01 Αυγούστου 2010

ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ... ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ!

ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ... ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ! Έκπληξη αποτελεί, όσο τουλάχιστον έχει να κάνει με την επιστημονική και όχι θρησκευτική ιδιότητα των μελών του, η τελευταία ανακοίνωση (123 / 26.7.2010) του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την οποία τάσσεται περιέργως ενάντια στην αντικατάσταση με αντίγραφα των κακοποιημένων αρχαίων μελών του Ναού του Θεού «Αμυκλαίου» Απόλλωνος που έχουν ενσωματωθεί σε βυζαντινές εκκλησίες της περιοχής.

Και λέμε έκπληξη, γιατί η τοποθέτηση αυτή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στην πραγματικότητα αποτελεί απροκάλυπτη προσπάθεια ακύρωσης του αξιέπαινου έργου στοιχειώδους ανάδειξης του εν λόγω Ιερού των Λακεδαιμονίων, σημαντικότατου ήδη από την προϊστορική εποχή, σε σημείο που τουλάχιστον ο επισκέπτης να βλέπει αρχαιότητες και όχι ένα ακόμη από τα αμέτρητα εκκλησίδια (επί του προκειμένου της Αγίας Κυριακής) που «τυραννεύουν» τους τόπους της Εθνικής μας Λατρείας. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο εκκλησίδιο χτίστηκε την περίοδο 1907 - 1920 από τα σπαράγματα που είχε φέρει στο φως μια παλαιότερη ανασκαφή!

Τουλάχιστον άστοχη μάλιστα είναι η επίκληση από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων του νόμου 3028/2002 («Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»), υπονοώντας ότι τα βεβηλωμένα σπαράγματα του Ναού της Εθνικής μας Θρησκείας είναι δήθεν... «αναπόσπαστα μέλη» των βυζαντινών κτισμάτων, οι κτίστες των οποίων ωστόσο συνειδητά τα χρησιμοποίησαν ως «αποδαιμονισθέντα» (κατά την ορολογία της πρωτο- βυζαντινής αντιπαγανιστικής νομοθεσίας) λάφυρα θρησκευτικού πολέμου.

Παραδόξως (εντός ή εκτός εισαγωγικών), σε αυτές τις ιδιόρρυθμες ακροβασίες της επιχειρηματολογίας του ο Σύλλογος ταυτίζεται απολύτως με την ανατριχιαστικά χυδαία επιχειρηματολογία του προηγούμενου Αρχιεπίσκοπου, ότι δήθεν οι χριστιανοί... «εξαγίασαν» τα σπαράγματα των λατρευτικών χώρων της Εθνικής Θρησκείας με το να τα χρησιμοποιήσουν ως δομικά υλικά (1). Και όχι μόνο ταυτίζεται, αλλά κρίνει μάλλον ότι η ρητορική του πρέπει να «ενισχυθεί» με μία πρόσθετη πρέζα από μελό, αφού τα βεβηλωμένα σπαράγματα μετατρέπονται, επειδή έτσι βολεύει, σε «αναπόσπαστα στοιχεία» της αρχιτεκτονικής μορφής των βυζαντινών κτισμάτων μόνο και μόνο επειδή δήθεν, κατά τον συντάκτη της ανακοίνωσης, «ο ανώνυμος τεχνίτης (ιδιαίτερα στην περίπτωση του Προφήτη Ηλία) προσπάθησε συνειδητά να δημιουργήσει μια νέα γραφική σύνθεση μέσα από την ποικιλία των υλικών, των αρμολογημάτων, των αρχιτεκτονικών μελών σε δεύτερη χρήση καθώς και της φυσικής πολυχρωμίας» (sic). Τόσο σίγουρος δείχνει ο συντάκτης για τον «ανώνυμο τεχνίτη» του Μεσαίωνα αλλά και για τις «συνειδητές» εικαστικές του προθέσεις, που αναρωτιέται κανείς μήπως έχουν ήδη επιτευχθεί τα πρώτα ταξίδια στον Χρόνο και συνεπώς της ανακοίνωσης του Συλλόγου έχει προηγηθεί κάποια... προσωπική γνωριμία και συνέντευξη.

