10 Οκτωβρίου 2009

Οι λωποδύτες κατέκλεψαν τα λεφτά που είχε δώσει ο κόσμος για τα θύματα των πυρκαγιών του 2007!

Γράφαμε πριν μέρες:AMBER ALERT.Εξαφάνιση Μολυβιάτη!Χάθηκαν 200.000.000 ευρώ!Καταζητείται!

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει...έσκασε άλλη μια εγκληματική ενέργεια κατά των θυμάτων των πυρκαγιών του 2007.Και μην έχοντας καμιά αναστολή οι λωποδύτες,δείτε στη σελίδα του...Ειδικού Ταμείου Αποκατάστασης Εκτάκτων Αναγκών www.etaea.gr που πήγαν τα χρήματα που με καλή πίστη έδωσε ο κάθε άνθρωπος από το υστέρημά του.Χρήματα που δόθηκαν αποκλειστικά για την άμεση ενίσχυση των οικογενειών των θυμάτων και όλων των υπολοίπων που κάηκαν τα σπίτια τους,οι αποθήκες τους,τα χωράφια τους!
Οι δρόμοι,τα γεφύρια και γενικά οι αποκαταστάσεις,συντηρήσεις,κατασκευές,αναδασώσεις,
κλπ.,είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
Αυτό είναι το ξεφτυλισμένο κράτος,που χωρίς αιδώ κλέβει του φτωχού το αρνί!

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Παιχνίδια Ν.Δ. με το ταμείο πυρόπληκτων


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 9.10.2009


Προεκλογικά κομματικά παιχνίδια με τα χρήματα του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών κατηγορούν ευθέως ότι έπαιξαν παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας με τους πυρόπληκτους του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Οπως αποκάλυψαν στην «Ε» οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαράλαμπος Σαντάρμης και Γιώργος Βασιλόπουλος, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εγκρίθηκε η χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης οδικών τμημάτων στη Ζαχάρω, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ .

Το συγκεκριμένο έγγραφο που στάλθηκε προς τον δήμο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ημερομηνία 30.9.2009, αποτελεί, σύμφωνα με τις καταγγελίες των δυο δημοτικών συμβούλων, ακόμη μια απόδειξη του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε τους πυρόπληκτους Ηλείους και μια σοβαρή ένδειξη εξυπηρέτησης «γαλάζιων» παρατρεχάμενων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών εργολάβων.

«Το "σπάσιμο" του "ποσού" σε πέντε έργα των 500.000 ευρώ το καθένα δείχνει την προσπάθεια που γίνεται να δοθούν τα χρήματα σε συγκεκριμένους εργολάβους», ανέφεραν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι. «Το σωστό θα ήταν, αφού πρόκειται για έργα αποκατάστασης οδικών τμημάτων, να δοθούν ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό σ' έναν εργολάβο ή κάποια εταιρεία».


Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν τουλάχιστον ανήθικη την ενέργεια των αρμοδίων να εκταμιεύσουν χρήματα από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών προκειμένου να φτιαχτούν δρόμοι...
«Τα χρήματα αυτά τα κατέθεσαν από το υστέρημά τους, μετά τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, χιλιάδες πολίτες, με σκοπό να δοθούν σαν βοήθεια στους ανθρώπους που έχασαν συγγενείς, σπίτια και τα υπάρχοντά τους.


Δυστυχώς, όπως έγινε και με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης, που επιχειρήθηκαν παράνομα να επενδυθούν στην κατασκευή δημαρχείου, έτσι κι αυτά τα χρήματα δόθηκαν προεκλογικά για λόγους ξένους από εκείνους για τους οποίους συγκεντρώθηκαν», μας είπε ο κ. Σαντάρμης. Χαρακτήρισε κλοπή τη συγκεκριμένη ενέργεια και κάλεσε τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση στο καραμπινάτο προεκλογικό σκάνδαλο.


Για ύποπτα παιχνίδια με τα χρήματα του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών έκανε λόγο και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, Γιάννης
Αργυρόπουλος. *

Πηγή...
Ρωμιοί... είστε και φαίνεστε!Γιατί πολύ μας τα...ζαλήσατε!

Νεορωμαίοι...ανατολικορωμαιολάτρες,χριστιανοταλιμπάν,συνοθύλευμα Μογγολοουνοσλαυοεβραιογοτθοκαραμανοισαυροβουλγαροαλανών και λοιπών καταστροφέων και κατακτητών της Ελληνικής Πατρίδας.

