armenian policy matter now successfully completed, involving benefits paid to heirs of 2,300 Armenian policyholders, New York Life conducted additional archival research and verified that there are Greek policies that may remain unpaid from 1915. We will offer heirs to the Greek policies the same benefits as those provided to persons claiming under the Armenian policies,” said William Werfelman, a spokesman for New York Life. “As with the Armenian policies, records confirm that the company succeeded in paying benefits in nearly half of the Greek policies. New York Life paid those benefits to heirs in the months and years immediately following the violence of 1915. However, New York Life received no claims and thus paid no benefits or cash value on 1,000 other Greek policies. Our company’s value system is rooted in humanity and integrity, and our willingness today to resolve these policies from 1915 shows that we still adhere to these values today.”
The voluntary program uses the same criteria used to resolve the Armenian policy matter, including a multiplier of ten times the original face amount for those who can demonstrate that they are the rightful heirs to the policy proceeds. The public notices will commence in September. Descendants of persons insured under any of the Greek policies may submit claims for benefits for a six month period ending on February 28, 2009. Individuals who want to learn more can do so by visiting the program’s website at www.greekinsuranceclaims.com or by calling toll-free 1-800-922-2973. In Greece the toll-free number is 00 800 33 311144.
In addition to providing benefits to heirs of its Greek insureds, New York Life will contribute $1 million to the Greek Orthodox Archdiocese of America. With these funds the Archdiocese plans to establish an endowed chair for the study of Hellenism in Pontus and Asia Minor at its Holy Cross Theological School in Brookline, MA. New York Life expressed gratitude to Archbishop Demetrios, the leader of the Greek Orthodox Church in America, for his personal involvement in assisting with various aspects of the voluntary program.
Archbishop Demetrios said, “The events in the Ottoman Empire and after led to the loss of countless lives and the expulsion of 1,500,000 Greeks from their ancestral homelands. New York Life is one of those rarest of companies today, a company of responsible action that believes in setting the record right, even if it means reaching back to the beginning of the Twentieth Century. The Greek Orthodox community gratefully applauds New York Life for establishing the Greek Life Insurance Policy Program and its very generous contribution of $1 million, which will be used to enlighten people about the long and rich history and culture of Hellenism in Pontus and Asia Minor.”
The company said it worked with attorney Vartkes Yeghiayan, one of the attorneys involved in the Armenian insurance settlement, to develop the voluntary program relating to Greek policies.
New York Life Insurance Company has been headquartered in New York City since its founding in 1845. The company began selling policies in the Ottoman Empire in 1882 and withdrew from the region during World War I.

Η σχετική ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας, σε μετάφραση του υπογράφοντος από την αγγλική γλώσσα, έχει ως εξής:

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008
Η New York Life Insurance Co εγκαινιάζει το πρόγραμμα αποζημίωσης των κληρονόμων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Ελλήνων του 1914.
Η ασφαλιστική εταιρεία ζωής New York Life Insurance Co αναγγέλλει το πρόγραμμα για να βρεθούν και να αποζημιωθούν οι κληρονόμοι περίπου 1.000 ασφαλιστήριων συμβολαίων ζωής που διανέμονται σε Έλληνες στην οθωμανική αυτοκρατορία πριν από 1915
.

