05 Μαΐου 2010

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

18,19 ΚΑΙ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2010

Τα Προμήθεια, ως πανελλήνιος θεσμός που σκοπό έχει να μας φέρει σ’ επαφή με τον πολιτισμό, το πνεύμα και τις αξίες των προγόνων μας, διανύουν ήδη το δέκατο πέμπτο έτος συνεχούς παρουσίας τους. Με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης Τρύφωνα Ολύμπιο, λαμβάνουν χώρα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Άλσους Προμηθέως, στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα κι από το εξωτερικό συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να ανταμώσουν κάτω από τον καταγάλανο ουρανό του Όρους των Θεών. Να γνωρίσουν το ελληνικό πνεύμα και έθος, να τιμήσουν τους αρχαίους φιλοσόφους και τις φιλοσοφικές σχολές με δημόσιες συζητήσεις και εκδηλώσεις, να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά, πολιτισμικά και τελεστικά δρώμενα, να μετάσχουν σ’ αυτά ως αναζωογονητική μύηση στις αρχέγονες πηγές που μας γέννησαν, να νιώσουν με κατάνυξη την πατρώα ψυχή, να έρθουν σ’ επαφή με την κοσμοθέαση των προγόνων μας.
λεπτομερειες και πληροφοριες για την μετακινηση προς το βουνο των Θεων θα βρειτε στην ιστοσελιδα των προμηθειων. http://promitheia.wordpress.com/

Πηγή...

Τα επεισόδια και η σχέση τους με τα...Πρωτόκολλα της ΣΙΩΝ...

Νεκροί σε τράπεζα!Πρώτοι νεκροί σε τράπεζα στην οποία είχαν ρίξει κοκτέιλ μολότοφ νεαροί διαδηλωτές....Στην τράπεζα ευρίσκονταν την στιγμή της ρήψεως περίπου 20 άτομα.Τουλάχιστον δυο τράπεζες έχουν παραδοθεί στις φλόγες..

Υ.Γ.Καίγονται κτίρια,αυτοκίνητα,πυροσβεστικά αυτοκίνητα...ώρα 16.00/5/5/2010...

Γίνεται της Αργεντινής...

Ελληνική διαδηλωτές άρχισαν να καίει σπίτια( Вести.Ru
Θα κυβερνήσουμε με χέρι σταθερό, διότι έχουμε να κάνουμε με συντρίμμια ενός κόσμου άλλοτε ισχυρού, σήμερα όμως υποταγμένου σε μας. Κρατούμε στα χέρια μας υπέρμετρες φιλοδοξίες, ένθερμες απληστίες, ανελέητες εκδικήσεις, μνησίκακες έχθρες.
Εμείς είμαστε εκείνοι από τους οποίους προέρχεται ο τρόμος, που έχει κυριεύσει το παν. Έχουμε στην υπηρεσία μας ανθρώπους όλων των αρχών, όλων των δογμάτων. Επανορθωτές της μοναρχίας, δημαγωγούς, κοινωνιστές, επαναστάτες, και κάθε είδους ουτοπιστές. Έχουμε αναθέσει σε όλο τον κόσμο από μία εργασία: Καθένας τους υποσκάπτει τα τελευταία λείψανα της εξουσίας, προσπαθεί να ανατρέψει οτιδήποτε μένει ακόμη όρθιο.
Ο λαός άρχισε να κραυγάζει ότι είναι αναγκαίο να λύσουμε το κοινωνικό ζήτημα με διεθνή συνεννόηση. Η διαίρεση του λαού σε κόμματα τους έχει φέρει όλους στην διάθεσή μας, διότι, για να υποστηρίξει κάποιος μια πάλη συναγωνισμού, χρειάζεται χρήμα, και το χρήμα βρίσκεται ολόκληρο στα χέρια μας.
Βάλαμε χέρι στη δικαιοσύνη, στις εκλογές, στον τύπο, στην ατομική ελευθερία και προπαντός στην εκπαίδευση και την ανατροφή, οι οποίες είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ελεύθερης ύπαρξης.
Έχουμε αποκτηνώσει και διαφθείρει τη Χριστιανική νεολαία με μια ανατροφή βασισμένη σε αρχές και θεωρίες ψεύτικες, όπως γνωρίζουμε, αλλά οι οποίες ήταν έμπνευση δική μας.
Σε λίγο οι οργανώσεις μας θα έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις πρωτεύουσες, έτοιμες να ανατινάξουν οποιοδήποτε κρατικό συγκρότημα εναντίον μας.]
Διαβάστε όλα τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και τα σχέδια των Εβραίων με την συμμετοχή των κατασκευασμένων θρησκειών

Τώρα και νεκροί στις διαδηλώσεις...

Νεκροί σε τράπεζα!Πρώτοι νεκροί σε τράπεζα στην οποία είχαν ρίξει κοκτέιλ μολότοφ νεαροί διαδηλωτές....Στην τράπεζα ευρίσκονταν την στιγμή της ρήψεως περίπου 20 άτομα.

Δείτε το βίντεο...Υ.Γ.Καίγονται κτίρια,αυτοκίνητα,πυροσβεστικά αυτοκίνητα...ώρα 16.00/5/5/2010...

Γίνεται της Αργεντινής...

Ελληνική διαδηλωτές άρχισαν να καίει σπίτια( Вести.RuΝα οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.Λίγοι από τους πολλούς...Δια στόματος Πάνου Καμμένου...

ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ.


http://www.youtube.com/watch?v=PJukB2d1D80

Πηγή...

Ο Μιχαλάκης για ποιούς "λόγους" έχει ασυλία; ΝΤΡΟΠΗ!

Προμηθέας, o πιο επιφανής άγιος και μάρτυρας του φιλοσοφικού ημερολογίου.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Καρλ Μαρξ ο οποίος έγραψε ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία σε όλο τον κόσμο, μαζί με την Αγία Γραφή, το Κοράνι και το Κόκκινο Βιβλιαράκι του Μάο, που άσκησε τεράστια επιρροή τον 19ο και 20ο αιώνα. Κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου του 1848. Συγγραφείς του, ο Κάρολος Μαρξ και ο Φρειδερίκος Ένγκελς.

Το βιβλίο ήταν παραγγελία της «Κομμουνιστικής Λίγκας» στους δύο θεωρητικούς της κομμουνιστικής ιδέας, ενόψει του συνεδρίου της στο Λονδίνο:

Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο»

Το «Μανιφέστο» προτείνει ένα σχέδιο δράσης για την προλεταριακή επανάσταση, που θ' ανατρέψει τον καπιταλισμό και τελικά θα φέρει την αταξική κοινωνία. Το βιβλιαράκι αυτό αναφέρει για την επιβολή του προοδευτικού φόρου, την κατάργηση της ιδιοκτησίας και την εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ως βήματα για την επιβολή του κομμουνισμού.

Γραμμένο με όσο το δυνατόν απλό και κατανοητό τρόπο, αφού απευθύνεται στις μάζες, το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» ήταν το «Ευαγγέλιο του Κομμουνισμού», που επηρέασε τις τύχες όλου του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι έχυσαν το αίμα τους, για τα ιδανικά του κομμουνισμού, εις μάτην, όμως, καθώς ο καπιταλισμός ζει και βασιλεύει. Για να το κατορθώσει αυτό αναγκάστηκε να αποδεχθεί πολλές από τις ιδέες του «Μανιφέστου», όπως τον προοδευτικό φόρο, την κρατική παρέμβαση στην οικονομία, την κατάργηση της παιδικής εργασίας και τη δωρεάν παιδεία.

Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» ήταν το πρώτο μαρξικό έργο που μεταφράσθηκε στα Ελληνικά, μόλις το 1908, από τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Χατζόπουλο. Δημοσιεύθηκε τότε σε συνέχειες στην εφημερίδα «Ο Εργάτης» του Βόλου και το 1913 ολόκληρο σε φυλλάδιο από το Σοσιαλιστικό Κέντρο Αθήνας.

Διάσημα Αποσπάσματα

«Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του κομμουνισμού».

«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!»

«Οι προλετάριοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, παρά μόνο τις αλυσίδες τους».

Μεταφράσεις στα Ελληνικά (ενδεικτικές)

Η πρώτη μετάφραση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» στα ελληνικά σε γλαφυρή Δημοτική, από τον πεζογράφο Κωνσταντίνο Χατζόπουλο. (Courier Εκδοτική)

Σύγχρονη και καλοφτιαγμένη έκδοση σε μετάφραση Γιώργου - Ίκαρου Μπαμπασάκη. (εκδ. Ερατώ)

Έκδοση του 1944 σε μετάφραση Γιάννη Κορδάτου (Εκδ. Αλφειός)

Πηγή....

Και κάτι που είπε και πέρασε ...απαρατήρητο:

«Ο ιουδαϊσμός φτάνει στο απόγειό του με την τελειοποίηση της αστικής κοινωνίας. Αλλά η αστική κοινωνία φτάνει στο ανώτατο σημείο της τελειοποίησής της μέσα στον χριστιανικό κόσμο... Ο χριστιανισμός είναι η υπέρτατη πνευματική εκδήλωση του ιουδαϊσμού, ο δε ιουδαϊσμός είναι η χυδαία πρακτικοποίηση του χριστιανισμού»

Καρλ Μαρξ

Η διδακτορική διατριβή του Καρλ Μαρξ ήταν:

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ


Την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ...

Αποσπάσματα για «ιδεολόγους» που έγιναν ...πάπιες...:

Ο Gassendi, που απελευθέρωσε τον Επίκουρο από το ανάθεμα στο οποίο τον είχαν καταδικάσει οι πατέρες της εκκλησίας και ολόκληρος ο Μεσαίωνας –η εποχή του πραγματοποιημένου παράλογου– παρουσιάζει στις απόψεις του ένα και μόνο ενδιαφέρον στοιχείο. Προσπαθεί να συμβιβάσει την καθολική του συνείδηση με την ειδωλολατρική του γνώση, και τον Επίκουρο με την εκκλησία, πράγμα βέβαια που ήταν χαμένος κόπος. Είναι σαν να ήθελε κανείς να τυλίξει με το χριστιανικό ράσο μιας καλόγριας το τρυφερό και χυμώδες κορμί της ελληνίδας Λαΐδα. Ο Gassendi μάλλον διδάσκεται φιλοσοφία από τον Επίκουρο παρά μπορεί να μας διδάξει για τη φιλοσοφία του Επίκουρου.

.....

Η φιλοσοφία, όσο μέσα στην παγκόσμια επιβλητική και απόλυτη ελεύθερη καρδιά της θα σφύζει έστω και μια σταγόνα αίμα, δεν θα κουραστεί ποτέ να απαντάει στους αντιπάλους της με την κραυγή του Επίκουρου: «σεβς δ οχ τος τν πολλν θεος ναιρν, λλ᾿ τς τν πολλν δόξας θεος προσάπτων».

Η φιλοσοφία δεν το κρύβει. Η ομολογία του Προμηθέα:

«πλ λόγ, τος πάντας χθαίρω θεούς»,

είναι η δική της ομολογία, ο δικός της αφορισμός ενάντια σ’ όλους τους ουράνιους και επίγειους θεούς που δεν αναγνωρίζουν την ανθρώπινη αυτοσυνείδηση σαν την ύψιστη θεότητα. Καμιά δεν μπορεί να σταθεί δίπλα της.

Αλλά σε κείνους τους θλιβερούς ακόλουθους του Άρη που επιχαίρουν για τη φαινομενικά χειρότερη αστική θέση της φιλοσοφίας, απαντά πάλι με τα λόγια που είπε ο Προμηθέας στον υπηρέτη των θεών, Ερμή:

«τς σς λατρείας τν μν δυσπραξίαν,
σαφς πίστασ’, οκ ν λλάξαιμ’ γώ.
κρεσσον γρ ομαι τήδε λατρεύειν πέτρα
πατρ φναι Ζυν πιστν γγελον».

Ο Προμηθέας είναι ο πιο επιφανής άγιος και μάρτυρας του φιλοσοφικού ημερολογίου.

Ήταν στο Βερολίνο, Μάρτης του 1841