Ευχόμαστε το παράξενο αυτό αίτημα του Συλλόγου να μην τύχει «ευηκόου» (ήτοι δουλικού προς την δικτατορεύουσα Εκκλησία) ωτός και οι εργασίες της στοιχειώδους ανάδειξης του Ιερού να συνεχιστούν. Αν μη τι άλλο, εμείς τουλάχιστον γνωρίζουμε πως το συγκεκριμένο σημείο απετέλεσε σημαντικότατο σημείο αναφοράς για κάποιους Λακεδαιμόνιους προγόνους μας. Για εκείνους που σε σκοτεινούς αιώνες και μέσα από κρύφιες ατραπούς διατήρησαν ισχυρή την εθνική τους συνείδηση και την μετέδωσαν σε εμάς, που με την σειρά μας, όταν η ισχυροποίηση της δημοκρατίας στον τόπο μας το επέτρεψε, θέσαμε επιτέλους δημόσια το ζήτημα της παλινόρθωσης της εθνικής μας Θρησκείας, αυτογνωσίας και αξιοπρέπειας.

Οι εργασίες για την ανάδειξη του «Αμυκλαίου» Ιερού πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα. Δεν το ζητάμε μόνο εμείς, δεν το ζητάει μόνο ο ολοζώντανος τόπος, πρωτίστως οφείλει να το ζητάει η αρχαιολογική επιστήμη, την οποία υποτίθεται ότι και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων υπηρετεί.  

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

(1) «...και οι χριστιανοί εσεβάσθησαν την λατρεία και την θρησκεία των προγονών τους και εξαγίασαν τα ιερά τα οποία ήσαν αφιερωμένα στις ειδωλολατρικές θεότητες, τα εξαγίασαν με το να τα χρησιμοποιήσουν ως ναούς ή να χρησιμοποιήσουν τα υλικά για να γίνουνε χριστιανικοί ναοί»

Πηγή...

Η συγνώμη



Επιτέλους ζήτησε και μια συγνώμη...

Φάρος της Αλεξανδρείας.Ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου!

Δείτε σε ποιά επίπεδα είχε φτάσει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!

Η νήσος Φάρος και ο πύργος.

 (πίναξ του Σαλβαδόρ Νταλί)
"Σώστρατος Κνίδιος Δεξιφάνους Θεοίς Σωτήρσιν υπέρ των πλωϊζομένων."
Επιγραφή ανάθημα υπέρ τεχνίτου κατασκευαστού.
Επί Πτολεμαίου Β' του Φιλάδελφου κατεσκευάσθη εντός ενιαυτών δώδεκα.

συνέχεια στην πηγή...

Γιατί κυριαρχούν οι προδότες; Τί δεν κάνουμε σωστά; Τί κάνει ο εχθρός σωστά; Όταν δοθούν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, ο δρόμος για την εξουσία ανοίγει διάπλατα.

