11 Δεκεμβρίου 2010

Περί της πρότασης του Πούτιν για εξόρυξη των πετρελαίων και την εξόφληση του χρέους της Ελλάδας.

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είναι γνωστός σε όλους τους πολιτικούς πολλά χρόνια τώρα.Κάθε αρνητική θέση εκ μέρους τους,είναι εκ του πονηρού.Δεν υπάρχει περίπτωση μια συμφωνία παραχώρησης όπως αυτή: ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010 Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ...Η.Π.Α!!,να μην ήταν γνωστή σε κάθε πρωθυπουργό που πέρασε μέχρι τώρα!
Είχε απόλυτο δίκιο ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος όταν είπε: "Κατηγορώ ευθέως το ελληνικό κράτος..."
διότι πραγματικά κολυμπάμε πάνω σε...
Το ότι...Οι Ρώσοι αναλάμβαναν να μας βγάλουν μέχρι και τα πετρέλαια του Αιγαίου!!! ,έτυχε να το κουβεντιάσουμε σε μια παρέα σήμερα...Τότε ξαφνιάστηκε ένας από την παρέα που τυγχάνει να εργάζεται σε ξενοδοχείο της Δυτικής Ελλάδας,που δέχεται επισκέπτες από τη Ρωσία και άρχισε να μας λέει για μια συνομιλία που είχε.Έτυχε,λοιπόν,να συνομιλήσει με κάποιον Ρώσο ανώτατο αξιωματούχο που παραθέριζε στα γαλανά νερά του Ιονίου...Του είχε πει ο Ρώσος ότι όταν ο Παπανδρέου είχε πάει στη Ρωσία,ο Πούτιν του είχε προτείνει πράγματι να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδας,με αντάλλαγμα την εξόρυξη των πετρελαίων 50-50%,με την Ελλάδα και ταυτόχρονα να κατεβάσει τον Ρώσικο Στόλο στο Αιγαίο,έτσι ώστε να είναι ασφαλισμένες οι γεωτρήσεις και όχι μόνο!
Μέρος αυτής της πρότασης ήταν και η ζητούμενη παραχώρηση των ναυπηγείων της Σύρου για επισκευές των Ρώσικων πλοίων.
Του είχε πει,λοιπόν ο Ρώσος ότι,ο Παπανδρέου αρνήθηκε ξερά στον Πούτιν,λέγοντάς του ότι αυτός εργάζεται για τα συμφέροντα των...ΗΠΑ!!!
Τον ρώτησα ξανά,αν είναι σίγουρος για αυτά που λέει κι αν θυμάται καλά τη συνομιλία και μου είπε ότι τέτοιες κουβέντες δεν ξεχνιούνται εύκολα,άλλωστε,όπως μου είπε,δεν πάει και πολύς καιρός από τότε!
Πολλές φορές συμβαίνει να μαθαίνει κανείς ειδήσεις από εκεί που δεν το περιμένει!Η συγκεκριμένη βέβαια,δεν είναι άγνωστη,απλά επιβεβαιώνεται και από την παραπάνω συνομιλία...


 

Η Αλβανία γίνεται… Ντουμπάι!Και η Ελλάδα...Ουγκάντα!

Τα πετρέλαια σε Βορρά και Νότο αξιοποιούνται με διαδικασίες εξπρές

Σε ένα δεύτερο… Ντουμπάι μετατρέπεται σιγά – σιγά η Αλβανία, καθώς όλο και πιο πολλές πετρελαϊκές εταιρίες, κυρίως Αμερικάνικες και Καναδικές, δραστηριοποιούνται, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που υπάρχουν, ακόμη και κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα!
Και όλα αυτά, τη στιγμή που στη χώρα μας ακόμη συζητάμε για δημιουργία… Φορέα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων!

Το θέμα εγκρίθηκε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο και εξετάστηκε η επικαιροποίηση του παλαιού Νόμου για έρευνα κοιτασμάτων σε περιοχές της Ελλάδος.
Στη σύσταση του Φορέα συμφωνεί και η Νέα Δημοκρατία, η οποία αφού μελετήσει συστηματικά τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, θα τοποθετηθεί στη Βουλή.
Πηγή

Το συνδιάζουμε με αυτό:

Smart Money Flows Into Albanian Oil Company
Recently, George Soros – a billionaire investor, Endeavour Mining Corp – with a merchant bank division, Peninsular Merchant Bank and Columbia Wanger Asset Management have all made big investments. Together they own about 25% of the company.
Αγγλικό άρθρο

Πηγή...

Οι Ρώσοι αναλάμβαναν να μας βγάλουν μέχρι και τα πετρέλαια του Αιγαίου!!!


Τον περασμένο Φλεβάρη ρεπορτάζ (εφημερίδα Ποντίκι) που ουδέποτε διαψεύστηκε είχε αποκαλύψει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε εγγράφως από τη Ρωσία για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Η εν λόγω πληροφορία περιγράφει την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της Μόσχας να διατηρήσει τη δυναμική μιας ελληνορωσικής στρατηγικής σχέσης, την οποία ωστόσο δεν εκτίμησε ως ωφέλιμη για τη χώρα η ελληνική κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε τη «σιγουριά» της αμερικανικής αγκάλης, φροντίζοντας να οδηγήσει γρήγορα τη χώρα στην… προστατευτική σκέπη του (αμερικανικού) Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δημιουργώντας μάλιστα την Κερκόπορτα από την οποία ο αμερικανικός παράγοντας «τρύπωσε» εντός της ευρωζώνης.

Η στρατηγική επιλογή του...