18 Ιανουαρίου 2010

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά στην Θάλεια Δραγώνα...

[Αυτή υπήρξε ως σήμερα η γνήσια και μοναδική Αριστερά, όπου οι λέξεις «έθνος» και «πατρίδα» ήταν για μας δόξα και τιμή και όχι ντροπή όπως τις κατάντησαν χτες και σήμερα ορισμένα γκρουπούσκουλα και ομάδες «διανοουμένων» που στο όνομα της Αριστεράς ντροπιάζουν με τις «ιδέες» και τα καμώματά τους, τους αγώνες και τις θυσίες μας, ενώ δηλητηριάζουν την ανύποπτη νεολαία μας, που η νικήτρια και θριαμβεύουσα ακόμα και σήμερα εθνικοφροσύνη κρατάει στα σκοτάδια, έχοντας καταδικάσει σε λήθη τη σύγχρονη ιστορία μας.]
...
[Όμως αν στις αρχές του 19ου αιώνα δεν υπήρχαν οι ιδέες για τη συνέχεια του ελληνικού έθνους και όλα τα «πιστεύω» που εσείς σήμερα απορρίπτετε ως άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και εκτός ιστορικής πραγματικότητας, τότε δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν η Επανάσταση του ΄21, το κίνημα του Φιλελληνισμού, το δημοκρατικό κίνημα του Μακρυγιάννη, η αποπομπή του Όθωνα, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Εθνική Αντίσταση.
Δεν θα υπήρχε ο Άρης Βελουχιώτης. Και όχι μονάχα αυτός, γιατί σύμφωνα με κείνα που επιχειρείτε να διδαχθούν τα παιδιά μας, δεν θα υπήρχε ούτε ένας αντάρτης, μιας και ΟΛΟΙ πήραν τα όπλα για την Ελλάδα και την Πατρίδα.
Ενώ αν είχαν τα μυαλά τα δικά σας, δηλαδή εξέταζαν το «επιστημονικώς ορθόν», θα τα βρίσκανε μια χαρά με τους Γερμανούς που εξ άλλου το μόνο που ζητούσαν από μας ήταν να τους παραχωρήσουμε την άδεια χρήσης των λιμανιών και των αεροδρομίων μας.]

Δύο αποσπάσματα από την απάντηση του Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη στην ανεκδιήγητη Dragona.
Διαβάστε την επιστολή της Dragona προς τον Μίκη Θεοδωράκη και την ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΘΝΙΚΗ απάντηση του Μεγάλου Έλληνα... εδώ...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΞΑΝΑ...

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18.1.2010

Ανεμος αισιοδοξίας, ελπίδας και ανακούφισης πνέει από χθες στο μαρτυρικό χωριουδάκι της Αρτέμιδας στην Ηλεία, που το καλοκαίρι του 2007 υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από το πέρασμα της φωτιάς, που άφησε πίσω της 26 νεκρούς, εκ των οποίων 7 παιδιά, 77 πυρόπληκτες οικοδομές και ολοκληρωτική καταστροφή της γεωργικής παραγωγής.

Τα σκυθρωπά πρόσωπα των λιγοστών ηλικιωμένων κατοίκων του φωτίστηκαν ύστεραα από πολλούς μήνες και το χαμόγελο εμφανίστηκε στα χείλη τους, καθώς από τα χαλάσματα των σπιτιών τους και τις στάχτες που άφησε πίσω της η πύρινη καταστροφή ξεπήδησε η ελπίδα, χάρη στην ευαισθησία των Κυπρίων αδερφών.

Δεκάδες από αυτούς θα μείνουν -όπως είπαν- από εδώ και στο εξής στα νέα τους σπίτια, που τους έφτιαξε η κυπριακή κυβέρνηση.

«Είμαστε δίπλα σας»

Συγκινημένος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ευχαρίστησε, στη διάρκεια ολιγόλεπτης τελετής, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφια για την ανοικοδόμηση της Αρτέμιδας, έργο που είχε αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Νωρίτερα, Παπανδρέου και Χριστόφιας, εμφανώς συγκινημένοι, άφησαν λίγα λουλούδια στα εικονοστάσια που έχουν στηθεί λίγο έξω από το χωριό στη μνήμη των αδικοχαμένων πολιτών.

«Σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά, είμαστε εδώ με τον σημερινό πρόεδρο της Κύπρου, τον Δημήτρη Χριστόφια, για να τιμήσουμε αυτή την παρακαταθήκη φιλίας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Τους ευχαριστούμε όλοι, από την καρδιά μας, κι ελπίζουμε από εδώ και στο εξής να μην ξαναζήσουμε ποτέ, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο ούτε πουθενά αλλού, μια τέτοια τραγωδία, όπως αυτή των πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία», ανέφερε στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Στις 11 Οκτωβρίου 2009, μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, όπως είχα δεσμευτεί, επέλεξα ως πρώτο μου προορισμό ως πρωθυπουργός την Αρχαία Ολυμπία. Και είπα τότε ότι οφείλουμε να κάνουμε την καταστροφή ελπίδα, ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα σας και το πάθημα του 2007 θα γίνει μάθημα, ούτως ώστε ο κρατικός μηχανισμός να μη βρεθεί ποτέ ξανά απροετοίμαστος μπροστά σε μια τέτοια κρίση, τόσο μεγάλου μεγέθους. Σήμερα, είμαι εδώ κοντά σας, για να σας πω ότι κάνω πράξη τη δέσμευση. Δεν ξεχνάμε, είμαστε εδώ, δίπλα σας και δουλεύουμε μαζί».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο σχέδιο ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών καθώς και στη μετατροπή της πυρόπληκτης Ηλείας σε «πρότυπο αναπτυξιακό κέντρο για τη χώρα», όπου «το περιβάλλον, η Ιστορία, ο πολιτισμός και πάνω απ' όλα το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής θα γίνουν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της στροφής σε ένα μοντέλο πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης».

«Αυτονόητο»

Οπως είπε «ήδη, βρίσκεται υπό επεξεργασία και επικαιροποίηση το νομοσχέδιο που είχαμε καταθέσει ως αντιπολίτευση από το 2008 στη Βουλή, ώστε την αμέσως επόμενη περίοδο να γίνει νόμος του κράτους, με τον οποίο θα δίνεται το έναυσμα για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και ολόκληρης της χώρας».

«Οταν η Ελλάδα προστρέχει στις δύσκολες στιγμές να βοηθήσει την Κύπρο και είναι αλληλέγγυα προς αυτήν, πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι και η Κύπρος με τις δυνάμεις που διαθέτει θα προσέτρεχε να βοηθήσει την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος Χριστόφιας και αναφέρθηκε στο έργο ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, αντιπλημμυρικά έργα, άμεσα έργα στήριξης, ασφάλειας και αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής. Η παράδοση του έργου ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια στην πλατεία του χωριού, που πλέον θα ονομάζεται «Πλατεία Κύπρου».

Αμέσως μετά οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν το νεόδμητο ελαιοτριβείο του χωριού και μία από τις οικίες που ανοικοδομήθηκαν με τη φροντίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Δεν ξεχνούν

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18.1.2010

Το πανό διαμαρτυρίας των συγγενών των δεκάδων νεκρών της Ηλείας, κατά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, για το δικαστικό «κουκούλωμα» της υπόθεσης αναρτήθηκε ξανά χθες το πρωί δίπλα στα εικονοστάσια στην Αρτέμιδα, την οποία επισκέφθηκαν οι κ. Παπανδρέου και Χριστόφιας.
«Το βάλαμε εκεί για να θυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι, εκτός από τα σπίτια, είναι και οι ανθρώπινες ψυχές που περιμένουν μια δικαίωση. Ολοι εμείς που μείναμε πίσω θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν εκείνοι που, με τις παραλείψεις τους, μας κατέστρεψαν τη ζωή», δήλωσαν στην «Ε» οι συγγενείς των νεκρών. Και κάλεσαν να παρέμβει ,ώστε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στην Ηλεία.

Πηγή...

 Σχετικά θέματα
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ  ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ

Στέλνουν τελικά βοήθεια στην Αϊτή.

Ελληνική βοήθεια στην Αϊτή
    Το Υπουργείο των Εξωτερικών ανταποκρινόμενο στην ανάγκη άμεσης βοήθειας προς τον λαό της Αϊτής αποστέλλει την Τρίτη το πρωϊ και εφόσον οι συνθήκες στην Αϊτή το επιτρέψουν, ειδική ομάδα γιατρών και διασωστών καθώς και φαρμακευτικού υλικού με ειδική απ’ ευθείας πτήση Μπόινγκ 747, ανακοίνωσε το Υπουργείο.

    Κατά την επιστροφή του Μπόινγκ θα δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στην Ελλάδα 400 πολιτών ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται στην Αϊτή.

    Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά το σεισμό, ο υφυπουργός των Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης κατόρθωσε ύστερα από επίμονες προσπάθειες να εξασφαλίσει τη χορηγία αεροσκάφους από την εταιρεία Hellenic Imperial Airways, η οποία θα προσφέρει περισσότερο και από το 50% του κόστους μετάβασης.

    Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την προσπάθεια αρωγής που καταβάλλει το Υπουργείο για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης και υπερθεμάτισε ζητώντας να συντονιστεί η προσπάθεια από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε η χώρα μας να προσφέρει ουσιαστική και έγκαιρη βοήθεια προς την Αϊτή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Η αποστολή αποτελείται από περίπου 25 υγειονομικούς, νοσηλευτές, διασώστες και στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ μεταφέρεται μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που είναι αναγκαία για τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

    Οι εθελοντές θα παραμείνουν περίπου δέκα έως δεκαπέντε ημέρες -αναλόγως των αναγκών- και θα ακολουθήσει δεύτερη αποστολή με το ίδιο αεροπλάνο, στο οποίο θα μεταφέρονται τρόφιμα κατάλληλα για τις συνθήκες, φάρμακα και υλικό προσαρμοσμένα στις ανάγκες των θυμάτων του σεισμού.

    Ο Υφυπουργός των Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης δήλωσε ότι η Ελλάδα αναλογιζόμενη την ιστορική σχέση και την ιστορική υποχρέωσή της προς την Αϊτή, από την πρώτη στιγμή έσπευσε να χορηγήσει οικονομική βοήθεια 200. 000 ευρώ, που εντάχθηκε στα άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού της Αϊτής μέσω διεθνών οργανισμών και συνεχίζει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Εξ άλλου, τα υπουργεία Προστασίας του πολίτη, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης συνεργάζονται με το Υπουργείο Εξωτερικών για να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια της άμεσης και αποτελεσματικής παροχής βοήθειας.

    Σημειώνεται ότι όσοι φορείς επιθυμούν να προσφέρουν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου στο τηλέφωνο 2103683570 και να λάβουν γνώση του καταλόγου αναγκαίων φαρμάκων ή άλλων υλικών, τα οποία θα μεταφερθούν με τη δεύτερη πτήση του αεροσκάφους.

    Τέλος, ανακοινώθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση εισφορών για την ανθρωπιστική βοήθεια είναι: 2341131478, ΙΒΑΝ GR8701000230000002341131478 στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες με χρήση του ΙΒΑΝ.
Ελληνική βοήθεια στην Αϊτή‎ - Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων
Στο πόδι και οι Αρμένιοι,που έχουν κι αυτοί χτυπηθεί το 1988 από φοβερό σεισμό...

Willing but not Invited: Armenian rescuers still not sent to Haiti

Willing but not Invited: Armenian rescuers still not sent to Haiti
Photolure
The Armenian rescue team is on stand-by waiting for an ‘invitation from the United Nations’ to go to Haiti.
An Armenian rescue team on standby since last Thursday, has still not deployed to Haiti, nearly a week after the devastating earthquake and massive loss of life for which some 30 other rescue teams are now on the ground.  More

Υ.Γ.
Γράφαμε...

Στείλτε την ΕΜΑΚ τώρα στην πρώτη χώρα που αναγνώρισε και βοήθησε την Πατρίδα μας ως Ανεξάρτητο Κράτος!

Ου να χαθείτε ανεπρόκοποι...άχρηστοι...,για τους δικούς μας λέω,δεν πάτε να πνιγείτε.Ξεφτίλες της κακιάς ώρας...Αλλά που να βρείτε τσίπα.Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τη συμπεριφορά σας στην ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ!Γιατί δεν στείλατε την ΕΜΑΚ;
Φτωχοί στο μυαλό και φτηνιάρηδες!Τάχα με...200.000 ευρώ που δώσατε σκεφθήκατε ότι θα τη βγάλετε την υποχρέωση!Το ότι η Τουρκία έστειλε αμέσως συνεργεία διάσωσης,είναι ροχάλα για σας ρε καθίκια!
Πόσο μάλλον όταν η τότε απόφαση της Αϊτής ήταν κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας! 

Mε παραμύθια δεν γίνεται δουλειά: Ο καταστροφικός σεισμός στην Αϊτή έγινε 12 Ιανουαρίου 2010. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα στείλει (και) διασώστες στις...19 Ιανουαρίου (γιά να βρουν...επιζώντες;), ενώ τουρκικά συνεργεία διάσωσης, ήταν ήδη από τις 14 Ιανουαρίου στην Αϊτή με υπερσύγχρονα μηχανήματα, όπως όλα τα τηλεοπτικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ μεταδίδουν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Τούρκους διασώστες και στο έργο τους.
http://www.kalami.net/

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!ΜΗΠΩΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΤΙ?????

http://diktyon.files.wordpress.com/2009/05/cf80ceb1cf80ceb1.jpg 
Εκκλησία 
Θα επιβληθεί φόρος στην ακίνητη περιουσία

Εκκλησιαστική περιουσία. Μόνιμη εισφορά και για ποια ακίνητα; Ποιος ο σχεδιασμός σας; 

Η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αποτελεί προεκλογική μας δέσμευση και θα γίνει σε συνέχεια του διαλόγου με την Εκκλησία της Ελλάδος. Ειδικά για τα ακίνητα έχουμε πει ότι θα φορολογηθούν αυτά για τα οποία υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση, ενώ με το νομοσχέδιο για το έκτακτο επίδομα και η Εκκλησία θα συνεισφέρει στην έκτακτη εισφορά από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.Για δες Γιωργάκη γιατί εμείς δεν είμαστε πρόβατα!!Δες εδώ:.


Μόνο η περιουσία του Ν.Π.Δ.Δ. της Εκκλησίας της Ελλάδος υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ.

Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμιση χιλιάδων (2.500) μοναστηριών.
Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης,εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την την εκκλησιαστική περιουσία.
Από τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας προκύπτει ότι οι οικονομικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέχουν αναγνωρισμένες εκτάσεις που φτάνουν τα 96.500 στρέμματα.
Στις εκτάσεις αυτές προστίθενται και οι χαρακτηριζόμενες ως "διακατεχόμενες" (τις οποίες, δηλαδή, κατέχει χωρίς αποδεικτικά έγγραφα κυριότητας) και οι οποίες ανέρχονται σε πενήντα οκτώ χιλιάδες (58.000) στρέμματα στον Ν. Αττικής και σε πενήντα χιλιάδες (50.000) στρέμματα στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες.
Συνολικά, εκτιμάται ότι τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα κατέχουν συνολικά από οκτακόσιες πενήντα χιλιάδες (850.000) έως ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες (1.300.000) στρέμματα ελληνικής γης.
Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία (π.χ. «Ηλέκτρα», στην Πλ. Συντάγματος), ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα (π.χ. στην γωνία δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, επί της Λ. Αλεξάνδρας).
Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται ότι σήμερα αγγίζει -και ίσως και να ξεπερνά- τα σαράντα (40) εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ( 1998 ), τα προβλεπόμενα έσοδα από μισθώματα διά το έτος 1998, μόνο από ακίνητα στην περιοχή του Ν. Αττικής, υπολογίζονται σε ένα δισεκατομμύριο τετρακόσια εκατομμύρια (1.400.000.000) δραχμές., ενώ τα συνολικά έσοδα της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 1998 υπολογίζονται σε περίπου τρία δισεκατομμύρια δραχμές (3.000.000.000) δραχμές.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα κεφάλαιο υπό μορφή εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου τα οποία ανέρχονται περίπου σε τριάμιση δισεκατομμύρια (3.500.000.000) δραχμές.
Ταυτόχρονα η Εκκλησίας της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.) προκειμένου να αποσπάσει κονδύλια από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και να διαχειριστεί κερδοφόρα την περιουσία της.
Η πρώτη Α.Ε. έχει την επωνυμία "Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Εργων, Ανώνυμη Εταιρία" και διαχειρίζεται τα κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ, την ανέγερση ξενοδοχείου της εκκλησίας στην οδό Δεινοκράτους στο Λυκαβηττό και του συνοδικού συγκροτήματος στον Καρέα.
Η δεύτερη Α. Ε. αφορά την εκμετάλλευση των εκκλησιαστικών ακινήτων και ειδικότερα χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και πρατηρίων καυσίμων. Στο χαρτοφυλάκιο της ίδιας εταιρίας εμπίπτει και η διαχείριση του μεγάλου βενζινάδικου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία ίσως να απέχουν από την πραγματικότητα, αφού αφενός μεν οι ίδιες οι σχετικές έρευνες εμφανίζονται πολλές φορές να είναι αντιφατικές μεταξύ τους αφετέρου δε ουδέποτε έχει γίνει μία επίσημη οικονομική μελέτη στην οποία να αναφέρονται αντικειμενικά και εμπεριστατωμένα τα οικονομικά δεδομένα των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων.
Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνολικά - ακόμα κι αν δεν είναι αυτό ακριβώς που "δείχνουν" οι διάφορες καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες έρευνες - σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες περισσότερο προσιδιάζουν σε μία πολυεθνική επιχείρηση παρά σε ένα "πνευματικό και θείο καθίδρυμα"

Πηγή...ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

30 Ιανουαρίου, ημέρα της Παιδείας. Εκδηλώσεις Τιμής στην Υπατία την Αλεξανδρινή!

To 1842 η ελληνική πολιτεία καθιέρωσε την 30η Ιανουαρίου ως ημέρα αφιερωμένη στην ελληνική Παιδεία και στα ελληνικά Γράμματα.

Η ελληνική παιδεία και τα ελληνικά γράμματα αποτελούν την πεμπτουσία του αγώνα που καταβάλλει ο ελληνοπρεπής χώρος εδώ και πάνω από μια 15ετία. Η ελληνική παιδεία και τα ελληνικά γράμματα αποτελούσαν την πεμπτουσία του αγώνα που κατέβαλλαν ογκόλιθοι του πνεύματος όπως ο Πλήθων, ο Αδαμάντιος Κοραής, ο Θεόφιλος Καϊρης, ο Άγγελος Σικελιανός, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Κορνήλιος Καστοριάδης…

Εκτιμώντας την απόφαση της πολιτείας να αφιερώσει την ημέρα αυτή στην ελληνική Παιδεία και στα ελληνικά Γράμματα, συμμετέχοντας ψυχή τε και σώματι σ’ αυτήν την συμβολική εορτή προς τιμήν του ελληνικού πνεύματος και κυρίως προς τιμήν της Παιδείας που αποτελεί το Άλφα και το Ωμέγα του πολιτισμού, της γαλούχησης των αξιών και της συνέχειας (αξίες και θέσφατα που κοντεύουμε να λησμονήσουμε ως λαός και ως έθνος), δεν θα μπορούσαμε παρά να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις αυτές.

Ο ελληνοπρεπής χώρος, σε αρμονία με την πολιτεία, συμβάλλει αποφασιστικά στις εκδηλώσεις της 30ης Ιανουαρίου. Τιμώντας την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα στο κατ’ εξοχήν πρόσωπο που θα μπορούσε, στη διαχρονική πορεία της Ιστορίας, να εκπροσωπήσει συμβολικά τις έννοιες των ελληνικών Γραμμάτων και της ελληνικής Παιδείας. Στο κατ’ εξοχήν πρόσωπο που τίμησε τις έννοιες αυτές με την μόρφωσή του, με το ήθος του, με τον τρόπο ζωής του. Στο πρόσωπο που η αγάπη του για την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα, το οδήγησε μέχρι το τραγικό μαρτύριο και τον ακόμη μαρτυρικότερο θάνατο. Σ’ έναν θάνατο που την βαρβαρότητα και τον φανατισμό με τον οποίο προήλθε, σπάνια θα συναντήσουμε σε ολόκληρη την πολιτισμένη ιστορία της ανθρωπότητας.

Τιμούμε την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα στο πρόσωπο της Υπατίας της Αλεξανδρινής.

Υπατία η Ελληνίδα φιλόσοφος, πίνακας του Elbert Hubbard, επεξεργασία Τρύφων Μανώλης.

Ημέρα Κρονία (“Σάββατο”) 30 Ιανουαρίου

Εκδηλώσεις προς τιμή της Υπατίας της Αλεξανδρινής

στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

α) Αθήνα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ (ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 50)

ώρα 20:00

Διοργάνωση

  • ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑΝΗ

  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΜΕΓΑΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ

  • ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΛΑΒΡΥΣ

  • ΟΡΦΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΥΣ

Ομιλητής: Κώστας Σταυρόπουλος (ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑΝΗ – ΜΕΓΑΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ)

Τελετή Μνημοσύνης από την Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ
και τον Ορφικό Θίασο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΥΣ.

β) Θεσσαλονίκη

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Συνεδριακός χώρος, 1ος όροφος

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου γωνία

ώρα 19:00

Διοργάνωση

  • Πολιτιστικός Σύλλογος “Προμηθεύς Πυρφόρος”

  • Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας “Ο Κήπος της Θεσσαλονίκης”

Ομιλητές:

Μιχάλης Καλόπουλος
πρόεδρος του Συνδέσμου Σκεπτικιστών Ελλάδος

Αθανάσιος Μερτζανίδης,
μέλος της Ομάδας Φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας «Ο Κήπος της Θεσσαλονίκης»

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες
σε κάθε πόλη της Ελλάδος
να τιμήσουν την ημέρα αυτή την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα
στο πρόσωπο της Υπατίας, της μεγάλης μαθηματικού και φιλοσόφου.

Πηγή...