09 Ιανουαρίου 2011

Λιαντίνης: το δίκιο είναι με τους Έλληνες

Το απάνθρωπο του "ου μοιχεύσεις"

Απόσπασμα από μάθημα του Λιαντίνη προς τους μετακπαιδευόμενους δασκάλους, με θέμα την Ωραία Ελένη. (περισσότερα βίντεο στο http://www.liantinis.org )

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ - ΑΡΒΕΛΕΡ:

Είμαστε όλοι Βυζαντινοί* :

...το Βυζάντιο είναι η ελληνική γλώσσα και η ορθοδοξία, δηλαδή τα δύο βασικά συστατικά της ελληνοσύνης...

Με όλο τον σεβασμό,

ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ - ΑΡΒΕΛΕΡ

Εμείς είμαστε όλοι Έλληνες με τα βασικά συστατικά της ελληνονοημοσύνης τύπου Λιαντίνη...

*Βέβαια, ουδέποτε υπήρξε κάποιος λαός ο οποίος είχε ονομάσει την εθνικότητα του βυζαντινή. Εάν γυρίζαμε πίσω στο χρόνο, στην εποχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και λέγαμε σε κάποιον ότι είναι βυζαντινός, θα μας περνούσε για ηλίθιους...

Περί «ψαλμών» Παπανδρέου

Με όλο τον σεβασμό απέναντι στον κ. Πρωθυπουργό ΓΑΠ,

εκτός από αυτά που „αναμασάνε“ όλοι οι ευρωπαίοι πολιτικοί πηγαίνοντας στην Τουρκία, μήπως τόλμησε «να τους τα ψάλει» ο ΓΑΠ για την Λεϊλά Ζάνα (η πρώην βουλευτής) η οποία είχε τιμηθεί το 1995 με το βραβείο Ζαχάροφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και υπήρξε υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ της Ειρήνης που έχει ήδη εκτίσει δέκα χρόνια κάθειρξης (1994-2004) και ξανακαταδικάσθηκε* για ομιλία που είχε εκφωνήσει το Μάρτιο του 2007 στη διάρκεια μιας κουρδικής γιορτής στο Ντιγάρμπακιρ;

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πως η τουρκική Δικαιοσύνη ανταποκρίνεται στα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα;

Ας μη συνεχίσουμε... και μια και έγινε θέμα περί ψαλμών

«Τὰ καλὰ καὶ συμφέροντα ταῖς ψυχαῖς ἡ(υ)μῶν»...


*Η καταδίκη βασίστηκε στο ανώτατο όριο του άρθρου 314/2 του τουρκικού ποινικού κώδικα (8 έτη), δεδομένου ότι οι δηλώσεις της συντέλεσαν στο να θεωρηθεί η ίδια μέλος παράνομης οργάνωσης (όταν εκφέρεις γνώμη θεωρείσαι ο ίδιος τρομοκράτης). Η ποινή φυλάκισης μειώθηκε κατά το ήμισυ (4 έτη, θα τους πούμε τώρα ευχαριστώ;) σύμφωνα με τις διατάξεις του τουρκικού αντιτρομοκρατικού (λογοκρισίας) νόμου. Αυτοί είναι ...“οι φίλοι“ μας...

Οι "καπάτσοι"...


ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ : Προς “καπάτσους” … η ημέρα της εκκαθαρίσεως δεν είναι μακρυά !


