23 Σεπτεμβρίου 2010

GAP(Δ-ούλος Ν-έας Τ-άξης):"Ομογενείς...please,αγοράστε ομόλογα"!Ούτε ένα μην αγοράσετε!Τα λεφτά που στείλατε για τους πυρόπληκτους τα έφαγαν!

Διαχρονική απάτη στην Κυνουρία, εξευτελιστική γιά την -κάθε- ελληνική κυβέρνηση... Αποκαλυπτική έρευνα του ''Κ''
Στα…άδυτα του «Αρκαδικού Χωριού»: Μία σκανδαλώδης υπόθεση εξαπάτησης Ομογενών
Nα γιατί και η κυοφορούμενη από την Κυβέρνηση σκέψη γιά έκδοση ''ομολόγων της διασποράς'', αφήνει παγερά αδιάφορη την Ομογένεια

------
Και αυτός ο πρωθυπουργός -όπως και οι προηγούμενοι- ''δεν δίνει ένα αγγούρι'' γιά τους Απόδημους 'Ελληνες
Ο GAP, σε 15 ημέρες συνολικά στις ΗΠΑ -3 ταξίδια σε 7 μήνες- βρήκε 30 λεπτά ''γιά την Ομογένεια''

Η πρόταση-παράκληση συγκεκριμένη: Ομογενείς, αγοράστε ομόλογα...

Δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη Nέα Υόρκη

Ανέκδοτο ή υποτίμηση της νοημοσύνης;
Ο πρέσβης μας στις ΗΠΑ, εντιμ. Βασίλης Κασκαρέλης, προσφωνόντας τον κ. Γ. Παπανδρέου στο γεν. Προξενείο, είπε: "Κύριε πρόεδρε, τους τελευταίους έξι μήνες, είχαμε την τιμή να σας υποδεχτούμε επισήμως δύο φορές, τόσο στην Ουάσιγκτον, όσο και στη Νέα Υόρκη, γεγονός που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για την Ελληνοαμερικανική κοινότητα...''. (Ναι, τα 30 λεπτά του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο γεν. Προξενείο, ''αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον''... Και γιά το τυπικό, επειδή ο πρέσβης ''πιάστηκε αδιάβαστος'', είναι 7 μήνες-όχι 6, τρία ταξίδια: Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο 2010. Του Ιουνίου ήταν κομματικό, ''Σοσιαλιστική Διεθνής'', αλλά πληρώθηκε από τους 'Ελληνες φορολογούμενους).

