07 Νοεμβρίου 2008

Μεταρρύθμιση όγδοου αιώνα στο Βυζάντιο:"Πλην τούτου απεμάκρυνε συστηματικώς εκ των πραγμάτων τους ευνούχους..."

"ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ",Παπαρρηγόπουλου,βιβλίον δέκατον,τόμος α',εκδόσεις ΓΑΛΑΞΙΑ-ΕΡΜΕΙΑΣ.
Άλλες εποχές,ίδια τα προβλήματα!!!Ευνούχοι τότε,ευνούχοι και σήμερα!!!!
Καλόγεροι τότε,καλόγεροι και σήμερα!!!!

Αφορολόγητη εκκλησιαστική περιουσία τότε,αφορολόγητη και σήμερα!!!!!
"Θαυματουργά" λείψανα και εικόνες τότε,"θαυματουργά" και σήμερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Στο τέλος του κεφαλαίου περί της αποτυχημένης μεταρρύθμισης,με λίγες κουβέντες ο Παπαρρηγόπουλος τα λέει όλα!!!!!

"..Εντεύθεν οι μοναχοί,εκτός ολιγίστων εξαιρέσεων,ηγωνίσθησαν εκθύμως κατά της μεταβολής,και δια της επιρροής ήν είχον εις τας γυναίκας και εις τον κοινόν όχλον,απέβησαν οι κυριώτατοι παραίτιοι της αποτυχίας του επιχειρήματος."








Πως θα κινηθεί ο Ομπάμα; Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Ο νοών νοήτω!!!!
______________________________________________________________

http://kourdistoportocali.blogspot.com

Επιτελάρχης-Πλανητάρχης!

/www.antinews.gr/?p=4161

απο τον Ακάκιο


O νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ
επέλεξε ήδη ως επιτελάρχη (Chief of Staff) τον Rahm Israel Emanuel , 49 ετών, βουλευτή από την 5η εκλογική περιφέρεια του Ιλινόις. Στην ιεραρχία της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι κατά σειράν τέταρτος μετά την πρόεδρο Nancy Pelosi, και τους Steny Hover και Jim Clyburn. Διακρίνεται για το δυναμικό του στυλ και την ικανότητά του να συγκεντρώνει χρήματα μέσω χορηγών. Είναι μέλος της Συμμαχίας Νέων Δημοκρατών και συγγραφέας του βιβλίου «The Plan: Big Ideas for America».

Ο κ. Emanuel γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις. Ο πατέρας του Benjamin M. Emanuel, γεννημένος στην Ιερουσαλήμ, παιδίατρος το επάγγελμα, ήταν μέλος της σιωνιστικής οργάνωσης Irgun πρίν από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Όσο η οικογένεια ζούσε στο Σικάγο ο Rahm φοίτησε στο Bernard Zell Anshe Emet Day School ένα ιδιωτικό εβραϊκό σχολείο. Όταν η οικογένεια μετακόμισε συνέχισε στο δημόσιο New Trier High School. Η μητέρα του τον προέτρεψε να πάρει μαθήματα μπαλέτου και είναι απόφοιτος του Evanston School of Ballet. Στη συνέχεια πήγε στο Sarah Lawrence College, ένα κολλέγιο ελευθέρων σπουδών με καλή σχολή μπαλέτου. Αποφοίτησε το 1981 και συνέχισε τις σπουδές του σε Επικοινωνιακές Σπουδές στο Northwestern University από όπου αποφοίτησε το 1985.

Στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας για την Προεδρία, του τότε Κυβερνήτη της πολιτείας του Arkansas, Bill Clinton ο Rahm διορίστηκε επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής της προεκλογικής εκστρατείας. Αμέσως μετά παραιτήθηκε για να πάει ως εθελοντής στον Ισραηλινό Στρατό στον πόλεμο του Κόλπου το 1991. Μετά τον πόλεμο ο Rahm επέστρεψε και επαναπροσλήφθηκε ως Διευθυντής της Επιτροπής Οικονομικών. Ο Rahm επέμεινε και επέβαλε στον κ. Clinton να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την εκστρατεία μια απόφαση που απεδείχθη σωτήρια γιατί εξασφάλισε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για μια εντατική παρουσία στην τηλεόραση τη στιγμή που κορυφωνόταν η κριτική για τις αδυναμίες του χαρακτήρα του στη πολιτική αναμέτρηση στο Νew Hampshire.

O πιο ισχυρός αντίπαλος του Clinton, ο ελληνοαμερικανός Paul Tsongas αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εκστρατεία του από έλλειψη οικονομικών πόρων.

Παρ’ όλο πού ο Κλίντον είχε αρνηθεί να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στον πόλεμο του Βιετνάμ, και κηρύχθηκε ανυπότακτος, και παρ’ όλο που συνήψε εξωσυζυγική σχέση με την περιώνυμη Gennifer Flowers, η εντατική τηλεοπτική προβολή του επέτρεψε να συνεχίσει και να διεκδικήσει με επιτυχία την προεδρία.

Σ’ αυτό το στάδιο της καριέρας του ο Rahm διακρινόταν για την οξύτητα και την επιθετικότητά του. Λέγεται πως είπε στον άγγλο πρωθυπουργό Tony Blair λίγο πρίν από την δημόσια εμφάνιση με τον πρόεδρο Bill Clinton, μεσουρανούντος του ‘σκανδάλου των λεκέδων’ με την νεαρή Monica Lewinsky, «Πρόσεχε μη μας τα γ….»!!! Επίσης την νύκτα μετά τις εκλογές του 1996 ο Rahm ήτανε τόσο εκνευρισμένος με τους πολιτικούς του αντιπάλους που στο τρικούβερτο γλέντι για την εκλογική νίκη που ακολούθησε που πετάχτηκε όρθιος, άρπαξε ένα χασοπομάχαιρο, και κραυγάζοντας ένα ένα τα ονόματα τους και φωνάζοντας «νεκρός», κάρφωνε το μαχαίρι με μανία στο τραπέζι (δες εδώ): http://en.wikipedia.org/wiki/Rahm_Emanuel#Early_history

Η πολιτική του φιλοσοφία «δεν χαρίζουμε την ζωή στους αιχμαλώτους» του προσκόμισε το παρατσούκλι Rahm-bo (RAMBO). Αυτοί που τον γνωρίζουν λένε πως με το πέρασμα του χρόνου έχει ηρεμήσει. Όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο στο τέλος της προεδρίας Clinton, προσλήφθηκε από την τράπεζα Dresdner Kleinwort Wasserstein όπου παρέμεινε μέχρι από το 1999 μέχρι το 2002 και λέγεται πως πληρώθηκε $18 εκατ.