arismeletzis«Ο Γεώργιος Σημίτης πατέρας του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1899. Αφού σπούδασε στο πανεπιστήμιο Αθηνών, έγινε διδάκτορας το 1928 και το 1936, σε ηλικία 37 ετών εξελέγη υφηγητής του Εμπορικού Δικαίου. Κατά την διάρκεια του Μεταξικού καθεστώτος υπήρξε φιλοβασιλικός και θιασώτης της 4ης Αυγούστου, λόγω δε της φιλίας του με τον Μεταξά διορίσθηκε καθηγητής της Ανωτάτης Εμπορικής με συνοπτικές διαδικασίες. Κατά την διάρκεια της κατοχής διατέλεσε στενός συνεργάτης του αγαπημένου θείου της Μελίνας Μερκούρη, Γεωργίου Μερκούρη. Ο Τελευταίος ήταν αρχηγός του μόνου πολιτικού κόμματος του οποίου η λειτουργία επετρέπετο στην κατοχή: Του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος. Τον Δεκέμβριο του 1943 ο Γ. Μερκούρης πέθανε αιφνίδια και ο Γ. Σημίτης διαβλέπων την επερχόμενη ήττα του άξονα μετεπήδησε στο ΕΑΜ.»
Ο Πατέρας της Μελίνας Μερκούρη και αδελφός του Γεωργίου Μερκούρη έγγραψε ένα άρθρο αναφορικά με τον Γεώργιο Σημίτη στην εφημερίδα «Ριζοσπαστική Ηχώ» στις 12 Οκτωβρίου του 1944, ημέρα απελευθέρωσης των Αθηνών με τίτλο «Οι Καπάτσοι»:

«Διά μίαν ακόμη φορά διέλαμψε η Ελληνική κουτοπονηριά, την οποία λογιοτίζοντες και μη, ονομάζομεν αθάνατον δαιμόνιον της φυλής. Ιδού λ.χ. όκνον της μαστίζουσης τον τόπον από μίας εικοσαετίας επιτηδιοκρατίας, επεζήτησε και επέτυχε να σφηνωθεί σωρηρόν και αδιακρίτως , εις όλας σχεδόν τας ανωνύμους εταιρίας και ιδιαιτέρως τας τραπεζικάς υπο τον εύηχον τίτλον του νομικού συμβούλου, με αποτέλεσμα να εισπράττει καθόλον το διαρεύσαν μέχρι της Κατοχής, αλλά και μετ΄ αυτήν, και ημείς δεν ηξεύρωμεν πόσα κατά μήνα, πάντως όμως πολύ περισσότερα των όσων, κατά το ισόχρονον διάστημα , εισέπραξε λόγω μισθού το σύνολον των απαρτιζόντων το ανώτατον ημών δικαστήριον, τον Άρειον Πάγον, δικαστών συνυπολογιζομένων και των υπαλλήλων των. Ήδη ο κ. Γεώργιος Σημίτης αλλάζει δια μιας πορείαν. Αντιλαμβάνεται ότι το καθεστώς της εμίσθου ραστώνης, του οποίου και χτες ακόμη ήτο αυτός υπέρ πάντα άλλον ο εκλεχτός, βαίνει βιαίως προς την δύσην του. Και ο υπερεξύπνος κ. Γεώργιος Σημίτης κάμνει τι; Απλούστατα: Εγκαταλείπε οικεία θελήσει, ως αφήνει να πιστεύεται, τα οχυρά του, θέλομεν να είπωμεν τας παντοειδείς θέσεις του, και μεταπηδά εις το στρατόπεδον, όθεν, καθώς τον συμβουλεύει η αλάθητος όσφρησης του, φαίνεται εγγίζουσα του κρατούντος οικονομικού συστήματος η ανατροπή. Γίνεται λοιπόν ο Κ. Γεώργιος Σημίτης –κρατηθείται καλώς εις το καθισμά σας-κοινοκτήμων… Ο κ. Γ. Σημίτης είναι κάθαρμα. Όπως καθάρματα κακού ποιού είναι και η συνομοταξία των υπερεξύπνων, όσοι αφού συνέφαγον και συνεκόπρισαν μέχρι σκασίματος επί δύο τρία έτη, ΕΝ ΣΦΙΧΤΩ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΝ,… Η ημέρα της εκκαθαρίσεως δεν είναι μακρυά». 
Λίγες μέρες αργότερα ο πατήρ Σημίτης εισέρχετο θριαμβευτής στην Λαμία στο πλευρό του Αρη Βελουχιώτη (πρωταγονιστούντος στο πάνθεο των σφαγέων) με τον βαρύγδουπο τίτλο του Γενικού Διοικητού της Ρούμελης. 
Απο σχόλιο του kimon     taxalia

ΟΛΥΜΠΙΑ