Ο πρωθυπουργός προσήλθε στο γεν. Προξενείο Νέας Υόρκης, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, στις 6:13 μ.μ. άσχετα αν η επίσημη πρόσκληση του γεν. Προξενείου ανάφερε 5:30μ.μ... Ανέβηκε στα ''ιδιαίτερα'', με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και άλλους. Μετά 20 λεπτά κατέβηκε στην μικρή αίθουσα και αφού τον προσφώνησε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Β. Κασκαρέλης, μίλησε σε 30 Ομογενείς, 6 λεπτά στα ελληνικά και 7 στ' αγγλικά. Είπε τα γνωστά, ότι η κυβέρνησή του θα σώσει την Ελλάδα, ότι ''η Ελλάδα πάει μπροστά'', τονίζοντας: «Καλούμε όλους τους Έλληνες και όλο τον Ελληνισμό της Διασποράς στο μέτρο του δυνατού, στο μέτρο των δικών σας δυνατοτήτων, ζητούμε τη συμβολή σας που ξέρουμε ότι υπάρχει, ξέρουμε την στήριξη που μας δίνετε καθημερινά όταν μιλάτε με συμπολίτες σας εδώ στην Αμερική, αλλά και την στήριξη που παρέχετε είτε με τον τουρισμό, είτε ακόμη και τώρα που θα έχουμε ένα ομόλογο της διασποράς». Φυσικά, είπε και τα γνωστά "είμαστε υπερήφανοι για την ελληνική διασπορά, για τους Ελληνοαμερικανούς".
Η Ουσία: ''Αγοράστε ομόλογα''... Tο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την διάθεση ομολόγων της Διασποράς, σε Ομογενείς του εξωτερικού, θα είναι έτοιμο στα τέλη του χρόνου...
Μετά, ο πρωθυπουργός, κατέβηκε στο υπόγειο, χαιρέτισε τους περίπου 80 που ήταν εκεί, αλλά δεν είχαν ακούσει τι είπε επάνω κι έφυγε. 'Αλλοι 70 Ομογενείς ήταν έξω, στο πεζοδρόμιο. Συνολικά, προσήλθαν περίπου 180 άτομα, στην πλειοψηφία τους προεδρο- παράγοντες του γκέττο, κομματικοί (και η κουτσή Μαρία) κ.ά...
Η προσέλευση κόσμου θεωρείται σχετικά μικρή, αν και η χωρητικότητα στο γεν. Προξενείο είναι περιορισμένη. 'Ετσι, ο πρωθυπουργός, στις 6 ημέρες του στις ΗΠΑ, κατάφερε και βρήκε 30 λεπτά, γιά να πει δυό λόγια σε Ομογενείς της Νέας Υόρκης, αντί του ορθού: Ομιλία σε μεγάλη αίθουσα και παραμονή του 2-3 ώρες. Πάλι καλά, που στις 6 ημέρες ή καλύτερα, στις 15 συνολικά από τις 3 επισκέψεις του στις ΗΠΑ σε 7 μήνες, βρήκε και 30 λεπτά γιά την Ομογένεια Νέας Υόρκης, από τα συνολικά 50 που ήταν στο γεν. Προξενείο.
Μεγάλη τιμή της έκανε... Φυσικά, η ''τελετή'' στο γεν. Προξενείο, βαφτίστηκε ''συνάντηση με την ''Ομογένεια'', από μαϊντανούς-παπαγαλάκια ΜΜΕ της Αθήνας, που παίρνουν ''γραμμή'' από το Μαξίμου ή ''Υπηρεσίες'' της Ουάσιγκτον, γιά να παραμυθιάζουν ''ιθαγενείς'' στην Ελλάδα.
- Μετά την ''δεξίωση'', κομματικοί του ΠΑΣΟΚ συνέφαγαν με γνωστούς ακροδεξιούς, ενώ οι ανταποκριτές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Η μία πήγε από εκεί γιά συνωμοσία και η άλλη πήγε από εδώ γιά φαγητο-συνωμοσία.
- Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αυτή την φορά ο πρωθυπουργός απόφυγε να δώσει συνέντευξη Τύπου, στο Γραφείο Τύπου Νέας Υόρκης. Μήπως ο σύμβουλός του, Ν. Ζιώγας, έκρινε ότι ''ήταν βαρύ το κλίμα'';
- Προκλητική-υποτιμητική η αντιμετώπιση των ΜΜΕ Ομογένειας: Το ''περιβάλλον'' του πρωθυπουργού -κι αυτός- ενδιαφέρονται μόνο γιά το τι ''εικόνα'' θα δώσουν στην Ελλάδα, γιά τις ''επαφές'' του και τις ''φωτογραφήσεις'' του. Ούτε καν ''δελτία Τύπου'' από το γραφείο του πρωθυπουργού ή το Γραφείο Τύπου Ν. Υόρκης. 'Αξιος ο μισθός τους.

Ο υπουργός Προστασίας Νταβατζήδων, Χρ. Παπουτσής, τι δουλειά είχε στη Νέα Υόρκη; Να προωθήσει ...ομόλογα, να προσελκύσει... επενδύσεις ή να προφυλάξει τον πρωθυπουργό από...παπούτσια;

Γ. Παπανδρέου (στο 3o πολυήμερο-πολυέξοδο ταξίδι) στις ΗΠΑ: 'Ολα γιά το ...imagε... (Αναλυτικά)

Μπορεί να καταργήθηκαν -από τον GAP- οι δεξιώσεις στα προξενεία μας γιά την 25η Μαρτίου και τους ήρωες της επανάστασης τoυ 1821 που μας απελευθέρωσαν, αλλά από τώρα και στο μέλλον θα γίνονται, αντί αυτών, δεξιώσεις γιά τον ήρωα GAP, που...''υποδούλωσε'' την Ελλάδα στην Τρόικα.

