22 Μαΐου 2009

"Ιερός πόλεμος" στην Αθήνα.Η εισβολή των βαρβάρων.Τότε οι Πέρσες,τώρα όλοι οι Ασιάτες!

"Ιερός πόλεμος" για το Κοράνι στο κέντρο της Αθήνας

22 Μαΐου 2009, 18:31

http://www.zougla.gr/news.php?id=41771

Τα συντρίμμια κατά μήκος της οδού Γ Σεπτεμβρίου, τα σπασμένα αυτοκίνητα και οι γκρεμισμένες προθήκες των καταστημάτων είναι αυτόπτες μάρτυρες της βιαίας διέλευσης των μουσουλμάνων μεταναστών που για δεύτερη ημέρα άλωσαν το κέντρο της Αθήνας.

Αφορμή για τη βίαια αυτή αντίδραση στάθηκε, κατά τους μουσουλμάνους μετανάστες, η σπίλωση του Κορανίου από αστυνομικό όργανο, κατά τη διάρκεια ελέγχου ενός Ιρακινού πολίτη. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Τετάρτης.

Η αγριότητα που επέδειξαν οι διαδηλωτές αιφνιδίασε. Με την κραυγή «Ο Θεός είναι μεγάλος» συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις, κατέστρεψαν και μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης. Πρόκειται για πρωτόγνωρα φαινόμενα στην Ελλάδα, που προκαλούν ανακλαστικά και προμηνύουν θύελλες.

Κατά την Αστυνομία, όντως υπήρξε και επίσημη καταγγελία μουσουλμάνου μετανάστη για τη βάναυση σπίλωση του ιερού Κορανίου από αστυνομικό.

Κύκλοι της ΓΑΔΑ ισχυρίζονται πως ο αστυνομικός ερευνούσε για ναρκωτικά και ανακάλυψε τις τυπωμένες σελίδες. Ερευνάται αν πρόκειται όντως για ιερό κείμενο του Κορανίου ή για προσευχητάρι.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Αθήνα. Τα γεγονότα παραπέμπουν σε αντίστοιχα που καταγράφτηκαν στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και την Ισπανία και την Ιταλία.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ωστόσο, η αναντιστοιχία μεταξύ της αφορμής και του ξεσπάσματος προκαλεί και δεύτερες σκέψεις για τα πραγματικά αίτια που προκάλεσαν τα βίαια επεισόδια.


συνέχεια εδώ

Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι πολύ σκούρα.Βλέποντας τις εικόνες νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στην Ασία και όχι στην Ελλάδα!Πόσο μάλλον στην...Ευρωπαϊκή Ένωση!Έρχονται θύελλες,αλλά απ' ότι φαίνεται οι...πολιτικοί μας ενδιαφέρονται πως θα μαζέψουν ψήφους και χρήμα.Ποσώς τους ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας.Ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν σε άλλους τόπους με τα κερδισμένα και τα κλεμμένα.
Δείτε τα παρακάτω και συνδυάστε τα με τα σημερινά σχέδια που εξυφαίνονται.
Η μάχη του Μαραθώνα
Η μάχη των ΘερμοπυλώνΗ μάχη στο Αρτεμίσιο

Η μάχη σύμφωνα με το Διόδωρο το Σικελιώτη. Η μάχη σύμφωνα με τον Ηρόδοτο

Η μάχη σύμφωνα με τον Πλούταρχο


Η Ναυμαχία στη Σαλαμίνα
Η μάχη σύμφωνα με τον Πλούταρχο.Η μάχη σύμφωνα με τον Ηρόδοτο.

Η μάχη στην Ιμέρα

Η μάχη σύμφωνα με το Διόδωρο το ΣικελιώτηΗ μάχη σύμφωνα με τον Ηρόδοτο

Μάχη των Πλαταιών, 479 π.Χ.