Οργανωτικό σχέδιο της Ελληνικής Επαναστάσεως
        
Το εγερτήριο σάλπισμα συντάραξε τις καρδιές των Ελλήνων. Η Ελληνική Επανάσταση σιγοβράζει σε όλα τα μέρη και περιμένει την ευκαιρία να εκσφενδονίσει μύδρους στις κεφαλές των κατακτητών.
Η επιτυχία στην πολιτική επανάσταση προϋποθέτει νίκη στην ηθική επανάσταση. Ο επαναστατικός στρατός θα συντρίψει τους εχθρούς του Ελληνισμού όταν επιτύχει την απόλυτη ιδεολογική καθαρότητα.
Η στρατιωτική ενδυνάμωση του Ελληνισμού θα αυξηθεί ως συνέπεια της πνευματικής του ενδυναμώσεως.
Πριν κατακτήσουμε τους εχθρούς μας, πρέπει να εξαλείψουμε ολοσχερώς την διαφθορά στις καρδιές, στις ψυχές και στο πνεύμα μας.
Ως πνευματικό κίνημα, ο Ελληνισμός θα συντρίψει τους εισβολείς αφού πρώτα συντρίψει τους πνευματικούς δεσμούς με τους εισβολείς.
Γιατί είναι ευτυχής ο ελεύθερος Έλλην; Επειδή διέρρηξε τους δεσμούς με τους κατακτητές. Αδιαφόρησε για τους αφέντες του. Εγκατέλειψε τον πνευματικό τους βούρκο. Τώρα ο ελεύθερος Έλλην ευρίσκεται στην Αγκαλιά των Θεών. Δεν φοβάται τις απειλές των κατακτητών. Δεν τον ενδιαφέρει η συνύπαρξη με τους εισβολείς.
Έχει κλείσει τα αυτιά του στις Σειρήνες των μισελλήνων. Ακούει μόνον το θεϊκό σάλπισμα για Ιερό Πόλεμο.
Τελειοποιώντας την πίστη μας στους Θεούς, τελειοποιούμε την προφητεία για ταχεία απελευθέρωση του σκλαβωμένου μας Έθνους.
Ο Ελληνισμός δεν προσφέρει στον πιστό συναισθηματική ανακούφιση από τα καθημερινά προβλήματα όπου μόλις γυρίσει στο σπίτι νοιώθει ότι δεν έχει την δύναμη να αλλάξει κάτι. Ο Ελληνισμός είναι τρόπος ζωής. Κάθε ενέργεια των πιστών καθοδηγείται από τους Θεούς.
Μόνον εσύ, ο Έλλην, καθορίζεις πόση δύναμη θα δώσεις στον κατακτητή για να σε σταματήσει από το να τον εξολοθρεύσεις.
Όποτε το Ελληνικό Έθνος απομακρύνεται από

Επίτιμος Δημότης Αμαλιάδος και Ήλιδος ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ.

ippeisΜετά τη χθεσινή παράσταση "Ιππείς" στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδος.


Με την παράσταση «Ιππείς» του Αριστοφάνη με πρωταγωνιστές τον Παύλο Χαϊκάλη και τον Γιώργο Αρμένη, συνεχίζεται απόψε στις 9:30 το 20ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, στο θέατρο Ήλιδας. Πριν την έναρξη της παράστασης θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, παρουσία του Μορφωτικού Ακολούθου της Γαλλικής Πρεσβείας και των αρχών της Ηλείας, κατά την οποία θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη Αμαλιάδας και Ήλιδας για τα φιλελληνικά του αισθήματα ο διάσημος Γάλλος σκηνοθέτης και διανοούμενος Ζαν Λικ Γκοντάρ.
Χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Αμαλιάδας Απόστολος Λιώσης, ο οποίος μεταξύ άλλων απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Ηλείας να παρακολουθήσουν την σημαντική αυτή παράσταση και να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση που θα προηγηθεί για τον Γάλλο σκηνοθέτη.    «Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα παράσταση, ένα σημαντικό έργο του Αριστοφάνη, το οποίο είναι επίκαιρο. Διακωμωδείται η δημαγωγία στα πλαίσια της δημοκρατίας και η φαυλότητα. Θεωρούμε ότι ο κόσμος θα τιμήσει την παράσταση και θα προσέλθει», ανέφερε.   Η τιμητική εκδήλωση για τον Γκοντάρ θα ξεκινήσει στις 9:30 και θα διαρκέσει 12 λεπτά, ώστε να ακολουθήσει η παράσταση. Ο κ. Λιώσης μίλησε για τον φιλελληνισμό του σκηνοθέτη, ο οποίος πρόσφατα αρνήθηκε να παραστεί στο Φεστιβάλ των Καννών, λόγω της κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, λέγοντας παράλληλα ότι η Δύση χρωστάει στην Ελλάδα και ο παγκόσμιος πολιτισμός στηρίζεται στις τέχνες, τα γράμματα και τη Δημοκρατία της Ελλάδας.    «Είναι ύψιστη υποχρέωσή μας να τμήσουμε τον Γκοντάρ και μάλιστα στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας, την διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων», κατέληξε ο πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου.
Πηγή...

Σχετικό θέμα: Ζαν Λυκ Γκοντάρ:"...Ολος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στον Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει από το σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Πάραυτα..."