Ρωμιοί... είστε και φαίνεστε!

Επειδή μας τα έχουν παραζαλήσει οι σύγχρονοι Ρωμιοί. Πέρα απο την κατάντια σε επίπεδο ιδεολογίας που περιέχουν οι αναφορές σήμερα σε Ρωμιούς και Ρωμιοσύνη και αυτών που αντιπροσωπεύουν, παραθέτουμε κάποιες ιστορικές αναφορές των εθνικών ονομάτων μας Ελληνες-Γραικοί σε αντίθεση με το Ρωμαίοι-Ρωμιοί, από σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας. Που η δήθεν εξαφάνισή τους είναι και το βασικό επιχείρημα των χριστιανοταλιμπάν Ρωμιών.


448-450μ.Χ., Πρίσκος ο Πανίτης, «Ιστορία βυζαντιακή και τα κατ’ Αττίλαν»

«Κάποιος άνδρας που νόμισα πως ήταν βάρβαρος εξαιτίας της σκυθικής (ουννικής) στολής του, με πλησίασε και μου είπε στα ελληνικά: Χαίρε! Έμεινα...
συνέχεια του άρθρου στην πηγή.

Οι κρυφοί στόχοι της Νέας Τάξης πίσω από τα...πρωτόκολλα "φιλίας" μεταξύ Αρμενίας-Τουρκίας!

Δείτε το χάρτη,διαβάστε τα παρακάτω...

H Χ. Κλίντον παρούσα στη συμφωνία Τουρκίας - ΑρμενίαςΠερισσότερα...

www.parapolitika.gr/el/euronews/η-εε-πρ ...

Η προσπάθεια για ελληνο-αρμενική συνομοσπονδία (1918-1921)

Και δείτε το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας!Γιατί ο λύκος την τρίχα αλλάζει και όχι τη γνώμη!Ουσιαστικά η Νέα Τάξη χτυπά το...σαμάρι(Τουρκία),για να ακούσει ο...γάϊδαρος(Αρμενία)!Γιατί οι απόγονοι του Άρμενου,γιού του Γόρδυος,γιού του Τριπτόλεμου,οι Αρμένιοι τους κάθονται καρφί στο μάτι εδώ και χιλιάδες χρόνια!Κυματοθραύστες στις ορδές των Μογγόλων που επιτίθενται συνεχώς από τα βάθη της Ασίας!Ακρίτες στα σύνορα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.


The Price of the “non-existing preconditions”: Aliev is calling for the unification of the Turkic world and return of Zangezur (Syunik)

While Armenian President Serzh Sargsyan was trying to explain to his compatriots living abroad that there are no preconditions in the protocols inked on August 31 on establishing diplomatic relations between Yerevan and Ankara, his Azerbaijani counterpart Ilham Aliev was 100 km to the south from Yerevan voicing Turkic claims for Armenian lands.

The 9th summit of Turkic-Language Speaking Countries was the stage where the claims were made. And it wasn’t accidental that an ancient Armenian region of Nakhijevan – given to the Soviet Azerbaijan by Bolsheviks – was selected as the place for holding the summit.

Σε "επίορκο" το Νόμπελ Ειρήνης 2009

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση δίνοντας στον Μπαράκ Ομπάμα το Νόμπελ Ειρήνης 2009 για τις «εξαιρετικές προσπάθειές του να εντείνει τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων».

Ο Barack Obama ήταν ο τρίτος κατά σειρά Αμερικανός πρόεδρος, που υποσχέθηκε στους Αρμένιους ψηφοφόρους, πως θα αναγνώριζε τη γενοκτονία, αν κέρδιζε τις εκλογές. Και μετά την εκλογή του, τους πρόδωσε, αρνούμενος ακόμη και να εκστομίσει τη λέξη «γενοκτονία». Παρά την τότε καταδίκη της γενοκτονίας από τους Lloyd George και Churchill, ο οποίος Churchill ήταν και ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που χρησιμοποίησε τη λέξη ολοκαύτωμα για το γεγονός. Αλλά και τότε στην δίκη του Βερολίνου όταν μετά την εκτέλεση του Ταλαατ Πασα (από Αρμένιο φοιτητή -βλ. και επιχείρηση Νέμεσις-) καταδικάστηκε η Τουρκία...

