03 Σεπτεμβρίου 2009

Τι κάνει πως δεν ξέρει ο Αδωνις...

Ψηφοφόροι.Οι μόνιμοι...κοψοχέρηδες!

Παρατηρείται συνεχώς από το 1974 και μετά ένα συνεχές κοψοχέριασμα των μονίμως μετανοούντων ψηφοφόρων,οι οποίοι χωρίς αιδώ έναντι του εαυτού τους,μεταπηδούν ως να είναι δεμένοι σε εκρεμές,πότε δεξιά,πότε...αριστερά!
Τραγελαφική η συμπεριφορά τους.Ψηφοφόροι που είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία επί "θείου" Καραμανλή και μάλιστα άνθρωποι διορισμένοι στο δημόσιο αφειδώς από τους Νεοδημοκράτες της εποχής,έκοψαν το ένα χέρι τους(με το οποίο είχαν...ψηφίσει Ν.Δ) και ψήφισαν το 1981 ΠΑΣΟΚ!
Μετά από μια επταετία της Ν.Δ.,κατά την οποία πλήθαιναν τα κομμένα χέρια,εκεί που η Ν.Δ. είχε πάρει ένα...52%,έφτασε το 1981 να πάρει...34% με το ζόρι!
Τα ίδια παρατηρήθηκαν και με το ΠΑΣΟΚ!
Μετά από μια οκταετία ισχυρής παρουσίας του,από όταν ξεκίνησε το 1974 με...13%,το 1977 με...25% και το 1981 με...48%,πολλοί ψηφοφόροι που ήταν μονοχέρηδες,έκοψαν και το άλλο χέρι ψηφίζοντας πάλι...Ν.Δ.,το 1989!
Οι περισσότεροι βέβαια αντιστέκονταν ακόμα στο να μείνουν χωρίς χέρια,μέχρι που στην τρίτη εκλογική διαδικασία αποφάσισαν ότι έπρεπε έστω και χωρίς κανένα χέρι να μεταπηδήσουν προς τα δεξιά,ψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία του...Μητσοτάκη!
Μετά από μια θυελλώδη και καταστροφική τριετία του γκαντέμη(Μητσοτάκη),οι ίδιοι κοψοχέρηδες,μη έχοντες πλέον χέρια,ψήφισαν ΠΑΣΟΚ...δαγκωτά!
Οι ψηφοφόροι αυτοί,οι πρώην κοψοχέρηδες,συνέχισαν οι περισσότεροι να ψηφίζουν δαγκωτά το ΠΑΣΟΚ,μην έχοντας καμιά όρεξη να...αποκεφαλιστούν!Κάποιοι βέβαια το έπραξαν όλα αυτά τα χρόνια,μέχρι το...2004!
Τότε πάλι αποφάσισαν πολλοί να χάσουν το κεφάλι τους ψηφίζοντας τη...Νέα Δούλα του "ανηψιού"...Κωστάκη!
Ξανά τα ίδια το 2007,μέχρι που φτάσαμε τώρα στο αδιέξοδο!
Πως θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι;Οι πρώην κοψοχέρηδες,πρώην αποκεφαλισμένοι;
Πως θα ψηφίσουν πάλι...ΠΑΣΟΚ;Χέρια άλλα να κόψουν δεν έχουν,κεφάλι να...σκεφτούν δεν έχουν...!Πλέον και από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι άγονται και φέρονται ως άδειοι σάκκοι!

Άρχισαν οι διαρροές προς τον...Καρα-τζαφέρ!

Γράφαμε τότε...

Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2009

Σε λίγο καιρό όλη η ΝΔ στο νέο πειρατικό πλοίο που λέγεται...Λ.Α.Ο.Σ.

Πρώτος άνοιξε το χορό ο Δημήτρης Κωνσταντάρας!
Εν τω μεταξύ ο Λιάπης με μύδρους κατά του εξαδέλφου,για τις ηλιθιότητες που κάνει,δήλωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος!
Οι κινήσεις των επόμενων ημερών θα δείξουν κατά πόσο το πολιτικό...αισθητήριό μας είναι ικανό να μυριστεί τα...μελλούμενα!
Ο...εκ-βιασμένος Καραμαγεδών μάλλον όπως δείχνουν τα πράγματα,θα την κάνει την επόμενη των εκλογών...
Τι είπε ο άνθρωπος,τώρα πριν λίγο!Ότι οι πολίτες θα επιλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό που θα πάρει τις σκληρές αποφάσεις!!!
Το 2007 έλεγε...ψηφίστε με γιατί μόνο εγώ μπορώ να βγάλω τη χώρα από το αδιέξοδο!
Οψόμεθα!!!

