11 Σεπτεμβρίου 2009

Ρασοφόροι «βεβηλώνουν» αρχαίο ναό.

Τα μαύρα κοράκια.Τα ρασοφόρα τέρατα,συνεχίζουν να προκαλούν.Οι κατακτητές της χώρας μας,συνεχίζουν τις καταστροφές μετά από 1700 χρόνια.Μήπως δεν είναι αυτός στη φωτογραφία,ρασοφόρος τράγος;Μήπως δεν είναι μελανιφορών μαυροκόρακας;Ποιά είναι η..."προστασία" του υπουργείου Α-πολιτισμού για τα ΙΕΡΑ των ΠΡΟΓΟΝΩΝ;Από που κι ως που εμφανίζονται τα μαύρα ράσα ως "ιδιοκτήτες" των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΕΡΩΝ;Αίσχος δούλοι...Αλλάξτε τον τίτλο του υπουργείου σας,για να δηλώνεται έτσι η πραγματική αποστολή του.Να το ονομάσετε υπουργείο της χριστιανικής νεοανατολικορωμαϊκής κατακτητικής δικτατορίας.Δεν είστε άξιοι εσείς να λογίζεστε..."απόγονοι" των Ελλήνων...Και μάλιστα αυτές τις μέρες που είναι η επέτειος της Μάχης των Πλαταιών.Γιατί οι τότε Έλληνες και δη οι Αθηναίοι είχαν άλλες πεποιθήσεις από εσάς...

[Την ίδια μέρα που ο Αλέξανδρος o A' παρουσιάστηκε στην Εκκλησία του Δήμου(μάς τα εξιστορεί ο Ηρόδοτος),ήλθαν και οι πρέσβεις των Σπαρτιατών.Έτσι οι Αθηναίοι άκουσαν διαδοχικά τις προτάσεις του Αλεξάνδρου και τα επιχειρήματα των Σπαρτιατών, που ανησυχούσαν, μήπως οι Αθηναίοι ενδώσουν. Οι Αθηναίοι,όμως,έδωσαν δύο περήφανες απαντήσεις:Στον Αλέξανδρο είπαν:
«Γνωρίζουμε ότι οι Πέρσες έχουν στρατεύματα πολλαπλάσια από τα δικά μας…Αλλά, επειδή αγαπούμε υπερβολικά την ελευθερία, θα την υπερασπισθούμε, όσο μπορέσουμε…Να διαβιβάσεις, λοιπόν,στον Μαρδόνιο ότι οι Αθηναίοι λένε:όσο ο ήλιος ακολουθεί τον ίσιο δρόμο, που ακολουθεί και τώρα, ποτέ δεν θα κλείσουμε συμμαχία με τον Ξέρξη, αλλά με εμπιστοσύνη στους συμμάχους μας θεούς και τους ήρωες, των οποίων εκείνος χωρίς σεβασμό έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα εκστρατεύσουμε εναντίον του και θα τους αποκρούσουμε»
.Και στους Σπαρτιάτες απάντησαν:
«Δεν υπάρχει στην γη πουθενά τόσο χρυσάφι ούτε χώρα τόσο ανώτερη στην ομορφιά και τον πλούτο,ώστε να τα δεχθούμε και να θελήσουμε μηδίζοντας να υποδουλώσουμε την Ελλάδα .Πολλά και μεγάλα είναι τα αίτια, τα οποία, και να θέλαμε, μάς εμποδίζουν να κάνουμε τέτοια πράξη. Πρώτα από όλα τα αγάλματα και οι πυρπολημένοι και γκρεμισμένοι ναοί των θεών, για τους οποίους ζητούμε εκδίκηση και όχι να συμμαχήσουμε με τον αίτιο αυτής της καταστροφής .Εξ άλλου οι Έλληνες έχουν όλοι το ίδιο αίμα και την ίδια γλώσσα ,κοινούς ναούς και θυσίες, κοινά έθιμα. Να γίνουν οι Αθηναίοι προδότες όλων αυτών δεν είναι σωστό».]


ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΑΣ: ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ.

18b-thumb-large

Προφήτης Ηλίας κατά… Απόλλωνα

Επαναλαμβάνεται η επίμαχη σκηνή του ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που ψαλιδίστηκε με παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου επειδή απεικόνιζε ρασοφόρους χριστιανούς να σκαρφαλώνουν στις μετόπες του Παρθενώνα και να καταστρέφουν τα φειδιακά ανάγλυφα.