Ως τμήμα του ελληνικού προγράμματος ασφαλιστήριων συμβολαίων ζωής, New York Life Insurance Co θα δημοσιεύσει ανακοινώσεις σε εθνικές και διεθνείς εφημερίδες για τη διαδικασία αναθεώρησης αξιώσεων έτσι ότι οι κληρονόμοι μπορούν να υποβάλουν τις αξιώσεις σχετικά με αυτές τις πολιτικές. Η New York Life Insurance Co θα συμβάλει επίσης με 1 εκατ. δολάρια στην ορθόδοξη αρχιεπισκοπή της Αμερικής, δεδομένου ότι οι απόγονοι πολλοί από εκείνους που εκδιώχθηκαν από τις προγονικές πατρίδες τους είναι τώρα μέλη της αρχιεπισκοπής. Η συνολική αξία του προγράμματος είναι 12-15 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των διοικητικών και άλλων δαπανών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που συνδέθηκε με ένα άλλο ιστορικό θέμα σχετικά με τις πολιτικές εναντίον των Αρμενίων οι οποίοι χάθηκαν μετά από το 1914, η New York Life Insurance Co έγινε ενήμερη ότι οι Έλληνες ιδιοκτήτες ήταν προφανώς θύματα της ίδιας βίας στην οθωμανική αυτοκρατορία. Με το αρμενικό θέμα τώρα που ολοκληρώνεται επιτυχώς, περιλαμβάνοντας τα οφέλη που πληρώνονται στους κληρονόμους 2.300 αρμενικών ασφαλισμένων, η New York Life Insurance Co πραγματοποίησε πρόσθετη αρχειακή έρευνα και έλεγξε ότι υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια Ελλήνων που μπορούν να παραμείνουν απλήρωτα από 1915. Η New York Life Insurance Co θα προσφέρει τους κληρονόμους τα ίδια οφέλη με εκείνους που παρέχονται στους Αρμένιους. Ο William Werfelman, εκπρόσωπος της New York Life Insurance Co ανέφερε ότι «όπως με τις αρμενικές πολιτικές, τα αρχεία επιβεβαιώνουν ότι η επιχείρηση πέτυχε στην πληρωμή των οφελών σχεδόν στα μισά από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Ελλήνων, στους μήνες και τα έτη αμέσως μετά τη βία του 1915. Εντούτοις, η New York Life Insurance Co δεν πλήρωσε καμία αξία μετρητών σε άλλα 1.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια Ελλήνων. Το σύστημα αξίας της επιχείρησής μας έχεις τις ρίζες του στην ανθρωπότητα και την ακεραιότητα, και η προθυμία μας να επιλύσουμε σήμερα αυτά τα συμβόλαια από το 1915 δείχνει ότι εμμένουμε ακόμα σε αυτές τις αρχές» . Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια που χρησιμοποιούνται για να επιλύσουν το αρμενικό θέμα, συμπεριλαμβανομένου ενός πολλαπλασιαστή δέκα φορές του αρχικού ποσού προσώπου για εκείνους που μπορούν να καταδείξουν ότι είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι στις εισπράξεις. Οι ειδοποιήσεις θα αρχίσουν μέσα το Σεπτέμβριο και οι απόγονοι των ασφαλισμένων προσώπων μπορούν να υποβάλουν τις αξιώσεις για τα οφέλη για μια περίοδο έξι μηνών που τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου 2009. Τα άτομα που θέλουν να μάθουν περισσότερα μπορούν να επισκεφθούν τον ιστοχώρο του προγράμματος
www. greekinsuranceclaims. COM ή με την κλήση ατελούς 1-800-922-2973. Στην Ελλάδα ο ατελής αριθμός είναι 00.800.33 311144. Εκτός από την παροχή των οφελών στους κληρονόμους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Ελλήνων η New York Life Insurance Co θα συμβάλει με 1 εκατομμύριο δολάρια στην ελληνική ορθόδοξη αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Με αυτά τα κεφάλαια η αρχιεπισκοπή προγραμματίζει να ιδρύσει μια έδρα για τη μελέτη του Έλληνισμού του Πόντου και της Μικρά Ασία στη θεολογική σχολή που λειτουργεί στη Μασαχουσέτη. Η New York Life Insurance Co εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, για την προσωπική συμμετοχή του στην ενίσχυση με διάφορους τρόπους του προγράμματος. Ο Αρχιεπίσκοπος Demetrios ανέφερε ότι, «τα γεγονότα στην οθωμανική αυτοκρατορία οδήγησαν στην απώλεια αμέτρητων ζωών και την εκδίωξη 1.500.000 Ελλήνων από τις προγονικές πατρίδες τους. Η New York Life Insurance Co είναι μία από εκείνες τις σπάνιες επιχειρήσεις που πιστεύει στον καθορισμό του δικαιώματος που πηγάζουν από τα αρχεία, ακόμα κι αν σημαίνει αυτό επιστροφή στην αρχή του εικοστού αιώνα. Η ελληνική ορθόδοξη κοινότητα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην New York Life Insurance Co για την καθιέρωση του ελληνικού προγράμματος ασφαλιστήριων συμβολαίων ζωής και της πολύ γενναιόδωρης συμβολής της με 1 εκατομμύριο δολάρια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να διαφωτίσουν τους ανθρώπους για τη μακρόχρονη και πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού στον Πόντο και τη Μικρά Ασία». Η New York Life Insurance Co ανέφερε συνεργάστηκε με τον πληρεξούσιο δικηγόρο Βαρτκές Γεγκιαγιάν, έναν από τους πληρεξούσιους που συμμετέχει στο αρμενικό θέμα, για να αναπτύξει το πρόγραμμα σχετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια των Ελλήνων. Η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Co με κεντρικά γραφεία στην πόλη της Νέας Υόρκης από την ίδρυσή της το 1845, άρχισε τις πολιτικές των ασφαλιστηρίων συμβολαίων στην οθωμανική αυτοκρατορία το 1882 και απεσύρθη από την περιοχή κατά τη διάρκεια του Α’ παγκόσμιου πολέμου
.


