13 Δεκεμβρίου 2010

Ερωτήματα προς το Κοινοβούλιο του Κου Ευριπίδη Μπίλλη Τ. Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ‏

(Συνιστάται η προσεκτική μελέτη του κατωτέρω)
Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
Για το ότι μας κοροϊδεύουν ουδεμία αμφιβολία υπάρχει. Το ερώτημα είναι γιατί ! Και εξηγούμαι.
Πρώτα μας έλεγαν ότι η επιμήκυνση της εξόφλησης του χρέους θα ήταν καταστροφή και έγκλημα εναντίον της χώρας. Βέβαια εμέις εννοούσαμε επιμήκυνση του χρέους των αγορών αλλά αυτοί εννοούσαν επιμήκυνση του χρέους προς την τρόϊκα. Ας δούμε λοπόν με απλή αριθμητική τι συμβαίνει για να αντιληφθούμε ότι στόχος του σοσιαληστή (με ήτα με την εμπειρία της Αργεντινής) και εξ ίσου σοσιαλιστή με τον ημέτερο πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς κ. ΓΑΠ ήταν το ξεπούλημα της χώρας μας. Ερωτώ λοιπόν.

Ξένη Αραπογιάννη:"Πραγματικά διαπιστώσαμε όταν ξεκινήσαμε την ανασκαφική έρευνα ότι εκεί, το 1899 είχε χτιστεί ένα χριστιανικό εκκλησάκι με αρχιτεκτονικό υλικό από αρχαίο ναό. "...

Όποια πέτρα χριστιανικής εκκλησίας και να γκρεμίσεις,θα δεις ότι προέρχεται από ελληνικό ναό.Μπράβο στην Ξένη Αραπογιάννη που κατάφερε να πάει κόντρα στους παπάδες!Τα συγχαρητήρια όμως ανήκουν στους όποιους κατοίκους της περιοχής!Κάτι που δείχνει ότι δεν είναι όλοι...χριστιανοί!Αλφειός.

Στη μέση το Τετράζι





Tην περασμένη άνοιξη οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στη θέση Πετρούλα στην Άνω Μέλπεια έφεραν στην επιφάνεια τα λείψανα ενός αρχαίου ναού. Παρά το γεγονός ότι τα ευρήματα δεν είναι εντυπωσιακά, περιμένουμε τις επίσημες επιστημονικές δημοσιεύσεις για τη συνολική αξιολόγηση της ανασκαφής. Εκείνο που είναι δεδομένο και άξιο προσοχής, είναι η οπτική επαφή με το ναό του Επικούριου Απόλλωνα. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία 1 στο βάθος διακρίνεται η τέντα του Επικούριου. Στη φωτογραφία 2 αποτυπώνεται η εκπληκτική θέα του ναού, από την πλαγιά του όρους Τετράζι, προς τον μεσσηνιακό κάμπο.
Η ανασκαφή διενεργήθηκε από την ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με επικεφαλής την προϊσταμένη της Ξένη Αραπογιάννη. Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιεύσεις, πρόκειται για ένα αρχιτεκτόνημα που έχει υποστεί μια μεγάλη καταστροφή.
Μιλώντας το καλοκαίρι στην εφημερίδα «Ελευθερία» η Ξένη Αραπογιάννη, μεταξύ άλλων είπε:
«Είχαμε διαπιστώσει ότι υπήρχαν μεγάλοι σωροί από αρχιτεκτονικά μέλη που προέρχονταν από κάποιο κατεστραμμένο αρχαίο κτήριο. Η διαπίστωση είχε γίνει ήδη από το 2000 και από τότε θέλαμε να κάνουμε μια έρευνα στην περιοχή για να δούμε τι συμβαίνει. Πραγματικά διαπιστώσαμε όταν ξεκινήσαμε την ανασκαφική έρευνα ότι εκεί, το 1899 είχε χτιστεί ένα χριστιανικό εκκλησάκι με αρχιτεκτονικό υλικό από αρχαίο ναό.
Στη συνέχεια αυτό το εκκλησάκι γκρεμίστηκε και στη θέση του χτίστηκε άλλο το 1942 χρησιμοποιώντας πάλι το ίδιο αρχαίο υλικό και κατόπιν το 2000 γκρέμισαν το δεύτερο εκκλησάκι προκειμένου να χτίσουν ένα καινούργιο.
Τότε, ειδοποιηθήκαμε από κατοίκους της περιοχής ότι συμβαίνει αυτό και κάναμε αμέσως αυτοψία, κατά την οποία είδαμε ότι υπήρχαν τεράστιοι όγκοι αρχιτεκτονικού υλικού που προέρχονται από αρχαίο μνημείο, διακόψαμε τις εργασίες και φυσικά δεν επιτρέψαμε να κατασκευαστεί το εκκλησάκι.
Με την έρευνα που κάναμε τώρα, το πρώτο ήταν να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε το αρχαίο κτήριο και να βάλουμε σε μια τάξη όλο το αρχαίο αρχιτεκτονικό υλικό που ήταν σε δύο μεγάλους σωρούς. Πραγματικά μέσα σε ένα μήνα έγινε μια πολύ μεγάλη επιχείρηση και κατορθώσαμε να ξεχωρίσουμε και να τακτοποιήσουμε όλα τα αρχαία μέλη.
Στη συνέχεια αποκαλύψαμε την κάτοψη του αρχαίου ναού ο οποίος δυστυχώς σώζεται μόνο στο κάτω μέρος των θεμελίων του και όχι ολόκληρος - δηλαδή δεν έχουμε πλήρη κάτοψη του ναού. Η έρευνά μας δεν έχει ολοκληρωθεί, παρ΄ όλα αυτά ψάχνοντας εξονυχιστικά το χώρο είχαμε την τύχη να βρούμε αρκετά αρχιτεκτονικά ευρήματα που διασώθηκαν από την καταστροφή και την αρχαιοκαπηλία που προφανώς έχει γίνει.
Βρήκαμε σιδερένιο οπλισμό όπως δόρατα κ.λπ., που θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικά ως ευρήματα. Δεν έχει γίνει ακόμα η χρονολόγηση, αλλά οπωσδήποτε είναι κλασικής εποχής όπως και ο ναός που πρέπει να είναι ένας μεγάλος δωρικός ναός. Εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο ναό, αλλά όπως είπαμε δυστυχώς δεν έχουμε την πλήρη κάτοψη γιατί η καταστροφή είναι τεράστια. Όμως, επειδή θα συνεχίσουμε την ανασκαφή σε επόμενη ανασκαφική περίοδο που θα έχουμε και μεγαλύτερη δυνατότητα, πιστεύω ότι θα βγάλουμε και περισσότερα συμπεράσματα, μήπως μπορέσουμε και κάνουμε και κάποια ταύτιση να δούμε σε ποια θεότητα ήταν αφιερωμένος ο ναός. Πάντως μέχρι τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ταύτιση».
Στην ερώτηση αν είναι πιθανόν ο ναός που αποκαλύφθηκε στην Άνω Μέλπεια να ήταν ιερό του Απόλλωνα, η Ξένη Αραπογιάννη διευκρίνισε :
«Δεν νομίζω, αν και δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματική σε τίποτα. Προσπαθούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά η εκτεταμένη καταστροφή δεν μας βοηθάει. Οι δύο ναοί έχουν το ίδιο φυσικό και γεωγραφικό περιβάλλον και σίγουρα είχαν μια επικοινωνία μεταξύ τους. Φυσικά θα πρέπει να συνεχίσουμε την έρευνα και βέβαια αυτό που θα είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να ακολουθήσει είναι η μελέτη του αρχιτεκτονικού υλικού γιατί έχουμε βρει πάρα πολλά τμήματα τρίγλυφων με μετώπες και πολλά τμήματα γείσων».

Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Κατσιώλη, από την Ανω Μέλπεια.

epikourios

Που πάνε οι γλάστρες!Αποδεικνύονται φτωχοί κομπάρσοι του Τζέφρυ!Μπράβο Τσίπρα!

Μεθόδευση Γ. Παπανδρέου για εικονική συναίνεση των κομμάτων 
Το μέτωπο στήριξης της μνημονιακής πολιτικής του επιχειρεί να εμφανίσει ο πρωθυπουργός με τις συναντήσεις που μεθοδεύει για την προσεχή Τρίτη. Ταυτόχρονα με την πολιτική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε στη Βουλή ενόψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. θέλει, ως άλλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, να δείξει "τον στρατό τους" στους διεθνείς συνομιλητές του (Ντομινίκ Στρος Καν, Όλι Ρεν, Άγγελα Μέρκελ κ.λπ.).

Αλ. Τσίπρας: Υποτιμάται η έννοια του διαλόγου
Οι συμβολισμοί την επόμενη Τρίτη θα είναι πολύ ισχυροί. Από τη μία στο Μαξίμου οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντούν διαδοχικά τον Γιώργο Παπανδρέου και θα συζητούν για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισσαβώνας και από την άλλη στη Βουλή θα ψηφίζεται ο πλέον αντιλαϊκός και αντεργατικός νόμος των τελευταίων ετών.
Το ερώτημα είναι ποιος θα δεχθεί να μπει στο κάδρο της δήθεν συναίνεσης που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη η πολιτική υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει στη Βουλή τη μάχη εναντίον του νομοσχεδίου. "Θέλετε να δημιουργήσετε μια τεχνητή εικόνα συναίνεσης την ώρα που θα δίνουμε τη μάχη, ότι συναντιόμαστε με τον πρωθυπουργό για να βρούμε κοινούς δρόμους", υπογράμμισε και κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι "υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, την έννοια του διαλόγου και της συναίνεσης". Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάει σε συνάντηση στο Μαξίμου, τουλάχιστον μέχρι να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που αποτελεί casus belli.
Αντίθετα, η Αλέκα Παπαρήγα θα αποτελέσει συνομιλητή του πρωθυπουργού, όπως ακριβώς θα ήθελε να πάει και η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία θα συμμετέχει σε κάθε "διακομματική συνάντηση" που της ζητούν. Ενδεχομένως όσα της είπε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή για τις (καπιταλιστικού τύπου) εργασιακές σχέσεις και εξελίξεις στην "Τυποεκδοτική" και τον "902", να αποτέλεσαν ικανό κίνητρο για την γραμματέα του ΚΚΕ… Από τα κόμματα της δεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί πρωί πρωί, ενώ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα δει τον πρωθυπουργό, για να κάνει (ευκαιρίας δοθείσης) δήθεν διαπραγμάτευση για το πολυνομοσχέδιο.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, ανάλογη πρόταση θα κάνουν και οι υπουργοί στους αντίστοιχους "τομεάρχες" των κομμάτων προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις τους. Διαμορφώνεται επομένως ένα σκηνικό επίπλαστης συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων, την ώρα που κορυφώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις και η κυβέρνηση περνά τα πλέον αντεργατικά νομοσχέδια. Πρόκειται για κορυφαία αντίφαση, η οποία μεταθέτει το πεδίο αντιπαράθεσης από το κομματικό στο κοινοβουλευτικό και το πεδίο διαμόρφωσης της λαϊκής συνείδησης.