Με αρχαίους κίονες διακόσμησαν την είσοδο στο μοναστήρι τους οι καλόγεροι, ενώ τώρα πλακοστρώνουν ένα κομμάτι του αρχαιολογικού χώρου Με αρχαίους κίονες διακόσμησαν την είσοδο στο μοναστήρι τους οι καλόγεροι, ενώ τώρα πλακοστρώνουν ένα κομμάτι του αρχαιολογικού χώρου Σήμερα το έγκλημα διαπράττεται στο μοναστήρι της Καλαμιώτισσας στην Ανάφη, όπου οι μοναχοί επεμβαίνουν σε αρχαίο ιερό του Απόλλωνα Αιγλήτη, προκειμένου να χτίσουν μάντρες, πλακόστροτα και παρεκκλήσια… Τώρα οι καλόγεροι χτίζουν με ταχείς ρυθμούς ένα πλακόστρωτο, σε πλάτωμα δίπλα στο μοναστήρι, και αρχαιολογικό χώρο …ενώ ο κοινοτάρχης Ανάφης Ιάκωβος Ρούσος νίπτει τας χείρας του…

Η μονή του Προφήτη Ηλία Θήρας στην Ανάφη είναι γνωστή για τις ιδιότυπες δραστηριότητές της. Την άνοιξη του 2007 εκμίσθωσε έκταση 3.400 στρεμμάτων από το σύνολο της μοναστικής περιουσίας στην Ανάφη, η οποία περιλαμβάνει τον λόφο με ιερό του Απόλλωνα και άλλα αρχαία μνημεία, στον κ. Γρηγόριο Μαυρουδή, επικεφαλής ομίλου εταιρειών που έχουν την έδρα τους στη Λευκωσία της Κύπρου (ετήσιο μίσθωμα 20.000 ευρώ).

Σε διένεξη βρίσκεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία με τον ηγούμενο της μονής Προφήτη Ηλία Θήρας. Διαρκή σύγκρουση προκαλούν οι προτάσεις της μονής, οι οποίες αφορούν διάφορες διαμορφώσεις και «ευπρεπισμούς» χωρίς την άδεια της Υπηρεσίας και με κινδύνους για τα μνημεία. Στην κατηγορία των μνημείων, μάλιστα, δεν ανήκει μόνον ο ναός του Απόλλωνα Αιγλήτη, αλλά και τα κτίσματα του μετοχιού, που ιδρύθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα.

«Επισκέφθηκα τον ναό του Απόλλωνα, γιατί το μοναστήρι είναι καθισμένο πάνω στον μεγάλο περίβολο του αρχαίου ιερού», μας είπε η φιλόλογος Αρετή Πότσιου που μας κατήγγειλε το γεγονός και διευκρίνισε:

«Μέσα στον περίβολό του, εκτός από την εκκλησία, υπάρχουν κτίσματα που έχουν συμπληρωθεί με παντός είδους προκτίσματα. Είχα δει εκεί πριν από χρόνια μικρό όρθιο αρχαίο κτίσμα (ναός Απόλλωνα Αιγλήτη;). Χρησίμευε τότε σαν αποθήκη για μπάζα, μέλισσες και κοτούλες τριγύριζαν στον χώρο, γενικά είχε αλλάξει χρήση.Την εκκλησία και τον αρχαιολογικό χώρο συντηρούσε στοιχειωδώς μια οικογένεια βοσκών. Τώρα το μοναστήρι φιλοξενεί δύο καλόγριες. Η πόρτα του χώρου ανοίγει 11-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Πινακίδα σήμανσης για τον αρχαιολογικό χώρο δεν υπάρχει.

Αδιάψευστος μάρτυρας, λέει η κ. Πότσιου, είναι ο μεγάλος αρχαίος περίβολος και τα κτίσματα, με τα μύρια προκτίσματα πάνω στο σώμα του αρχαίου αρχιτεκτονικού συμπλέγματος, καθώς και τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη του στην ευρύτερη περιοχή, λίθοι, κιονόκρανα, σπόνδυλοι κιόνων κ.ο.κ., πολλά από τα οποία έχουν μετατραπεί σε χαμηλούς περιβόλους, πεζούλια, εισόδους, κατώφλια. Σε διπλανό λοφίσκο, αρχαίοι λίθοι έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένα πρόσφατο κτισμένο εκκλησάκι».

Σχέδια επένδυσης

«Τα μελλοντικά σχέδια της επένδυσης, για τα οποία έχει μιλήσει ο ίδιος ο ηγούμενος της μονής Προφήτη Ηλία Θήρας κ. Δαμασκηνός Γαβαλάς στις κοινοτικές αρχές της Ανάφης, περιλαμβάνουν τη δημιουργία «ξενώνων» που θα αναπτύξουν τον τουρισμό της περιοχής. Περιλαμβάνουν ακόμη γήπεδα μπάσκετ, τένις και βόλεϊ, θέατρο και άλλες εγκαταστάσεις «θρησκευτικού τουρισμού».