Το CERN σε ζωντανή μετάδοση!!!

Πείραμα Cern:Παγκόσμιο ενδιαφέρον και ζωντανή μετάδοση μέσω Ίντερνετ..

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την έναρξη του πειράματος στο CERN.
Όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δύκτια μεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες με έκτακτα δελτία.
Υπάρχει βέβαια και ζωντανή μετάδοση στο Ίντερνετ, μέσω live webcast,κατευθείαν απ΄τους χώρους των εργαστηρίων του CERN στη διεύθυνση: http://webcast.cern.ch/ .
Tηλεοπτικά υπάρχει ζωντανή μετάδοση από τη Eurovision.(Περισσότερες πληροφορίες στο χθεσινό δημοσίευμα του Greece Salonika, εδώ )

ΙΕΡΟΝ ΟΡΟΣ

Έχει ανάγκη ο Θεός την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ για να επικοινωνεί με τους αντιπροσώπους του;Όχι μόνο την έχει αλλά την χρησιμοποιεί κατά κόρον!!!!
Ήταν δυνατόν να μείνει ο Άθως απέξω;Όχι βέβαια,γιαυτό και έφτιαξε ένα site
για να μπορεί να στείλει τα μηνύματα του...Θεού ηλεκτρονικά!!!!!
Τι μας λέει ο...Θεός εδώ;Δέχεται τη Μυθιστορία των Ελλήνων;Δηλαδή, έτσι είναι,αφού το γράφουν,ότι ο ΘΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ και ο Γίγας ΑΘΩΣ κατά τη διάρκεια της Τιτανομαχίας-Γιγαντομαχίας ή ο ένας ή ο άλλος πέταξε ένα βράχο που έπεσε στη θάλασσα κι έτσι δημιουργήθηκε το όρος Άθως!!!!!!
Διαβάστε παρακάτω με προσοχή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!!
Δεν θα σχολιάσουμε το γιατί και το πως ερημώθηκε το πυκνοκατοικημένο ΙΕΡΟΝ ΟΡΟΣ των Ελλήνων,αλλά δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε το...παραμύθι περί "θαλασσοταραχής" και "αναγκαστικής" απόβασης!!!!!
Καταρχήν,υποτίθεται ότι το ταξίδι ξεκίνησε από την Παλαιστίνη με προορισμό την...Κύπρο!!!
Πρώτον,πως έγινε και ο...Θεός δεν επέβαλε νηνεμία στη θάλασσα,αφού ταξίδευε η...Θεομήτωρ;
Δεύτερον,αφού έφυγαν από την Παλαιστίνη για την Κύπρο που είναι κοντά και απέναντι,πως βρέθηκαν μετά από μια...θαλασσοταραχή περίπου χίλια ναυτικά μίλια μακριά,στον...Άθω;;;;;;;;;;

http://www.inathos.gr/
Μυθολογία


Κατά την μυθολογία το όνομα Άθως ανήκε σε κάποιον Θρακιώτη γίγαντα. Στην σύγκρουση μεταξύ θεών και γιγάντων ο Άθως έριξε έναν τεράστιο πέτρινο όγκο κατά του Θεού Ποσειδώνα, ξέφυγε όμως από τα χέρια του και έπεσε στη θάλασσα σχηματίζοντας το κομμάτι της ξηράς που βρίσκεται σήμερα το Άγιο Όρος.
Μία άλλη εκδοχή λέει ότι ο Ποσειδώνας ηταν αυτός που έριξε τον βράχο εναντίον του Άθωνα. Ο βράχος πλάκωσε τον Άθωνα και τον έθαψε από κάτω. Αυτός ο βράχος δημιούργησε και το Άγιο Όρος.


Αρχαιότητα

Ως τον 3ο π.X. αιώνα υπήρχαν στην χερσόνησο του Άθω πολλές μικρές ελληνικές πόλεις. Αργότερα, για λόγους άγνωστους οι πόλεις αυτές παράκμασαν ή καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα ο τόπος να μείνει έρημος για αρκετούς αιώνες.


