26 Ιανουαρίου 2010

Οπαδός του Φαλμεράϋερ και η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ;


«προδότης» ο Δημάρατος;
Έχουμε γίνει αρχαιόπληκτοι λέει στο βίντεο η κατά τα άλλα εξαιρετική απολογήτρια των βυζαντινών χρόνων.
Ναί, κυρία Αρβελέρ, και σε λίγο θα γίνουμε ειδωλολάτρες όπως αποκαλείται τους αρχαίους Ελληνες στα βιβλία σας....
...και ο Ελύτης γράφει κάτι για τις ακρογιαλιές του Ομήρου. Τι να κάνουμε; Το παραβλέπουμε;

Από τον άβακα στην τρομοκρατία και κερδοσκοπία.



Οταν οι αρχαίοι Ελληνες ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τον πρώτο φορητό υπολογιστή, τον άβακα, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η εξέλιξη του έμελλε να γίνει εργαλείο στα χέρια της κερδοσκοπίας, κατά της τρομοκρατίας.
Τον περασμένο μήνα, ο Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ προσπάθησε να ανατινάξει ένα αμερικανικό αεροσκάφος, που πραγματοποιούσε την πτήση μεταξύ του Άμστερνταμ και του Ντιτρόι. Ο πατέρας του είχε ενημερώσει τις αρχές-παρόλ΄αυτά δεν αφαιρέθηκε από τον ύποπτο η αμερικανική βίζα του .
Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο επίδοξος τρομοκράτης δεν ακινητοποιήθηκε από κάποιον Ένοπλο Συνοδό Πτήσης (Sky Marshal) αλλά τον ακινητοποίησε ο επιβάτης Jasper Schuringa, χωρίς να είναι καν εκπαιδευμένος (διαφημιστής) ο οποίος είπε στο CNN, ότι με την βοήθεια του πληρώματος, ακινητοποίησε και απομόνωσε τον τρομοκράτη.
Το αποτέλεσμα:
Σε αυστηρότερους ελέγχους υποβάλλονται οι επιβάτες από 14 χώρες που ταξιδεύουν αεροπορικώς προς τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των μέτρων ασφαλείας στις πτήσεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους με προορισμό το Ντιτρόιτ την ημέρα των Χριστουγέννων.
Τα νέα μέτρα αφορούν ταξιδιώτες από χώρες που κατατάσσονται ως «κράτη-χορηγοί της τρομοκρατίας» - δηλαδή η Κούβα, η Συρία, το Ιράν και το Σουδάν -, καθώς και από το Αφγανιστάν, την Αλγερία, τη Σομαλία, το Ιράκ, το Λίβανο, τη Λιβύη, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη.
Οι επιβάτες αυτοί θα υποβάλλονται σε πλήρη σωματικό έλεγχο, θα διέρχονται από σαρωτές και θα γίνεται έλεγχος στις χειραποσκευές τους. Οι κανόνες αφορούν τους επιβάτες που έχουν διαβατήριο από οποιαδήποτε από τις 14 χώρες και όσους σταματούν σε κάποια από αυτές.
Παράλληλα, οι επιβάτες από οποιαδήποτε άλλη ξένη χώρα μπορεί να υποβληθούν σε τυχαίους ελέγχους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών.
Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν έδωσε το πράσινο φως για την εγκατάσταση ανιχνευτών σώματος στα βρετανικά αεροδρόμια.
Πηγές: Reuters, BBC
Δέκα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια των Η.Π.Α. θα αρχίσουν σύντομα να χρησιμοποιούν ειδικά μηχανήματα σάρωσης, σε συγκεκριμένα σημεία ελέγχου των επιβατών. Οι καινούριοι «αδιάκριτοι» θάλαμοι μπορούν να «κρυφοκοιτάξουν» (ακόμη και κάτω από τα ρούχα) για τυχόν ύπαρξη όπλου ή άλλου επικίνδυνου αντικειμένου, αφήνοντας πλέον ελάχιστη δουλειά στο αρμόδιο, ανθρώπινο δυναμικό. Οι όποιοι, τυχαίοι παρευρισκόμενοι θεατές δεν μπορούν να παρατηρήσουν τα πρόσωπα αυτών που ελέγχονται, ενώ παράλληλα οι λήψεις του «σαρωτή-ματάκια» σβήνονται αυτόματα, μετά το τέλος της διαδικασίας. Πολλοί είναι πάντως εκείνοι, που έχουν ήδη διαφωνήσει με τη χρήση των παραπάνω μηχανημάτων.
H αμερικάνικη Οργάνωση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) έχει ξεκινήσει τη δοκιμαστική λειτουργία των νέων «σαρωτών», πάνω σε επιλεγμένους επιβάτες αεροσκαφών σε αεροδρόμια του Λος Άντζελες, της Βαλτιμόρης, του Ντένβερ και φυσικά του αεροδρομίου Κένεντυ στη Ν. Υόρκη. Αυτό το μήνα, την εκτενή λίστα θα συμπληρώσουν αεροδρόμια του Ντάλας, του Ντιτρόιτ, του Λας Βέγκας, του Μαϊάμι και της Ουάσινγκτον. Συνολικά, 38 «κουτσομπολίστικα κουτιά» θα εξοπλίσουν την εμπορική «αεράμυνα» των Η.Π.Α., εντός ολίγων εβδομάδων.
«Αποτελούν την ασφάλεια του μέλλοντος», δηλώνει ο Τζέιμς Σιρ, διευθυντής ασφάλειας της TSA στο αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, όπου δύο εκ' των μηχανημάτων «σκανάρουν» τους ύποπτους ταξιδιώτες.
Κοινή πεποίθηση μελετητών και επιστημόνων είναι, ότι μπορούν κατ' αυτόν τον τρόπο να αντικατασταθούν σταδιακά οι ανιχνευτές μετάλλων, σε όλους τους διεθνείς αερολιμένες. Απώτερος στόχος είναι η ένταξή τους στα συστήματα ασφαλείας όλων των σταθμών μέσων μαζικής μεταφοράς, τραπεζών και μουσείων, καθώς βέβαια και φυλακών, περιορίζοντας τις εξεγέρσεις της «στενής» σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πηγή:http://www.passtoport.gr/index.php?catItem=86&issue=27
Φυσικά παραμένουν οι ερωτήσεις γιατί οι περισσότερες πληροφορίες για τον Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ ήταν από τον ίδιο τον πατέρα του;
Γιατί αδράνησαν οι υπηρεσίες των ΗΠΑ