Η Εφορεία Κυκλάδων δεν έχει λάβει κανένα αίτημα για δραστηριότητες στην περιοχή ούτε από τη μονή Προφήτη Ηλία Θήρας ούτε από τον επιχειρηματία. Κανείς δεν έλαβε υπόψη του τον κηρυγμένο με νόμο αρχαιολογικό χώρο. Το γεγονός ότι η περιοχή του μετοχίου είναι εκκλησιαστική περιουσία δεν αναιρεί καθόλου τον χαρακτήρα της ως αρχαιολογικού χώρου», αναφέρει επίσης η κ. Πότσιου.

Ο κοινοτάρχης Ανάφης Ιάκωβος Ρούσος, με τον οποίον επικοινώνησε η «Ε» θέτοντάς του υπόψη την καταγγελία, είπε: «Επισκέφθηκα πρόσφατα τον χώρο. Φέτος, προς το παρόν τουλάχιστον, προστέθηκε μόνο ένα πλακόστρωτο σε κύπαρη μπροστά στην εκκλησία, όπου υπάρχουν και κάποια ερείπια. Δεν το βρίσκω κακό…Δεν αμφιβάλλω ότι χρειαζόταν άδεια της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Οι αρχαιολόγοι θα κάνουν τους ελέγχους τους και θα τα βρούνε μεταξύ τους…».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχετικά θέματα

Ένας μικρός Παρθενώνας στο Νομό Σερρών!!

Η «Ιερή Γη» της Σαμοθράκης.

Το Σάμιον Αρχαιολογικό Αλσος.

ΤΟ ΚΩΡΥΚΕΙΟΝ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Μινωικοί Χώροι Λατρείας και Θρησκείας.

Αίνος: Η κατοικία του Αινησίου Διός!

Έκθεση που προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

ΕΛΛΑΣ

Ο Καρατζαφέρ μετατρέπεται σε...Καρατζαφύρερ!

-"Εάν δεν σας φιλοξενούσα στο γραφείο μου...θα σας πέταγα έξω"...!!!!!!

Τα μπουμπούκια του Καρατζαφύρερ


βαθύ κόκκινο

Πηγή...


Ο λόγος στους πολίτες...
Απο-φασίζομεν και διατάσσομεν.Εάν...εάν...εάν...εάν...

Χιλή 11/09/1973.Οι Η.Π.Α. δολοφονούν τον Σαλβαντόρ Αλιέντε και τη Δημοκρατία.Έτσι εφάρμοζαν και εφαρμόζουν τη..."δημοκρατία"!Όποιος ηγέτης εμφανίζεται,όπου γης,που δεν υποτάσσεται στις θελήσεις τους...καθαρίζεται!
Στη μνήμη του Σαλβαντόρ Αλιέντε,που καθαρίστηκε σαν σήμερα 11/09/1973.Αυτό το καθίκι το προστάτευαν οι Η.Π.Α. και η Αγγλία...

(ΑΚΥΡΟΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ)12/09/2009 ΠΛΑΤΑΙΑΙ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2009.ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.


Ελευθέρια 2009
2009-09-12 13:00:00

Σς νημερώνουμε τι λόγ τν ντίξοων καιρικν συνθηκν (συνεχιζόμενη βροχόπτωσις κα πλημυρισμένο πεδίο το χώρου) κδηλώσεις το ορτασμο τν λευθερίων Δν θ πραγματοποιηθον.

Ἐκ τῆς Ἑλληνικῆς Ἑταιρίας Ἀρχαιοφίλων.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΙΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΑΡΧΑΙΟΦΙΛΩΝ


<< Ἑορτὴ τῶν Ἐλευθερίων>>

Πρὸς τιμὴν τοῦ Διὸς Ἐλευθερίου καὶ τῶν πεσόντων

Κατὰ τὴν μάχην τῶν Πλαταιῶν


ΠΛΑΤΑΙΑΙ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΩΡΑ : 18:00

( Δηλώσεις Συμμετοχῆς - πληροφορίαι )

ΤΗΛ. 210-3221494 ( 10 - 5 μ.μ)

Μάχη των Πλαταιών.Η ολοσχερής καταστροφή των κατακτητικών σχεδίων των...συμπατριωτών της...Εσθήρ!