Χριστιανισμός

Σύμφωνα με την παράδοση, η Θεοτόκος με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, πηγαίνοντας να επισκεφθούν τον Λάζαρο στην Κύπρο έπεσαν σε μια μεγάλη θαλασσοταραχή που τους ανάγκασε να αποβιβαστούν προσωρινά στο λιμάνι όπου βρίσκεται σήμερα η μονή Ιβήρων. Θαυμάζοντας το άγριο τοπίο η Παναγία ζήτησε από τον Υιό της να της προσφέρει όλο το Όρος σαν δώρο. Τότε ακούστηκε η φωνή του Κυρίου που έλεγε: ¨Έστω ο τόπος ούτος κλήρος σός και περιβόλαιον σόν και παράδεισος, έτι δε και λιμήν σωτήριος των θελόντων σωθήναι¨. Από τότε θεωρείται το Άγιο Όρος ώς κλήρος και περιβόλι της Παναγίας.
Από τον 5ο μ.X. αιώνα άρχισε πάλι να εμφανίζεται στην περιοχή ανθρώπινη δραστηριότητα, όταν εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι μοναχοί, οι οποίοι απογοητευμένοι από την καθημερινότητα της κοινωνικής ζωής, βρήκαν αυτόν τον όμορφο και έρημο τόπο ιδανικό για να λατρεύσουν καλύτερα τον θεό.

Η ισχύς των φιρμανιών του Σουλτάνου στο Σουλτανάτο της...Ελλάδας!!

Ο Σουλτάνος,διόρισε τον Γεννάδιο δεύτερο τηι τάξηι
και εξουσιαστή σε όλους τους σκλάβους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας(εννοείται,ότι οι Μουσουλμάνοι δεν ήταν σκλάβοι,άρα σε όλους τους άλλους χριστιανούς και μη).Ο παμπόνηρος Μωάμεθ ήξερε ότι με αυτό τον τρόπο θα είχε το κεφάλι του ήσυχο,αφού ο συνεργάτης του δεν θα άφηνε με τίποτα κανένα πρόβατο να ξεφύγει από το μαντρί!!
Άλλωστε,γεμίζοντας τα μοναστήρια θα άδειαζαν τα βουνά από επαναστάτες!!!!Κι έτσι το "θεάρεστο έργο" της υφαρπαγής περιουσιών συνεχίστηκε με άλλη σφραγίδα!!!Αντί για έδικτα,φιρμάνια!!!!
Ποιός είναι λοιπόν το αφεντικό που κάνει κουμάντο εδώ και 1700 χρόνια;;;

____________________________________________________________
http://olympia.gr/
Οθωμανικά Φιρμάνια και “σύγχρονη” Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Σεπτέμβριος 9, 2008

Η διατήρηση δομών ιδιοκτησίας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στη σημερινή υποτιθέμενα ελεύθερη Ελλάδα, εκτός από σύμπτωμα κρατικής παράνοιας είναι και αίτιο της κοινωνικής αδικίας που μοιάζει υπερχρονική και διακυβερνητική. Είναι πραγματικά απίστευτο τίτλοι ιδιοκτησίας προϊόν ραγιαδισμού και δοσιλογίας να αναγνωρίζονται από ένα κράτος που προήλθε από επαναστατική ανατροπή εξουσίας. Το ότι τον 21ο αιώνα το Ελληνικό κράτος εξακολουθεί να αναγνωρίζει Σουλτανικά φιρμάνια ως τίτλους κατοχής είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως η εξουσιαστική κάστα που μαστίζει τον τόπο εδώ και αιώνες έμεινε αλώβητη και πανίσχυρη.