Συνάντηση του υφυπ. Εξωτερικών, αρμόδιου γιά τους Απόδημους, Δημ. Δόλλη, με τα προεδρεία Ομοσπονδιών και πανΕνώσεων Νέας Υόρκης, την Πέμπτη 23 Σεπτ. '10, στις 4:00μ.μ., με κύριο θέμα ''ομόλογα γιά Ομογενείς''.

http://www.kalami.net/ 

Σχετικό θέμα:
Δείτε τώρα πως έφαγαν τα λεφτά που δώσατε και στείλατε για τους πυρόπληκτους!ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΟΜΟΛΟΓΟ!ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΝΤ!ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ!

Η Μαφία κατάργησε το Ταμείο Πυρόπληκτων!Κοινοί κλέφτες των δωρεών υπέρ των καμμένων!

Α. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου

Την άποψη ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο στην υπόθεση του Βατοπεδίου, εξέφρασε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό FLASH.

«Σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν υπάρχει, ελήφθη μία πολιτική απόφαση από τον Κώστα Καραμανλή να βοηθηθεί η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, μέσω των ανταλλαγών. Είναι η ύστατή του ιστορική ευκαιρία να κάνει αυτό, που έπρεπε να είχε κάνει, τουλάχιστον δύο χρόνια πριν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης, γνωρίζει τη θέση του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Zητήθηκε αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ. της τρόϊκας! - Μέχρι το 2016 υπό το ΔΝΤ η χώρα!