Terrorist Identities Datamart Environment (TIDE),

Federal Bureau of Investigation - Terrorist Screening Center

Selectee List ;

και όχι μόνο....
Δεν πειράζει, ας μην απαντήσουμε, πάντως σύντομα θα αρχίσουν σύντομα να χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα σάρωσης, τα «Body-Scan», τα οποία θα μπορούν να «κρυφοκοιτάξουν» ακόμη και κάτω από τα ρούχα, απώτερος στόχος είναι η ένταξή τους στα συστήματα ασφαλείας όλων των σταθμών μέσων μαζικής μεταφοράς, τραπεζών και μουσείων.
Βέβαια, οι κατασκευαστικές εταιρίες είχαν μέχρι προ τινός ελάχιστες πωλήσεις. Το σκηνικό θα αλλάξει όμως σύντομα. Οι μετοχές των εταιριών οι οποίες κατασκευάζουν τα «Body-Scan» πήγαν τώρα στα ύψη...
Η εγκατάσταση τους στα γερμανικά αεροδρόμια δεν αποκλείεται να γίνει και εντός του 2010. Και τα ελληνικά αεροδρόμια θα ακολουθήσουν.
Πάμε στοίχημα;
Νίκος Σάμιος

Πηγή...

Γύφτος έκλεψε...πυροσβεστικό!

Καλά ρε παιδιά,μη κάνετε έτσι!Ο γύφτος θα ήθελε να σβήσει καμιά φωτιά!Ή μπορεί να ήθελε να εκπαιδευτεί,γιατί σε λίγα χρόνια,γύφτοι και λαθρομετανάστες θα είναι στα Σώματα Ασφαλείας...!



Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στις 4 περίπου τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας κλάπηκε από Πυροσβεστικό Σταθμό - Κλιμάκιο όχημα 4χ4 (dakota). Αντιληπτό έγινε αμέσως από τους άνδρες που είχαν υπηρεσία και μετά από "καταδίωξη" περίπου 1 ώρας και με την συνδρομή της αστυνομίας πιάστηκε από πυροσβέστες που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Ο κλέφτης (γύφτος) είχε προηγουμένως κλέψει αυτοκίνητο από την περιοχή της Λαμίας το οποίο εγκατέλειψε έξω από το χωριό λόγω βλάβης και κατόπιν "επιβιβάστηκε" στο πυροσβεστικό όχημα που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του Πυροσβεστικού Σταθμού - Κλιμακίου .

Πηγή...

Σχετικό θέμα: Οι Γύφτοι,η καταγωγή τους,οι προστάτες τους και η αποστολή τους!