Σχετικό θέμα:

Το χρήμα ως μοχλός γενοκτονίας και λήθης

Who remembers the Armenians?" -- Adolph Hitler

„Ποιος θυμάται τους Αρμένιους; “-- Adolph Hitler

ΕΛΛΑΔΑ - ΧΙΛΗ: ΒΑΘΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ * GRECIA Y CHILE: PROFUNDAS RELACIONES HISTORICAS...Στη Χιλή, ο φιλελληνισμός παραμένει ζωντανός και ακμαίος.

Aς παραδεχθούμε ότι οι πιθανότητες να βρεθεί ένας Ελληνας στο Σαντιάγο της Χιλής δεν είναι πολλές. Σκεφθείτε όμως την έκπληξη των λίγων αλλά πολύ τυχερών συμπατριωτών μας που χρησιμοποιούν το μετρό της χιλιανής πρωτεύουσας (είναι το πιο εκτεταμένο δίκτυο μητροπολιτικού σιδηροδρόμου σε ολόκληρη τη Νότια Αμεrική με πέντε γραμμές) όταν πέσουν στον σταθμό «Grecia» (Ελλάδα στα ισπανικά) της Γραμμής 4 και ακόμα περισσότερο στην πρόσφατη διαμόρφωση του εσωτερικού του: μια δωρεά των 16 εκμαγείων της δυτικής ζωφόρου του Παρθενώνα, καθώς και της μακέτας της Ακρόπολης κοσμεί εδώ και λίγους μήνες τον πιο φιλελληνικό σταθμό μετρό στον κόσμο.
Η δωρεά (σε συνέχεια ήδη δωρηθέντος εκμαγείου πλάκας που κοσμούσε τον σταθμό από το 2005) αναμένεται να προσελκύσει επισκέψεις πολλών σχολείων και εντάσσεται στους εορτασμούς και στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών της ανεξαρτησίας της Χιλής οι οποίες θα κορυφωθούν το 2010. Η επέτειος έχει κινητοποιήσει τις πρεσβείες ξένων χωρών στο Σαντιάγο. Η χώρα μας εκτός από τη δωρεά συμμετείχε και με την αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας στο Ναυτικό Μουσείο του Βαλπαραΐσο (στο πλαίσιο ειδικής τελετής παρουσία του αρχηγού του Χιλιανού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και της πρέσβειρας της Ελλάδας στη Χιλή κ. Καρυκοπούλου-Βλαβιανού), με τα ονόματα πέντε ελληνικής καταγωγής ναυτικών του Χιλιανού Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχαν στην, ιστορική για τη Χιλή, ναυμαχία του Iquique το 1879. Επίσης, προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο ρεσιτάλ πιάνου στο Σαντιάγο, καθώς και σε δύο ακόμα πόλεις της Χιλής.
Οσο για τη γενναιοδωρία των Χιλιανών, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει. Στη Χιλή επικρατεί έντονος φιλελληνισμός και αγάπη για την Αρχαία Ελλάδα, μια αγάπη που καλλιεργείται στα χρόνια του σχολείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Σαντιάγο υπάρχουν 600 περίπου δρόμοι με ελληνικά και ελληνόφωνα ονόματα, ενώ μια βασική λεωφόρος της χιλιανής πρωτεύουσας έχει την ονομασία Grecia. O ομώνυμος σταθμός είναι αρκετά κεντρικός και με μεγάλη κίνηση, καθώς χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση από 22.000 επιβάτες. Μπράβο Σαντιάγο!
Δημήτρης Pηγόπουλος
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μια «Ελλάδα» στη Χιλή


Μια Ελλάδα αιωνίως γοητευτική, ικανή να εμπνεύσει και να συναρπάσει, επιβιώνει στον σταθμό «Grecia» του μετρό του Σαντιάγο της Χιλής. Μια δωρεά 16 εκμαγείων της δυτικής ζωφόρου του Παρθενώνα, καθώς και της μακέτας της Ακρόπολης κοσμούν εδώ και λίγους μήνες τον πιο φιλελληνικό σταθμό μετρό στον κόσμο. Η δωρεά αναμένεται να προσελκύσει επισκέψεις πολλών σχολείων και εντάσσεται στους εορτασμούς και στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών της ανεξαρτησίας της Χιλής οι οποίες θα κορυφωθούν το 2010.


ΔΕΙΤΕ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΑΟΥΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Πηγή...