Image Zητήθηκε αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ. της τρόϊκας! - Μέχρι το 2016 υπό το ΔΝΤ η χώρα!
Αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση χθες το βράδυ δια του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε πρακτικά αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ. ευρώ της οικονομικής βοήθειας που έχει συμφωνηθεί να δοθεί στην Ελλάδα, μόλις τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου! Αυτό σημαίνει παράταση της ξένης κατοχής στην χώρας από την τρόϊκα μέχρι το 2016 το ολιγότερο! Το άτυπο, αλλά πραγματικό αίτημα συζητήθηκε χθες το βράδυ στην συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τρία πράγματα: Το ένα ήταν η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μέχρι το 2016 (καθυστέρηση έναρξης εξόφλησης και παράταση του χρόνου ολόκληρωσης) το δεύτερο η πρόσθετη οκονομική ενίσχυση αν χρειαστεί και το τρίτο ήταν να δεσμευεθεί με δημόσια δήλωσή της η τρόϊκα μέχρι το τέλος της χρονιάς ότι θα το πράξει αυτό, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω πιέσεις στο ήδη επιβαρυμένο οικονομικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας διεθνώς. Ήδη το θέμα έχει συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από την άτυπη, αλλά ουσιαστική αίτηση αναδιάρθωσης χρέους λείπει το στοιχείο του «haircut» δηλαδή του «κουρέματος» των τόκων ή μέρους του δανείου, αλλά αυτό κρίνεται εξαιρετικά πρόωρο να συζητηθεί τώρα. Για τους γνωρίζοντες αυτό ήταν κάτι απόλυτα αναμενόμενο: Ρίχνουν για άλλη μια φορά στην πλάτη των Ευρωπαίων φορολογουμένων τις επισφάλειες των μεγάλων ξένων τραπεζών που άπληστα δάνεισαν τη χώρα.
Και πρακτικά αναδιαρθρώνουν το χρέος, ξεπληρώνοντας με τα λεφτά των Ευρωπαίων τις ξένες τράπεζες. Μάλιστα, είναι άγνωστο αν αυτά τα 110 ή 150 ή όσα τελικά χρήματα δοθούν στις ξένες τράπεζες με τον μανδύα της "βοήθειας προς την Ελλάδα" θα επιστραφούν στους Ευρωπαίους δανειστές...
Πάντως, άλλη λύση δεν υπήρχε πέρα από την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς χρέους. Αυτό σίγουρα θα είχε μεγάλες επιπτώσεις, αφού τεχνικά θα σήμαινε "πτώχευση" έστω και ελεγχόμενη. Με το να επιλέξουν αναδιάρθρωση του δευτερογενούς χρέους (το οποίο φυσικά και ήταν αδύνατον να αποπληρωθεί εντός μόλις μίας τριετίας (ζητούσαν να εξοφλήσουμε τα 110 δισ. και τον τόκο εντός μίας τριετίας όταν τα 300 δισ. τα είχαμε δανειστεί σε διάστημα 30 ετών!), ας πούμε ότι θεωρείται το "μικρότερο κακό", αλλά δεν λύνει το πρόβλημα αν συνολικά δεν έχουμε διαγραφή σε ποσοστό τουλάχιστον 20% του συνολικού δανεισμού και των τόκων. Απλά πράγματα...
Οπως έγινε σαφές μετά το road show του Γ.Παπακωνσταντίνου την περασμένη εβδομάδα, το συζητούμενο σενάριο παράτασης θα έχει βασικά τη μορφή της καθυστέρησης εξόφλησης του δανείου της τρόικας κατά 2-3 χρόνια, σε σχέση με τα συμφωνηθέντα βάσει του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η καθυστέρηση έναρξης της εξόφλησης αλλά και η παράταση του χρόνου ολοκλήρωσής της.
Ετσι, οι δύο χρονιές στις οποίες συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο βάρος με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 2014 και το 2015, όταν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας θα εκτιναχθούν από τα 50 δισ. ευρώ σε πάνω από 70 δισ. ευρώ, θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση, έως και 35 δισ. ευρώ. Αυτά όλοι τα γνώριζαν από την αρχή. Το ζήτημα είναι πως θα αντέξει αυτή την «χημειοθεραπεία» η ελληνική οικονομία η οποία δείχνει κάτι παραπάνω από σαφή τα ίχνη της κατάρρευσης.
Μέσα σε όλα αυτά όμως υπάρχει και η πολιτική διάσταση που είναι εξίσου σοβαρή ή ακόμα σοβαρότερη: Βάσει των χθεσινοβραδινών εξελίξεων η χώρα μα αίτημα της κυβέρνησης αναμένεται να μείνει υπό την κατοχή του ΔΝΤ μέχρι το έτος 2016, τουλάχιστον! Και όλα αυτά ενώ πριν ελάχιστες εβδομάδες απο κοινού ΔΝΤ και κυβέρνηση συζητόύσαν δήθεν την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2011! Πρόκειται για άλλη μία παταγώδη διάψευση των ισχυρισμών του ΔΝΤ. Πάντως το τελευταίο έχει ήδη δεχθεί την αναδιάρθρωση των 110 δις.
Μετά την  ρύθμιση για την περαίωση, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η υστέρηση των εσόδων θα περιοριστεί ώς το τέλος του χρόνου κάτω από το 1,5 δισ. ευρώ, όπου είχε διαμορφωθεί το οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου και το έλλειμμα θα κλείσει στα προβλεπόμενα από το Μνημόνιο επίπεδα κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο.
Το ζήτημα είναι ότι όλος αυτός ο αγώνας για εξόφληση των ξένων τραπεζών χωρίς να γίνει σε αυτές απ’ευθείας η αίτηση αναδιάρθρωσης εξαντλεί την χώρα σε εθνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αμυντικών επενδύσεων που ήδη έχει μείνει πίσω πέντε χρόνια δεν αναμένετια να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2011. Το ηθικό του πρσωπικού λόγω της οικονομικής αφαίμαξης που υφίσταται, βρίσκεται στα κατώτατα επίπεδά του. Και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ελέγχου είναι κάτι παραπάνω από απειλή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχετικό θέμα: "OVERKILL"-"ΦΑΙΔΩΡΑ".Τι γνωρίζουν ο ΓΑΠ και η ΝΤΟΡΑ;
περισσότερα στο...ΔΝΤ

