16 Απριλίου 2013

Χάρης στους FT: «Θα απέχω από το παιγνίδι καταλογισμού ευθυνών»


Χάρης στους FT: «Θα απέχω από το παιγνίδι καταλογισμού ευθυνών»Εκτός παιχνιδιού καταλογισμού ευθυνών για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο δηλώνει ότι θέλει να μείνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. «Θα απέχω, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ δελεαστικό να εμπλακεί κανείς στο παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών», αναφέρει.

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΣΑΕΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ,ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΣ ΕΔΕΚ


Παραμονή Στο Μνημόνιο Θα Μας Καταστήσει Εσαεί Αιχμάλωτους, Τόνισε Ο Πρόεδρος Του ΚΣ ΕΔΕΚ
Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε την Τρίτη ότι «παραμονή στα δεσμά της μνημονιακής πολιτικής θα μας καταστήσει εσαεί αιχμάλωτους μιας χωρίς επιστροφή πορείας καταβύθισης στην ύφεση και αδυναμίας οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης».


Σε ομιλία του στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη ΕΔΕΚ Λεμεσού, ο κ. Ομήρου είπε πως «συνεπώς η αποδέσμευση τάχιστα από το μνημόνιο και τα δεσμά της Τρόικας είναι το μεγάλο ζητούμενο, με βάση ένα αξιόπιστο σχέδιο τεκμηριωμένο και ασφαλές αλλά και με οδυνηρά ίσως μέτρα και θυσίες, που θα οδηγούν στην ελπίδα της ανάκαμψης  και της αποφυγής της οριστικής δουλείας και του μόνιμου ακρωτηριασμού της εθνικής μας κυριαρχίας».

«Αυτή είναι σήμερα η μεγάλη πρόκληση και η μεγάλη ευθύνη της πολιτικής στην Κύπρο», είπε ο κ. Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, προσθέτοντας πως σίγουρα είναι δύσκολος ο στόχος και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζεται μια τιτάνια προσπάθεια, όμως  εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Ο κ. Ομήρου είπε ότι «οι μέχρι τώρα προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης πάσχουν και χαρακτηρίζονται από κραυγαλέα ανισότητα και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας ενώ και τα σχέδια διάσωσης και λιτότητας πάσχουν γιατί είναι ξένα με την ανάπτυξη και έχουν καταστεί συνώνυμα με τη μαζική φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την καλπάζουσα ανεργία».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ είπε ότι «στην Ευρώπη οι συνταγές της ηγεμονικής τάξης πραγμάτων, προεξάρχουσας της Γερμανίας, οδήγησαν τις χώρες του Νότου σε κοινωνική καταστροφή».

Πρόσθεσε ότι «η απάντηση στην κρίση του νεοφιλελευθερισμού που επέβαλε η Γερμανία και οι πρόθυμοι υπηρέτες της ήλθε με τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, τη σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία, τη λιτότητα, την εκτοξευόμενη ανεργία και την κοινωνική δυστυχία».


Ο κ. Ομήρου είπε ότι «ο φαύλος κύκλος της ύφεσης οδηγεί σε συνεχόμενες αυξήσεις του χρέους, σε οικονομική και χρηματοπιστωτική παράλυση και το κυριότερο σε μια προοπτική που δεν έχει μέλλον».

Ανέφερε ότι «οι χώρες του Νότου με χαμηλή ανταγωνιστικότητα, λόγω καταστροφής των πρωτογενών τομέων της οικονομίας από τον κατακλυσμό προϊόντων από τρίτες χώρες για να εξυπηρετηθούν πρωτεύοντος οι εξαγωγικές ανάγκες της Γερμανίας, οδηγήθηκαν σε μειονεκτική θέση και πλήρωσαν και πληρώνουν ακριβά το τίμημα».

Ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι «στην Κύπρο η επιβολή του ‘Γερμανικού imperium’ πήρε τέτοιες, χωρίς όρια, εξοντωτικές διαστάσεις που δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ακόμα κι αν κάποτε επέλθει ανάκαμψη δεν θα αποφεύγεται η υψηλή ανεργία και μια παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση».