Οθωμανικοί τίτλοι ιδιοκτησίας

Ως συνέχεια των Βυζαντινών χρόνων, οι Οθωμανοί διατήρησαν ένα σύστημα διανομής περιουσιών που επεκτείνετο ως αμοιβή για τοποτήρηση και διαφύλαξη των συμφερόντων του Σουλτάνου. Η μοναστηριακή περιουσία πολλαπλασιάστηκε με την κατάκτηση της Ελληνικής επικράτειας προκειμένου οι κάτοικοι να υποχρεώνονται σε εργασία ο καρπός της οποίας διαχειρίζετο από τους κληρικούς - τοποτηρητές, αποδίδοντας τους ανάλογους φόρους στο Σουλτάνο. Ο κεφαλικός φόρος παράλληλα ήταν υπερβολικός και οδηγούσε σε σταδιακή “κατάσχεση” των ιδιωτικών εδαφών. Με αυτή τη μέθοδο ήταν αδύνατη η ανάπτυξη οποιασδήποτε αντίδρασης εφ’ όσον υπήρχε έλλειψη πόρων για τους γηγενείς κατοίκους. Γι’ αυτό και η όποια αντίσταση γινόταν από τους λεγόμενους “Κλέφτες”. Αξίζει να σημειωθεί ότι μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η μονή Εσφιγμένου, που κάλυψε ή βοήθησε αρκετές φορές επαναστάτες. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα η μονή στερείται περιουσιακών στοιχείων και βάλλεται πανταχόθεν ώστε να απωλέσει και τα εναπομείναντα, κυρίως τον ζωτικό της χώρο.

Η έναρξη της Επανάστασης έφερε την άμεση αντίδραση του Πατριαρχείου που αφόρησε τους εξεγερμένους. Το Πατριαρχείο δυστυχώς εξασφάλιζε την ύπαρξη του ως δίαυλος της κεντρικής εξουσίας και των μονών - τοποτηρητών στα υπόδουλα εδάφη. Η διαφαινόμενη γενικευμένη εξέγερση έβαζε σε κίνδυνο τα περιουσιακά και λειτουργικά δεδομένα της άρχουσας Εκκλησιαστικής δομής.

Με το πέρας της επανάστασης (πρώτη φάση) υπήρξε το οξύμωρο σχήμα, οι μαχητές και απελευθερωτές στην ουσία, να στερούνται οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου. Η πρώιμη κρατική υπόσταση, αποξενωμένη από τους πραγματικούς αγωνιστές, καρπώθηκε τα απαραίτητα για την ευμάρεια των λειτουργών της, αφήνοντας άθικτη βεβαίως τη μοναστηριακή περιουσία. Κάποιοι ιδιώτες επίσης βρέθηκαν με σουλτανικά φιρμάνια παραχώρησης, μεσούσης της επανάστασης, προϊόν πολλάπλών εξυπηρετήσεων στις Οθωμανικές αρχές. Έτσι, μαχητές όπως ο Κολοκοτρώνης ή ο Νικηταράς κατέληξαν επαίτες και περίγελοι των πονηρών γραφιάδων που ξαφνικά απόκτησαν νόμιμα αλλά ανήθικα περιουσίες.

Η αναγνώριση από το νεοσύστατο κράτος των φιρμανιών εξασφάλισε τη συνέχιση των εξουσιαστικών δομών στην Ελλάδα από συνεργάτες ή συνεργούς των Οθωμανών και όχι από την δημοκρατική πλειοψηφία των αγωνιστών. Γι’ αυτό και το έλλειμα δημοκρατίας που παρατηρείται σε όλη τη διάρκεια της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας.

Τα κωμικοτραγικά γεγονότα με τη μονή Βατοπεδίου μας προσβάλλουν βάναυσα ως πολίτες. Πέραν της απαράδεκτης διατήρησης Οθωμανικών προνομίων στην “ελεύθερη” Ελλάδα, είναι τραγικό να εμφανίζονται τίτλοι ιδιοκτησίας αιώνων που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι και πλαστοί. Αυτό διότι οι μονές διατηρούσαν αυτούς τους τίτλους όχι κατατεθιμένους σε κάποια κρατική υπηρεσία, αλλά σε σεντούκια και άδυτα. Άρα ανεξέλεγκτα.

Ο επαναπροσδιορισμός της ιδιοκτησίας στην Ελληνική επικράτεια θα μπορούσε να ανοίξει τους ασκούς του αιόλου. Είναι όμως μια αναγκαιότητα και μια υποχρέωση προς την ιστορική δικαιοσύνη. Επιτέλους ως πότε οι πολίτες αυτής της χώρας θα είναι δουλοπάροικοι με Οθωμανική βούλα; Ως πότε οι μη έχοντες θα επωμίζονται το βάρος της ψευδεπίγραφης κρίσης όταν πακτωλοί κεφαλαίων στέκονται ανενεργοί κλεισμένοι σε ραγιαδικά σεντούκια; Και διαχέονται έντεχνα για να διατηρούν τον τοποτηρικό τους ρόλο δοσμένο πλέον από τέκνα πνευματικά;

Δημοσιεύθηκε στο history - ιστορία - 历史, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , , , , , | Κανένα σχόλιο »