25 Σεπτ., Εορτή Φθινοπωρινής Ισημερίας στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ

σας προσκαλεί στην εορτή της Φθινοπωρινής Ισημερίας

η οποία θα τελεστεί την Κρονία ημέρα (“Σάββατο”)

25 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 18:00

στο Ναό των Ελλήνων, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Οι εκδηλώσεις των Ισημεριών και των Ηλιοστασίων συμβάλλουν στη γνωριμία και συνάφεια με τις πολιτισμικές μας ρίζες, φέρνοντάς μας σ’ επαφή με την αύρα της φύσης και της προγονικής ψυχής.

Η καθιερωμένη εορτή της Φθινοπωρινής Ισημερίας θα τελεστεί μέσα στον...συνέχεια στην πηγή...

"Ρε δε γαμιέσαι πρωί-πρωί"...!,είχε πει ο Πάγκαλος!

 

 Πιείτε τώρα έναν καφέ στο...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Ο ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ-ΛΑΟΣ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Είχαμε το παραμύθι της Πεντάμορφης και του Τέρατος. Για τον 21ο αιώνα θα έχουμε το παραμύθι του Πεντάμορφου Θόδωρου Πάγκαλου και του Τέρατος-Λαού. Τα φάγαμε όλοι μαζί και μπλα μπλα μας είπε ο γνωστός ατακαδόρος πολιτικός.
Γιατί τα φάγαμε μαζί Πεντάμορφε Θοδωρή εμείς τα Τέρατα?. Εμείς φάγαμε:

·         Στο διακομματικό Σκάνδαλο SIEMENS?
·         Στο Χρηματιστήριο που και τότε ήσουν υπουργός στην κυβέρνηση Σημίτη?.
·         Στα Ολυμπιακά έργα όπου ξεχείλωσε ο προϋπολογισμός και έφθασε πέρα από τα όρια?.
·         Στα εθνικό Κτηματολόγιο πληρωθέν δις?.
·         Τί έγινε με την υπόθεση Μανίκα Νεονάκη?.
·         Σκάνδαλο ΜΑΝ?.
·         Με τους Κουμπάρους και το καρτέλ Γάλακτος?
·         Ομόλογα?
·         Παραδικαστικό?
·         Υπόθεση.......
Μανούση-Παυλίδη?
·         Υπόθεση Ζαχόπουλου και χρήματα σε ΜΚΟ φίλα προσκείμενων?.
·         Πώληση ΟΤΕ?.
·         Εξαγορά της «Γερμανός» από COSMOTE που αν θυμάσαι έχεις εμπλέξει και το ΚΚΕ ή το ξέχασες?.
·         Βατοπαίδι?.
·         Μονή Τοπλού?.
·         Τον διορισμό στη Βουλή των συγγενών και φίλων σας με κάτι αστρονομικές μισθάρες?.
                                    Εμείς πάλι φάγαμε

·         Όταν διόρισες τη θυγατέρα σου σε αλλεπάλληλες θέσεις του Δημοσίου?.
·         Ή εμείς εμπλεκόμαστε στην κάθοδο της συζύγου σου στην αυτοδιοικητική πολιτική που έχει κάνει το τοπικό ΠΑΣΟΚ αλλά και τους υπόλοιπους σώφρονες ψηφοφόρους ΠΑΣΟκ άνω-κάτω?.

                                     ΟΧΙ κύριε Αντιπρόεδρε

         Αυτά τα ελάχιστα προαναφερθέντα τα έφαγαν πολιτικοί και κολαούζοι πολιτικών ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.
     Στην τελική κ. Αντιπρόεδρε Δεν Αποφασίζεις, Δεν Διατάζεις, καθόσον σου πρέπει λόγω αξιώματος, μπορείς  να μιλάς σοβαρά και να μην προκαλείς τον κόσμο που δεν φταίει σε τίποτα για το διακομματικό επαίσχυντο φαγοπότι της κάστας των πολιτικών, στην οποία επθφανές μέλος είσαι και συ?. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.