03 Ιανουαρίου 2012

“Ιωάννης” αντιστοιχεί με το ελληνικό “Θεόδωρος;

Σε e-mail που  έλαβα γράφει ο Γιώργος Δαμιανός στο 24grammata.:
Το εβραϊκό όνομα “Ιωάννης” αντιστοιχεί με το ελληνικό “Θεόδωρος
Εκατομμύρια οι Γιάννηδες στον πλανήτη (Ιωάννης και Ιωάννα, αγγλικά: Johnny, Jack et John, ισπανικά: Juan, ιταλικά: Giovanni) αλλά ποιος αναρωτήθηκε ποτέ τι σημαίνει το όνομα του; Προέρχεται από την εβραϊκή φράση Y(eh)okhanan ( יוחנן )   και σημαίνει «η εύνοια του θεού (Γιαχ : θεός), το δώρο του θεού». Αντιστοιχεί με το ελληνικό όνομα«Θεόδωρος» . Το όνομα “Θεόδωρος” απαντά από τους προ Χριστού, αιώνες (π.χ. ο μαθηματικός Θεόδωρος ο Κυρηναίος) αλλά εξαπλώθηκε ως βαφτιστικό όνομα στους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες σύμφωνα με την τότε παράδοση να εξελληνίζουν τα ονόματα (π.χ. Yokhonan)  που δεν είχαν ελληνική καταγωγή. Τελικά, όμως, επικράτησαν και τα δύο (Ιωάννης και θεόδωρος).
Το όνομα Y(eh)okhanan ( יוחנן )  > Ιωάννης ήταν διαδεδομένο στους Εβραίους, στην εποχή της γέννησης του Χριστού: α)Ιωάννης ο Βαπτιστής γιος του Ζαχαρία (Zekharyah: «ο θεός έχει θυμηθεί») και της Ελισάβετ (eliseva: «ο θεός φέρνει τον πλούτο»), β) ο Απόστολος, αδελφός του Ιακώβου (το όνομα Ιάκωβος συνδέεται με το εβραϊκό ageb :φτέρνα). Σύμφωνα με τη βιβλική αφήγηση, Γένεσις 25, 26, ο Ιακώβ εξήλθε, κατά τον τοκετό, κρατώντας τη φτέρνα του δίδυμου αδελφού του Ησαύ).

Όχι, δεν είναι  έτσι!

«και σημαίνει «η εύνοια του θεού (Γιαχ : θεός), το δώρο του θεού» γράφει ο Γιώργος Δαμιανός, αλλά θεός στα εβραϊκά είναι ελόχ και ελοχίμ אלהים  (εμείς δεν γράφουμε εδώ λιακοπουλίστικα) είναι ο πληθυντικός της λέξεως . Βέβαια και οι ισραηλίτες χωρίζονται σε ελοχίτες και γιαχβίτες. Γιαχ είναι ο δημιουργός (για μυημένους: δημιουργός καταστάσεων) και όχι ο θεός όπως τον καταλαβαίνει ο Έλληνας, και ειδικά ο αρχαίος Έλληνας ο οποίος ουδέποτε είχε ένα θεό δημιουργό Σύμπαντος. Αυτές είναι μασονικές μαγκιές....

Με την κρίση δεν θα μείνετε και...ξεβράκωτες! Τα εσώρουχα του 2012 όπως τα παρουσίασε η Victoria’s Secret (pics + videos)


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Victorias Secret παρουσίασε στη Νέα Υόρκη την εορταστική συλλογή της με ένα show που ανέβασε το θερμόμετρο στα ύψη. Η νέα κολεξιόν περιελάμβανε (πολύ) σέξι αλλά και (πολύ) εκκεντρικά εσώρουχα, που φιλοδοξούν να κάνουν κάθε γυναίκα ξεχωριστή.


Ιδρύεται το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας


Με τη φιλοδοξία να καταστεί το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας, καταρτίζεται το πρόγραμμα και αποτυπώνονται στο χαρτί οι αρχές της λειτουργίας ενός νέου κόμματος στην Ελλάδα. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εκτιμάται ότι θα αποτελέσει επισήμως κόμμα πριν το τέλος του Ιανουαρίου 2012.
Οι προσπάθειες για την ίδρυσή του ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2011 (αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο - το 2009 είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια η οποία δεν οδήγησε σε ίδρυση κόμματος).
Το καταστατικό έχει συνταχθεί και η ιδρυτική διακήρυξή του τοποθετείται πριν το τέλος του Ιανουαρίου του 2012, «για να κάνει πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και σε κάθε άλλη έκφανση της ζωής μας». Η συζήτηση για το πρόγραμμα, με τη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται, συνεχίζεται στο φόρουμ στη διεύθυνση pirateparty.gr/forum/.
Στο δικτυακό τόπο στη διεύθυνση pirateparty.gr, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συστήνεται παρουσιάζοντας αξιοπρόσεκτους αριθμούς για την πορεία των Κομμάτων Πειρατών σε όλο τον κόσμο:
  • έχουν ιδρυθεί ήδη 56 κόμματα πειρατών, 21 είναι επίσημα αναγνωρισμένα.
  • έχουν εκλεγεί 2 ευρωβουλευτές, 15 βουλευτές και 194 δημοτικοί σύμβουλοι στην Ευρώπη
Οι αρχές και οι ιδέες τους βασίζονται σε εκείνες του σουηδικού, σύμφωνα με τις οποίες τα κόμματα των πειρατών επιδιώκουν:

Ενας διαφορετικός Νότης Σφακιανάκης


Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο τεύχος 11 του περιοδικού “Φαινόμενα” του Ελεύθερου Τύπου (4/12/2010). Επίσης, οι φωτογραφίες είναι του Ιωάννη Βελισσαρίδη.
Ο Μηνάς Παπαγεωργίου (meta-journalist) συζητά με έναν διαφορετικό Νότη Σφακιανάκη!
Με υποδέχεται με ένα χαμόγελο στο καμαρίνι του στην «Ιερά Θέα», όπου και τραγουδά φέτος. Ζητά ευγενικά να του απευθύνω τον λόγο στον ενικό, «όπως έκαναν και οι Έλληνες κατά το παρελθόν, πριν τους επηρεάσει ο ευρωπαϊκός –τάχα μου- καθωσπρεπισμός».
Λίγο αργότερα συνέντευξη ξεκινά. Παρατηρώντας τις κινήσεις των χεριών του, κοιτάζοντάς τον στα μάτια, διακρίνω έναν άνθρωπο ευθύ, αληθινό και αυθεντικό. Ο γνωστός καλλιτέχνης θα μιλήσει για την οικουμενική ελληνικότητα και τα αυθεντικά της μηνύματα. Θα κατακεραυνώσει τους υπαίτιους της παγκόσμιας κρίσης αλλά και αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, ζητώντας παράλληλα τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο. Επίσης θα υιοθετήσει την θεωρία των αρχαίων αστροναυτών για την καταγωγή του ανθρώπου από εξωγήινες φυλές, ενώ θα ενστερνιστεί την άποψη που θέλει την ανθρώπινη ψυχή να αποτελεί έναν ταξιδιώτη στο χώρο και στο χρόνο.
Ο Μηνάς Παπαγεωργίου (meta-journalist) συζητά με έναν διαφορετικό Νότη Σφακιανάκη!
Δέχεσαι κατά καιρούς επιθέσεις από εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας με αφορμή δηλώσεις που έχεις κάνει. Αληθεύει ότι έχεις απορρίψει τον χριστιανισμό κι αν ναι, για ποιό λόγο;