Αυγή

Σχόλιο Αλφειού:
Εδώ που φτάσαμε θα συμφωνούμε με κάθε φωνή αντίδρασης,έστω και κολοβή!Σε λίγο θα κάνουμε ήρωες και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που..."αντιστέκονται" στο...ασάλιωτο πήδημα!Ρε ορντινάτσες,πως το θέλατε δηλαδή;Με...γράσο ή με...βαζελίνη;
Η πιο μεγάλη γλάστρα πάντως είναι η Παπαρήγα!Και ξέρετε ότι όσο πιο μεγάλη είναι τόσο πιο μεγάλες...τρύπες έχει!Για τον Σαμαρά,τι να πούμε,συμμαθητής του είναι,συμπατριώτης του είναι(ξέρουν αυτοί),δεν περιμέναμε κάτι ελληνικό!Όσο για τον Καρατζαφύρερ,αυτός πάει και με τον...σατανά πεσκέσι!
Που πάτε,ρε...ρε που πάτεεε!!!Ψοφίμια!!! 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ.

 ΜΙΑ ΝΕΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΦΩΝΗ
Μέχρι σήμερα υπήρχε μια μαγική πλην θολή εικόνα στο χώρο του κινηματογράφου: για την κρίση  έφταιγαν οι «κακοί συνδικαλιστές», ενώ οι «ενεργοί κινηματογραφιστές», ερχόμενοι  εν τη βασιλεία τους και  με λάβαρο ένα χωρίς πατρότητα νομοσχέδιο, θα έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους (και τα σωματεία στο πυρ το εξώτερον).
Ωστόσο η επιστολή του πρώην προέδρου της ΕΣΠΕΚ Ντίνου Κατσουρίδη, ενός σεβάσμιου πρύτανη του ελληνικού κινηματογράφου, έρχεται  - μετά τις κριτικές παρατηρήσεις και προτάσεις των πέντε πρώην συμβούλων κινηματογραφίας και των πρώην προέδρων του ΕΚΚ τις οποίες και αποδεχτήκαμε ως βάση εξ υπαρχής συζήτησης με το ΥΠΠΟΤ - να προστεθεί στις ψύχραιμες φωνές που μιλάνε για το καλό του ελληνικού σινεμά.
Αν  ο  υπουργός  Πολιτισμού θεωρεί τα σωματεία αναξιόπιστα, τότε ας διαβάσει την επιστολή του Ντίνου Κατσουρίδη και ας προβληματιστεί ώστε  να μη προχωρήσει στην υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου, που το μόνο του αποτέλεσμα θα είναι η διαιώνιση της κρίσης στον κινηματογραφικό χώρο.
Ζητούμε από τον κ. Γερουλάνο , έστω και την ύστατη στιγμή (και μάλιστα μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων από την οποία ασφαλώς  θα συνήγαγε τα συμπεράσματά του) να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός σχεδίου νόμου που θα εγγυάται την διαφάνεια, την αξιοκρατία με όραμα και προοπτική, ένα σχέδιο νόμου που θα αγκαλιάζει όλη την κινηματογραφική κοινότητα και όχι μόνο μια περιστασιακή μειοψηφία που απλώς ζητωκραύγασε.
 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΒΙΝΤΕΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΩΝ – ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«μικρό» - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ - ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
Αθήνα 1/12/2010
Προς την
Ενωση Σκηνοθετών-Παραγωγών
Ελληνικού Κινηματογράφου
Δυο τρεις σκέψεις κι ακόμα λιγότερες παραινέσεις

Μεγάλη επιτυχία στην συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών ενάντια στην "κάρτα του πολίτη" την Κυριακή 12-12-10 στο Σύνταγμα(φώτο)


ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑΦΟΡΑ;

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!

Πηγή...

Κ.Σ