Είναι καταγραμμένα τα σχετικά στο βιβλίο "ΕΣΘΗΡ" της..."θεόπνευστης" βίβλου των Εβραίων!Επίσης καταγράφει ο Ηρόδοτος κάποια πολύ περίεργα "όνειρα" στα οποία κάποιος..."θεός" τον προέτρεπε να επιτεθεί κατά της Ελλάδος!Επίσης καταγράφει ότι ο Ξέρξης έβαλε στη θέση του να κοιμηθεί τον θείο του,για να δει αν και σε εκείνον θα συμβεί το ίδιο!Και σε εκείνον,ώ του..."θαύματος","εμφανίστηκε" κάποιος "θεός" με άγριες διαθέσεις και απειλές κατά της ζωής του σε περίπτωση που επιμείνει να συμβουλεύει τον Ξέρξη να μην επιτεθεί κατά των Ελλήνων!Με δεδομένες τις δολοπλοκίες των Εβραίων που έλυναν και έδεναν μέσα στα Περσικά παλάτια,μέσω της...βασίλισσας ΕΣΘΗΡ και του εξαδέλφου της του Μαρδοχάϊ(ο οποίος την προόριζε για...γυναίκα του!) που την πίεζε με κάθε τρόπο να εργάζεται προς όφελος των Εβραίων,δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιός ήταν ο..."θεός" που απειλούσε τον Ξέρξη και τον θείο του να επιτεθούν κατά της Ελλάδος!Λογάριαζαν,όμως τότε,χωρίς τον...ξενοδόχο!

Βέβαια,αργότερα και βγάζοντας τα συμπεράσματά τους,κατάφεραν με δολοπλοκίες,λαδώματα και τα ανάλογα πουλήματα και προδοσίες των ευκόλως μηδιζόντων Ελλήνων,να καταφέρουν την τελική επικράτησή τους μέσω των Ρωμαίων,αφού κατάφεραν να γίνουν...Ρωμαίοι πολίτες!

Η μάχη των Πλαταιών


Χάρτης με την περιοχή των Πλαταιών και τα στρατόπεδα Ελλήνων και Περσών. Cartledge, P. (ed.), Cambridge illustrated history of Ancient Greece, Cambridge University Press, Cambridge 1998, σ. 174. Επεξεργασία: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Ο Μαρδόνιος,γαμβρός και εξάδελφος του Ξέρξη,ο καλύτερος στρατηγός των Περσών,μετά την ναυμαχία της Σαλαμίνος είχε μείνει με πολύ ισχυρές δυνάμεις στη Θεσσαλία και επιχείρησε να καταβάλει τους Έλληνες με τα όπλα και την διπλωματία.Ο χειμώνας του 479 π.Χ.επέβαλε μια διακοπή των επιχειρήσεων.Στο διάστημα αυτό η αντίθεση ανάμεσα στις πόλεις της Πελοποννήσου,που δεν βρίσκονταν κάτω από την άμεση περσική απειλή,και στις πόλεις της Στερεάς έγινε εντονότερη.Αθηναίοι,Μεγαρείς και Αιγινήτες πίεζαν τους Σπαρτιάτες για άμεση στρατιωτική ενέργεια πέρα από τον Ισθμό,για την απελευθέρωση της Κεντρικής Ελλάδος.Οι Αθηναίοι έστειλαν στη Σπάρτη τον Θεμιστοκλή,για να επιτύχει υπόσχεση αμέσου δράσεως.Οι Σπαρτιάτες επεφύλαξαν στον νικητή της Σαλαμίνος εξαιρετικές τιμές,φαίνεται,όμως,ότι δεν έδωσαν θετική απάντηση στα αθηναϊκά αιτήματα.Πολλοί υποθέτουν ότι ο Θεμιστοκλής δεν πέτυχε στην αποστολή του και ότι αυτή η αποτυχία υπήρξε η κυριότερη αιτία του παραμερισμού του.Πράγματι,δεν είναι απολύτως εξακριβωμένο,αν ο Θεμιστοκλή εξελέγη στρατηγός για τον επόμενο χρόνο(479/8 π.Χ.).Γεγονός είναι,πάντως,πως οι Αθηναίοι ανέθεσαν την διοίκηση του στόλου στον Ξάνθιππο,τον πατέρα του Περικλέους,και του στρατού στον Αριστείδη.Ο Βeloch αποκλείει τον παραμερισμό του Θεμιστοκλέους και υποστηρίζει ότι διατήρησε την εύνοια του δήμου αρκετά χρόνια κι ότι ήταν στρατηγός το 479/8 π.Χ.Αλλά και στην σπαρτιατική ηγεσία σημειώθηκαν μεταβολές:Ο Κλεόμβροτος,αντιβασιλεύς και επίτροπος του βασιλέως Πλειστάρχου,του ανήλικου γιου του Λεωνίδα,αρχιστράτηγος των Πελοποννησίων στον Ισθμό,πέθανε λίγο μετά την ναυμαχία της Σαλαμίνος.Στην θέση του τοποθετήθηκε ο Παυσανίας,ο γιος του Κλεομβρότου,που διάλεξε για υπαρχηγό του το...συνέχεια στην πηγή...