Παγκόσμια ημέρα βιοποικιλότητας

Σήμερα (22/5) γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα βιοποικιλότητας αλλά η βιοποικιλότητα καταστρέφεται με πρωτόγνωρα ταχείς ρυθμούς, οι μελέτες ανά τον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας στον ακρογωνιαίο λίθο της ζωής στη γη.. Η ΕΕ έχει θεσπίσει δέσμη μέτρων στην προσπάθειά της να ανακόψει την απώλεια βιοποικιλότητας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο δράσης, ένα τεράστιο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του και αναμένεται να υποβληθεί εμπεριστατωμένη έκθεση σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις από την απώλεια βιοποικιλότητας.Ο αρμόδιος για το περιβάλλον Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Σταύρος Δήμας δήλωσε τα εξής : «Η βιοποικιλότητα αποτελεί φυσικό πλούτο της γης, τη βάση της ζωής και της ευμάρειας της ανθρωπότητας. Η δεξαμενή όμως έμβιων όντων συρρικνώνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: αναλώνουμε οι ίδιοι το μέλλον μας. Έχει τώρα ζωτική σημασία να εντείνουμε τις δράσεις μας για την διάσωση της ποικιλίας έμβιων όντων στη γη.» Πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Κάρι της Νέας Υόρκης, προειδοποιεί ότι η μείωση της βιοποικιλότητας αυξάνει στις πιθανότητες μετάδοσης ασθενειών των ζώων στους ανθρώπους. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι σε περιοχές με μειωμένη βιοποικιλότητα, πολλές ασθένειες, μεταξύ των οποίων ο SARS και ιός του δυτικού Νείλου, σημειώνουν έξαρση.
Σύμβαση για τη βιολογική ποικιλότητα
Οι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής γνωρίζουν καλά το πρόβλημα, και το 2002 η Σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα (CBD) και τα 190 συμβαλλόμενα μέρη της δεσμεύθηκαν να μειώσουν δραστικά, έως το έτος 2010, την απώλεια βιοποικιλότητας. Η ΕΕ προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και δεσμεύτηκε να αναστείλει εντελώς την απώλεια βιοποικιλότητας το 2010. Μέχρι στιγμής, στην ΕΕ έχει συντελεστεί μέτρια πρόοδος, αλλά η υφήλιος χρειάζεται περισσότερες εθνικές και διεθνείς συμμαχίες μεταξύ αρμόδιων για την χάραξη πολιτικής, επιστημόνων, κοινού και επιχειρηματικού κόσμου, για να σταματήσει η απώλεια βιοποικιλότητας. Εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης. Η Σύμβαση συνεδριάζει τώρα στην Βόννη της Γερμανίας, όπου θα προβληθούν πολλά σχετικά ζητήματα, μεταξύ άλλων η βιοποικιλότητα στη γεωργία και στα δάση, η αποψίλωση των δασών, οι προστατευόμενες περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για αυξημένη χρηματοδότηση και προστατευόμενες ζώνες στους ωκεανούς), οι επιπτώσεις που έχει για τη βιοποικιλότητα η αυξημένη ζήτηση βιοκαυσίμων και η εναρμόνιση των μέτρων για τη βιοποικιλότητα και εκείνων που αφορούν την προσαρμογή και τον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.
Απώλεια βιοποικιλότητας – ένα οικονομικό πρόβλημα
Η φύση μας προσφέρει πολλά οφέλη τα οποία συχνά θεωρούνται δεδομένα. Τεράστιος αριθμός φαρμάκων προέρχεται από φυσικά προϊόντα. Τα δάση, οι λειμώνες και οι υγρότοποι εξαγνίζουν τα ύδατα και την ατμόσφαιρα• τα δάση και οι αγροί προσφέρουν τρόφιμα, ξυλεία και άλλες ύλες• η δασοκάλυψη των ορεινών περιοχών και γύρω από τις πόλεις βοηθά στη μείωση των πλημμυρών και προστατεύει τα εδάφη από τη διάβρωση• τα έντομα γονιμοποιούν τις καλλιέργειες, οι δε περιοχές άγριας φύσης προσφέρουν χώρο για ψυχαγωγία. Τα οικονομικά επιχειρήματα υπέρ της προστασίας της φύσης αρχίζουν να γίνονται βασικές παράμετροι της μελέτης του προβλήματος, ο τρόπος όμως αυτός της σκέψης εξακολουθεί να είναι νέος και χρειάζεται περισσότερη εργασία. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή, μαζί με το γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, δρομολόγησε μια πρωτοβουλία για να επιστήσει την προσοχή στα παγκόσμια οικονομικά οφέλη της βιοποικιλότητας και για να επισημάνει το κόστος λόγω της απώλειας βιοποικιλότητας και της επιδείνωσης των οικοσυστημάτων. Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στη Σύμβαση για τη βιοποικιλότητα, που συνέρχεται στη Βόννη την επόμενη εβδομάδα.
Ευρετήριο έμβιων όντων του πλανήτη:Το ευρετήριο έμβιων όντων του πλανήτη (Living Planet Index), το οποίο δημοσίευσε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF), χαρτογραφεί σχεδόν 4.000 πληθυσμούς άγριων ειδών, που καλύπτουν θηλαστικά, πουλιά, ψάρια, αμφίβια και ερπετά. Το πλέον πρόσφατο ευρετήριο δείχνει συνολική πτώση στην εξέλιξη του πληθυσμού, σε ποσοστό 27% μεταξύ των ετών 1970 και 2005. Ιδιαίτερα έχουν πληγεί τα θαλάσσια είδη, όπως ο ξιφίας και η ζύγαινα (είδος καρχαρία), οι πληθυσμοί των οποίων μειώθηκαν κατά 28% στο διάστημα μεταξύ 1995 και 2005. Τα θαλασσοπούλια υπέστησαν επίσης ταχύτατη μείωση του πληθυσμού τους, κατά περίπου 30% από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Στην Ελλάδα απειλούνται με εξαφάνιση η μεσογειακή φώκια, η χελώνα Καρέτα – Καρέτα, η καστανή αρκούδα, η αγριόγατα, ο γυπαετός, η πέστροφα, ενώ κινδυνεύουν επίσης ο λύκος, το τσακάλι, ο ασβός, το ζαρκάδι και το ελάφι.
Πηγές:
http://ec.europa.eu/environment/climat/home_en.htm
http://www.cosmo.gr/News/239860.html
http://www.econews.gr/2008/05/22/danger-destruction-biodiversity/
http://www.tvxs.gr/v12263 Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Focus

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Όπως ανέφεραν προ ημερών οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές,να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.
Guess who?...Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24,περί δασικών εκτάσεων και δασών' !!!...Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω
'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν αδιαφορούμε:υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών.Οι τωρινές 273.548 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.
www.petitiononline.com/forestgr/
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!http://www.toxolyros.gr/index.php?option=com_fireboard&Itemid=986&func=view&catid=1&id=8909#8915
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_kunena&Itemid=2&func=view&catid=74&id=12628