08 Ιουλίου 2011

Τουλάχιστον 14,1 εκατ. Αμερικανοί είναι άνεργοι!

Στο 9,2% η ανεργία στις ΗΠΑ τον ΙούνιοΣτο υψηλότερο επίπεδο για το 2011 διαμορφώθηκε ο δείκτης ανεργίας για τις ΗΠΑ, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και για την δημιουργία νέων θέσεων .
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, μόλις 18.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν τον Ιούνιο στις ΗΠΑ και την ίδια στιγμή τα στοιχεία για τους δύο προηγούμενους μήνες αναθεωρήθηκαν καθοδικά κατά συνολικά 44.000 θέσεις και έδειξαν αυξήσεις κατά 25.000 θέσεις το Μάιο και 217.000 τον Απρίλιο.
Ο δείκτης ανεργίας, που συντάσσεται από ξεχωριστή έρευνα στα νοικοκυριά, αυξήθηκε για τρίτο συνεχή μήνα και διαμορφώθηκε στο 9,2% τον Ιούνιο από 9,1% το Μάιο, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2010.
Συνολικά 14,1 εκατ. Αμερικανοί δεν μπορούν να βρουν εργασία. Τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 57.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο από 73.000 το Μάιο.
Στον αντίποδα, ο κρατικός τομέας έχασε 39.000 θέσεις εργασίας.
www.kathimerini.com.cy
Δείτε επίσης:

Η πτώχευση των ΗΠΑ και η υποβάθμιση της Πορτογαλίας

ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ...

  Σε  αυτούς   που  εγκαταλείπουν  τις    ομάδες  μας  δυσαρεστημένοι    ( επειδή   η  ομάδα  δεν  προχωρά όσο  γρήγορα  θα   ήθελαν   ή πάει  σε  διαφορετικό  δρόμο   απο  αυτόν  που  θα  ήθελαν )  πάντα  λέω  "Μείνε   στην  ομάδα .  Η  ομάδα  είναι  σχολείο .  Τί  θα  κάνεις  μόνος   στο  σπίτι  σου ; " .

Η  ομάδα   δίνει  πληροφορίες  και  ερεθίσματα  για  σκέψη . 
Σε  μια  συνάντηση  που  έγινε  τελευταία  ,  άκουσα  την   φράση  "Μας  επιβλήθηκε  η  nea  t axi   διότι  είμαστε  δειλοί .  Αν  την  είχαμε  πολεμήσει  ,  έστω  και  θυσιαζόμενοι  ,  τώρα  δεν  θα  ήταν  εδώ".
Αυτή  η  φράση  ήταν  ο  σπινθήρας   για  να  γραφτεί  αυτό  το  κείμενο .

Αυτή η  πρόταση  έχει  κάτι  περίεργο :  Ακούγεται

"Αγανακτισμένες"...διαστροφές!

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ

 1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450..000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδακινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

 
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις ;;