Υ.Γ.Και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δούλας,Γαρουφαλιάς στο...πειρατικό!
Η ρωγμή μάλλον γίνεται...χαράδρα!

Μην χάσετε την εκπομπή ΙΧΩΡ της Παρασκευής


Η εκπομπή ΙΧΩΡ με τον αρχαιολόγο κ. Ευάγγελο Μπεξή προβάλλεται ξανά από αυτήν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή στις 21:00 στο κανάλι HIGH TV.

Η εκπομπή μεταδίδεται και στο διαδίκτυο στο

www.high.gr

«νομίζει ότι έχει πιάσει τον Πάπα απ' τ'αρχίδια»

:
Έκφραση μεστή νοημάτων που περιγράφει σκωπτικά κάποιον ο οποίος θεωρεί ότι έχει πιάσει την καλή και έχει, προκλητικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του - ενώ, στην πραγματικότητα, δεν έχει καταφέρει και τίποτε σπουδαίο και απλώς παραμυθιάζεται και παραμυθιάζει και τον κόσμο. Διότι, δεν είναι εύκολο πράμα να χουφτώσει κανείς τα παπάρια του Ποντίφηκα. Λίγο η αγαμία των Δυτικών κληρικών, λίγο οι Ελβετοί φρουροί του Βατικανού - ελάχιστοι/-ες έχουν τέτοια οικειότητα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η γέννηση της έκφρασης:
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το θρύλο (ή μήπως δεν ήταν;), μετά την πάπισσα Ιωάννα, η οποία φέρεται να ανέβηκε στον παπικό θρόνο το 855-858, οι υποψήφιοι πάπες υποβάλλονταν σε εξέταση προς αποφυγήν ανάλογων στριμόκωλων καταστάσεων: κάθονταν σε έναν ειδικό θρόνο με μικρό άνοιγμα μέσα από το οποίο περνούσε το χέρι του κάποιος ιερωμένος ούτως ώστε να βεβαιώσει ή όχι αν ο μέλλοντας πάπας έχει αρχίδια. Σε αυτή την περίπτωση ο 'ελεγκτής' έπρεπε να φωνάξει 'habet' δηλαδή 'έχει'. Ο ειδικός αυτός θρόνος υπάρχει μέχρι σήμερα στο Βατικανό, και ουδέποτε αμφισβητήθηκε η ύπαρξη του...
Οπότε αν ισχύει το παραπάνω (ο Ροΐδης* που το καταγράφει σε ένα απολαυστικό βιβλίο το παρουσιάζει με στοιχεία ως ιστορικό γεγονός και γράφει και την ημερομηνία που καταργήθηκε η τελετουργία του 'habet',) όντως υπήρχε κάποιος που έπιανε τον πάπα απ' τ' αρχίδια!
*Το μυθιστόρημα αυτό θεωρείται το σημαντικότερο από τα έργα του Ροΐδη και ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά μυθιστορήματα, το οποίο τελικά αφορίστηκε "ως αντιχριστιανικόν και κακόηθες", με την υπ' αριθ. 5688/4-4-1866 εγκύκλιο της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ο ίδιος ο Ροΐδης διώχθηκε δικαστικά.
Αλλά:
Ενας Δομινικανός, ο Μαρτίνος ο Πολωνός (Martinus Oppaviensis), [γεννημένος στο Τροπάου της Βοημίας, μοναχός στο δομινικανό μοναστήρι της Πράγας που εξαρτάται από την επαρχία της Πολωνίας], παπικός ιερουργός και εξομολογητής, είναι αυτός που στο Χρονικό Παπών και Αυτοκρατόρων (Chronica Pontificum et Imperatorum) που συνέγραψε, εξασφάλισε στην πάπισσα Ιωάννα τη φήμη της (γύρω στα 1280). Την ίδια εποχή, η πάπισσα Ιωάννα εμφανίζεται στις συλλογές exempla, των Δομινικανών Στέφανου της Βουρβόνης (Etienne de Bourbon) και Αρνόλδου της Λιέγης (Arnold de Liege).
Το κείμενο του Μαρτίνου του Πολωνού έχει ως εξής:
«Μετά τον Λέοντα αυτόν (Λέων ο Δ'), ο Ιωάννης, Αγγλος στην εθνικότητα, καταγόμενος από τη Μαγεντία, παρέμεινε στον παπικό θρόνο δύο χρόνια, επτά μήνες και τέσσερις ημέρες. Πέθανε στη Ρώμη και ο παπικός θρόνος χήρεψε για έναν μήνα. Απ' ό,τι λέγεται, ήταν γυναίκα· στα νιάτα της, πήγε στην Αθήνα, ντυμένη άνδρας, οδηγημένη από τον εραστή της· η πρόοδος της στις διάφορες επιστήμες ήταν τέτοια, που δεν υπήρχε κανείς να τη συναγωνιστεί. Ετσι, στη συνέχεια, δίδαξε στη Ρώμη το trivium (γραμματική, ρητορική, λογική) και είχε για μαθητές και ακροατές υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Και καθώς η συμπεριφορά της και οι γνώσεις της απολάμβαναν μεγάλης φήμης στην πόλη, εξελέγη ομόφωνα πάπας. Κατά τη διάρκεια, όμως, της παπικής της θητείας, ο σύντροφός της την άφησε έγκυο. Αγνοώντας τη στιγμή της γέννας και καθώς κατευθυνόταν προς το Λατερανό προερχόμενη/ος από τον Αγιο Πέτρο, την έπιασαν οι πόνοι της γέννας μεταξύ του Κολοσσαίου και της εκκλησίας του Αγίου Κλήμεντος, γέννησε, μετά πέθανε και εκεί ακριβώς και την έθαψαν. Και καθώς ο άρχοντας πάπας πραγματοποιεί πάντοτε μια παράκαμψη στη διαδρομή αυτήν, πιστεύεται γενικά ότι το κάνει από απέχθεια προς το γεγονός αυτό. Δεν συμπεριελήφθη στον κατάλογο με τους μεγάλους ποντίφικες, λόγω του ασυμβίβαστου, στο θέμα αυτό, για το γυναικείο φύλο».
Δείτε επίσης:

