24 Φεβρουαρίου 2013

Ν.ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ:Ο ελληνικός μας κόσμος και πολιτισμός: μία ωραία έξωθεν μαρτυρία


images.jpgΣυχνά γράφω γιά την επιτακτική ανάγκη, στην μεταμοντέρνα μας προσωρινότητα, του να καθυποτάξουμε την χρηματιστική στην αληθινή οικονομία των πραγματικών αγαθών και υπηρεσιών, υπέρ του κοινού μας οφέλους της συλλογικής ευδαιμονίας και της συλλογικής οικονομικής ευμάρειας του ελληνικού μας κόσμου. Διότι και η προσωπική, αλλά και η συλλογική μας ευδαιμονία και οικονομική ευμάρεια συνάδουν με την 'Αφθονία', που είναι ένας από τους 4 (τέσσερις) βασικούς πυλώνες του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού.

Διορισμένες Συνειδήσεις...(ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τη Βουπρασία Ηλείας)...


Διορισμένες Συνειδήσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες η είδηση της πιθανής αποχώρησης του ΑΤ από την Βάρδα σαν απαλό αεράκι εισχώρησε στην μικρή κοινωνία και έφτασε να είναι το πρώτο θέμα στις παρέες στον καφέ του σαββατοκύριακου. Ύμνος πολύς και διατυμπανισμοί για την σημασία του ΑΤ στην Βάρδα και την ευρύτερη περιοχή. Κάποιοι ξεσηκωθήκαν και σαν άλλοι Κολοκοτρωναίοι ορκιστήκαν πίστη στην Βουπρασία και αφοσίωση στον ένα και μόνο σκοπό: αυτό της παραμονής του ΑΤ στην Βάρδα.

Λίγα χρόνια πριν ένα μικρό μέρος της μικρής κοινωνίας ξεσηκώθηκε απαιτώντας να μείνει η έδρα του νέου δήμου στην Βάρδα. Εκστρατείες στην πρωτεύουσα, πορείες, επαφές με τον αρμόδιο υπουργό αλλά και κλείσιμο της εθνικής οδού ώστε να επιτευχθεί ο ιερός στόχος: η παραμονή της έδρας του νέου Δήμου στη μικρή κοινωνία μας.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: Ποιος ο απώτερος σκοπός; ποια τα απώτερα οφέλη, ποια η μακροπρόθεσμη ωφέλεια που προκύπτει; Με έδρα του δήμου στην Βάρδα και άλλες 6-7 υπηρεσίες – ικα, οτε, 2 τράπεζες, ΑΤ – υπάρχει κάτι άλλο από υπηρεσία για να φέρουμε; – ποια είναι τα ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα οφέλη;;;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Αλλά ας θέσουμε διαφορετικά την ερώτηση: υπάρχουν οφέλη για όλους, για τους πολλούς; Ή υπάρχουν οφέλη για κάποιους;

Ας δούμε χωριστά τις δυο περιπτώσεις:

THEY WERE GIFTS FROM ZEYS (Το τραγούδι του Nick Cave για την Ελλάδα)


Με μουσική που θυμίζει κάτι από αρχαία τραγωδία και με αναφορές στο Δία, τους κεραυνούς και τους νέους της Αθήνας, ο Nick Cave τραγουδά για την Ελλάδα, την οποία και λατρεύει. 
Το νέο του τραγούδι τιτλοφορείται " Lightning Bolts" και το βίντεο κλιπ, που περιέχει τους στίχους, αφήνει το κοινό του να μπει στη σκέψη του και να ταξιδέψει στην Αθήνα των δακρυγόνων.
Ένας στίχος λέει: " Δύο κεραυνοί μου παραδόθηκαν στο δωμάτιό μου, ήταν δώρο από τον Δία", ενώ σε κάποιο άλλο σημείο τραγουδά " Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα, εγώ είμαι στην πισίνα του ξενοδοχείου μου μαυρίζοντας".
Κάνει ακόμα μια αναφορά στο Δία: " Ο Δίας γελάει, είναι απο τα δακρυγόνα, με ρωτάει πώς είμαι, του λέω Δία μη ρωτάς" και συνεχίζει " Στο λίκνο της Δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντισφυξιογόνες μάσκες".