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, «τα αποφασιστικά μέτρα για ρύθμιση των αγορών απουσιάζουν και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι εκείνοι που προκάλεσαν την κρίση θα καταβάλουν το τίμημα αλλά κι ότι πληρώνουν το αντίτιμο που τους αναλογεί στο κόστος εξόδου από την κρίση».

Πρόσθεσε ότι «ο νεοφιλελεύθερος και απορυθμισμένος καπιταλισμός φτάνει στα όρια του, δημιουργώντας ισχυρές κοινωνικές αναταράξεις, δυσθεώρητα χάσματα, μαζική φτώχεια και κοινωνική δυστυχία».

Ας θυμηθούμε, είπε ο Γιαννάκης Ομήρου, «τις υποσχέσεις του νεοφιλελευθερισμού όταν άρχισε η επέλαση του, ανάπτυξη μέσα από πολιτικές λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων, απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων με τελικό στόχο την αύξηση του πλούτου από τον οποίο τελικά θα ωφεληθούν όλοι, υπόσχεση για διάχυση της ευημερίας».

Ανέφερε πως «μέσα από  τις ανισότητες οι νεοφιλελεύθεροι υπόσχονταν ως τελικό αποτέλεσμα  την ‘καθολική ευημερία’».

Καταλήγοντας, ο κ. Ομήρου είπε ότι «οι υποσχέσεις του νεοφιλελευθερισμού αποδείχτηκαν κοινωνικά ανάλγητες και οικονομικά καταστροφικές, διέλυσαν τους συνεκτικούς δεσμούς αλληλεγγύης και αποσάθρωσαν και εξόντωσαν κάθε ιστό κοινωνικής προστασίας».

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΥΧΑΙΟ!!!!!!!!


Χάρη στη μεθοδικότητα της κυπριακής κυβέρνησης και τη συνεργασία των εμπλεκόμενων ελληνικών υπηρεσιών|Η Αρτέμιδα, παραδοσιακός οικισμός στην Ηλεία, βγήκε από τις στάχτες της πυρκαγιάς του 2007 χάρη στη μεθοδικότητα της κυπριακής κυβέρνησης και τη συνεργασία των εμπλεκόμενων ελληνικών υπηρεσιών, οι οποίες στην περίπτωση της Αρτέμιδας ξεπέρασαν τον εαυτό τους

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΥΧΑΙΟ!!!!!!!!

ΣΕΙΣΜΟΣ 8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ


Σεισμός 8 ρίχτερ στο Νοτιοδυτικό Πακιστάν - 37 νεκροί! (vid)

Σεισμός οκτώ ρίχτερ στα σύνορα Πακιστάν-Ιράν αναφέρθηκε πριν από λίγο και έγινε αισθητός στο Δελχί και άλλες πόλεις στη Βόρειο Ινδία.

ΠΕΝΤΕ ΝΕΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ-ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝΠέντε νέα νομοσχέδια – Αύξηση φόρων και αποκοπές μισθών (vid)

Πέντε νέα νομοσχέδια, εξέτασε η Επιτροπή Οικονομικών. Τα νομοσχέδια αυτά αποτελούν προϋπόθεση για την έγκριση του κυπριακού μνημονίου και θα κατατεθούν στην Ολομέλεια για ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.

ΦΕΡΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ!


Φέρτε τις αποζημιώσεις και τα υποβρύχια! Οι Γερμανοί και το "χρέος" των τριών υποβρυχίων

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/4/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00 Ο ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ artFM ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Β.ΠΟΥΤΙ <Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ>Β. ΠΟΥΤΙΝ: «Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ» – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΠΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣΟ Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Ελληνας
Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ΕλληναςΧωρίς αμφιβολία, υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο, που για τον άλφα ή βήτα λόγο αποκρύπτουν την καταγωγή τους.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ <ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!! ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΣ>


  • ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!

    ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ...