06 Ιουλίου 2009

ΕΜΑΚ Hellenic Rescue Team Greek firefighters on ABC news.


Πηγή...

Άξιοι συνεχιστές των βετεράνων που εθελοντικά επάνδρωσαν το 1987 την 1η ΕΜΑΚ,στο Α/Δ Ελευσίνος...Ένα χρόνο μετά από το σεισμό της Καλαμάτας...Πυροσβέστες που αψηφώντας κάθε κίνδυνο,χωρίς σοβαρό εξοπλισμό,έφταναν σε κάθε σημείο της Ελλάδας,πετώντας με τα C-130,τα Σινούκ,ακόμα και με το Souzouki(από τα πρώτα ελικοφόρα του Ωνάση)....
Πολλές φορές χωρίς νερό,χωρίς τροφή,μέρες ολόκληρες χωρίς αντικατάσταση....
Να περνούν,τότε,από δίπλα οι δασικοί φορτωμένοι με νερά και σάντουϊτς...

Φωτογραφίες από την Καθιέρωση Ελληνικού Ναού στο Ωραιόκαστρο.

Φωτογραφίες από την Καθιέρωση Ελληνικού Ναού στο Ωραιόκαστρο
Κυριακή, 05 Ιούλιος 2009
Καθιέρωσις του Ελληνικού Ναού στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ένας ακόμη εν Ελλάδι Ναός της Ελληνικής παράδοσης άνοιξε εορταστικά τις πύλες του στις 5 Ιουλίου 2009. Χαιρετισμό απηύθηνε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Άγριες συμπλοκές στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στο Λιτόχωρο.Απίστευτες σκηνές βίας εκτυλίχτηκαν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι μπροστά στην πόρτα του μοναστηριού του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω μετά την πορεία διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει προς το μοναστήρι από το Λιτόχωρο ο δήμαρχος και η δημοτική επιτροπή αγώνα εναντίον του ηγούμενου της μονής, Μάξιμου, για τη γνωστή περίπτωση των υπό διαμάχη 4.500 στρεμμάτων, όπου εμπλέκονται οι αντιμαχόμενες πλευρές.
Μετά το συλλαλητήριο που οργανώθηκε στην πλατεία Λιτοχώρου εν απουσία όλων των βουλευτών της Πιερίας, αλλά και του Νομάρχη, κάτι που τονίσθηκε από το μικρόφωνο από τους οργανωτές, και μίλησαν ο δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος, ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Τάκης Λεμονόπουλος, ο οποίος είπε και τη φράση προς τους συγκεντρωθέντες : "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος", κατόπιν ακολούθησε πορεία προς το μοναστήρι με επικεφαλής τον δήμαρχο Λιτοχώρου.
Στο μοναστήρι είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί πιστοί μπροστά στην είσοδο προκειμένου να συμπαρασταθούν στον ηγούμενο Μάξιμο. Όταν έφτασε η πορεία με τους διαδηλωτές, αυτοί μπήκαν μέσα στο προαύλιο και επιχείρησαν να εισέλθουν μέσα στο μοναστήρι, διασπώντας τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει παρατεταγμένοι οι αντιδιαδηλωτές, άντρες, γυναίκες και παιδιά.

ΞΥΛΟ ΜΕΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΏΝ ΨΑΛΜΩΝ
Μόλις ήρθαν σε επαφή οι δύο πλευρές, άρχισαν οι φραστικές επιθέσεις και σε λίγη ώρα η είσοδος του μοναστηριού είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο ρινγκ και έπεφτε τέτοιο άγριο ξύλο, όπου για δεκαπέντε λεπτά περίπου δεν ήξερες ποιος έδερνε ποιον, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν εκκλησιαστικοί ψαλμοί που έψελναν καλόγεροι και πολίτες.
Η αστυνομική δύναμη ήταν μικρή και ανήμπορη να επέμβει και ενώ στο διαδίκτυο και στον τοπικό τύπο είχε γραφτεί ότι ενδέχεται να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, όπως και έγινε σήμερα.
Κάποιοι όφειλαν να είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα αποτροπής τέτοιων άγριων συμπλοκών μπροστά στο μοναστήρι που αποτελούν ντροπή για όλους.

Γ.Κ.

Πηγή...

Εποχές "μεγάλου" Κωνσταντίνου,Γιουδπράβδα(Ιουστινιανού),που κατάγονταν ως γνωστόν από τη Δαρδανία,"αγνώστου" εθνικότητος,καθώς και του εξ Ισπανίας Θεοδόσιου,θυμίζουν τα χθεσινά γεγονότα!
Καταλαβαίνουμε την αγωνία των μελανιμονούντων,για το...μέλλον τους.
Αλλά είναι κρίμα να υπάρχουν σήμερα συμπατριώτες μας Έλληνες,που λόγω της ελλιπούς ιστορικής ενημέρωσης για το τι έπαθαν οι πρόγονοί μας,να υποστηρίζουν τα οικονομικά συμφέροντα των κατακτητών,χωρίς αυτοί όχι μόνο να έχουν κάποιο όφελος,αλλά ουσιαστικά απεμπολώντας στην πράξη την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους.
ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Όσο για την απουσία του Νομάρχη και των πολιτικών..."εκπροσώπων" του Ελληνικού; Λαού,απέδειξαν ότι υπάκουσαν στις εντολές του ιερατείου των χριστιανών κατακτητών.
ΑΙΔΩΣ ΠΙΕΡΙΟΙ.