Εμμανουήλ Ροΐδης - Πάπισσα ΙωάννaΠηγέςΚαρα-τζαφέρ 2004:«NA ME ΘYMHΘEITE. ΘA BΓEI O ΓIΩPΓAKHΣ KAI H EΛΛAΔA ΘA XAΣEI TA NHΣIA TOY AIΓAIOY.»Πόθεν γνωρίζει κάτι;

Ύπουλα και περίεργα παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας...

"Εθνοσωτήρες" έχει χορτάσει τούτος ο τόπος.Φαίνεται ότι από τότε που το περιστέρι(το στημένο) τον...έχεσε,δηλ. τον κουτσούλισε έχει την επιφώτιση της..."αγίας περιστεράς"!!!

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ; ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΑΓΓΛΙΑΣ;; ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΧΡΙ

..ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;;;

Με δεδομένο ότι οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν ... και καθίσταται επίκαιρο το παρακάτω ρηθέν... Έχει λεχθεί??? Αντέδρασε κάποιος;;;

ΔHMOΣIA ΔHΛΩΣIΣ TOY KYPIOY ΓEΩPΓIOY KAPATZAΦEPH, APXHΓOY TOY ΛA.O.Σ., "ΠEPI AΠΩΛEIAΣ TΩN NHΣΩN TOY AIΓAIOY" EIΣ TON THΛEOΠTIKO ΔIAYΛO "THΛEAΣTY"

THN ΠEMΠTH 15 IANOYAPIOY 2004 O KYPIOΣ ΓEΩPΓIOΣ KAPATZAΦEPHΣ, APXHΓOΣ TOY ΠOΛITIKOY KOMMATOΣ ΛA.O.Σ., EKANE THN KATΩΘI ΔHMOΣIA ΔHΛΩΣH AΠO TON THΛEOΠTIKO ΔIAYΛO "THΛEAΣTY":


«NA ME ΘYMHΘEITE. ΘA BΓEI O ΓIΩPΓAKHΣ KAI H EΛΛAΔA ΘA XAΣEI TA NHΣIA TOY AIΓAIOY.»

.