18 Αυγούστου 2009

Τα,ηλικίας 5.000 ετών,κρανία των κατοίκων της Ήλιδας,στο μικροσκόπιο!

Στο μικροσκόπιο τα κρανία του πρώτου πληθυσμού της Αρχαίας Ήλιδας

Σημαντικά είναι τα στοιχεία της έρευνας για τα αίτια που οδήγησαν στην εξαφάνιση του πληθυσμού που υπήρχε στην Αρχαία Ήλιδα τους προμηκυναϊκούς χρόνους, πριν από 5000 χρόνια, την οποία διενεργεί το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης σε συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στα πλαίσια αυτά η κλινική Ιπποκράτης στον Πύργο συνέβαλλε στην εξέλιξη της έρευνας προσφέροντας την τεχνική υποστήριξη διαθέτοντας τον αξονικό τομογράφο για την τρισδιάστατη απεικόνιση των κρανίων των ανθρώπων αυτών καθώς επίσης και το επιστημονικό του προσωπικό για την ανάλυση των ευρημάτων από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε.

Αρκετά από τα κρανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφίας, διαπιστώθηκε ότι έχουν χτυπήματα με διάφορα αντικείμενα και γενικότερα αρκετά από τα κόκαλα ήταν σπασμένα. Ανάμεσα στα κρανία που βρέθηκαν στην αρχαία Ήλιδα ήταν και νέων παιδιών τα οποία είχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ενδεχόμενο ο πληθυσμός αυτός να είχε εξολοθρευτεί από άλλες φυλές δεν αποκλείεται.

Βέβαια το τελικό ιστορικό συμπέρασμα θα εξαχθεί από τον συνδυασμό των ευρημάτων της ιατροδικαστικής έρευνας των κρανίων αυτών και των ιστορικών στοιχείων που υπάρχουν για την συγκεκριμένη περίοδο.


«Μας εζητήθη προ καιρού από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης κσι συγκεκριμένα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία η συμβολή μας στην διερεύνηση κρανιών, με την μέθοδο της ακτινογράφησης από τον αξονικό τομογράφο, προκειμένου να μελετηθούν οι λεπτομέρειες του θανάτου που αφορούν τους ανθρώπους που αντιστοιχούν τα κρανία αυτά.


Το εντυπωσιακό και το σημαντικό σε αυτά τα κρανία είναι ότι πρόκειται για ανθρώπων που αποτελούσαν τον αρχαιότερο ελληνικό πληθυσμό που είχε ανακαλυφθεί στην Ελλάδα. Είναι ηλικίας 5000 χρόνων και ανήκει στην προμηκυναϊκή περίοδο. Αυτός ο πληθυσμός ζούσε στην Αρχαία Ήλιδα.

Εμείς συμβάλαμε με τα τεχνικά μέσα που έχουμε στην απεικόνιση αυτών των δεδομένων από την ακτινογράφηση των κρανίων και επίσης στο τρισδιάστατο μετασχηματισμό τους κάτι που ο δικός αξονικός τομογράφος διαθέτει. Και το προσωπικό μας είναι εξειδικευμένο και βοηθήσαμε στην επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώσαμε από την μελέτη τους με τον αξονικό τομογράφο και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και στο μέλλον να βοηθήσουμε σε αυτή την έρευνα.


Την ευθύνη της διεκπεραίωσής της έχει αναλάβει η Ιατροδικαστής κ Ελένη Κρανιώτη από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης της Ισπανίας η οποία έχει αναλάβει και την εκπόνηση της σχετικής μελέτης για τα αίτια του θανάτου αυτών των ανθρώπων.


Περισσότερο ιατροδικαστικά το ψάχνουν, επειδή υπάρχουν χτυπήματα στα κρανία σπασίματα από κόκαλα τα οποία υποδηλώνουν ότι αυτός ο πληθυσμός έχει υποστεί κακοποίηση. Οι αρχαιολόγοι πιστεύω ότι θα έχουν μελετήσει το ανθρωπολογικό κομμάτι», τόνισε ο κ Δημήτρης Κωνσταντινίδης Διευθυντής της Κλινικής Ιπποκράτης στον Πύργο.


Πότε ζούσαν

Από τις ανασκαφές του Αυστριακού Ινστιτούτου κατά τα έτη 1910-1914 και από αυτές που πραγματοποίησε ο Νικόλαος Γιαλούρης το 1960, προκύπτει πως η Ήλιδα κατοικήθηκε από την Πρωτοελλαδική εποχή.

Η πόλη βρισκόταν στην κορυφή της ακρόπολης και απλωνόταν βορειοδυτικά προς τον Πηνειό, στον χώρο όπου αργότερα τον 4ο αιώνα κτίσθηκε το θέατρο. Αποτελούσε κατά τους Μηκυναϊούς χρόνους μία από τις πέντε σπουδαιότερες πόλεις του βασιλείου των Επειών, με αξιόλογη συμμετοχή στον Τρωϊκό πόλεμο.


Τα μέχρι σήμερα ανασκαφικά δεδομένα δείχνουν ότι η περιοχή της Ήλιδας κατοικιζόταν, έστω και ως μικρός αγροτικός οικισμός, από την Πρωτοελλαδική εποχή (περ.2800-2000π.χ.). Κατά τους μυκηναϊκούς χρόνους (περ. 1600-1100π.χ.) ήταν ένα από τα τέσσερα σημαντικότερα πολίσματα της περιοχής και οι κάτοικοί της, οι οποίοι αναφέρονται στην Ιλιάδα ως Επειοί, έλαβαν μέρος στον Τρωικό πόλεμο με αρχηγό τον Πολύξενο.


Η πόλη της Ήλιδας ιδρύθηκε όταν ο Όξυλος, ο οποίος είχε έλθει από την Αιτωλία τον 12ο αι. π.χ. με την κάθοδο των Δωριέων, συνένωσε όλα τα διάσπαρτα πολίσματα. Η αρχαία παράδοση επιβεβαιώνεται σήμερα από τα πλούσια ευρήματα υπό μυκηναϊκών, πρωτογεωμετρικών και γεωμετρικών χρόνων (περ. 1100-700π.χ) που βρέθηκαν στην περιοχή.

Παναγιώτης Παυλόπουλος
paylopoulos2004@yahoo.gr

Πολύ λίγοι ξέρουν τα βρώμικα της Ανατολικής εκκλησίας.

Μυστικά Εκκλησίας

(Ελευθεροτυπία, 10/8/2009)

Συγχαίρω τον κ. Γ. Σταματόπουλο για τη σθεναρή κριτική του για τη λογοκρισία της ταινίας του Κώστα Γαβρά από τον υπουργό Πολιτισμού και τον πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης («Ε», 28/7).

Μία από τις αιτίες που επιτρέπουν σε πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς τέτοιες κατάπτυστες πράξεις είναι ότι στα ελληνικά σχολεία "διδάσκεται" προπαγάνδα και όχι ιστορία. Στο βιβλίο μου "Θίγονται τα κακώς κείμενα" αναφέρομαι πολλές φορές στα σημερινά χάλια της Εκκλησίας. Αναφέρομαι επίσης στα χάλια της στο παρελθόν, όπως στο δείγμα που ακολουθεί:

"Η πραγματική ιστορία της Ελληνικής εκκλησίας παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους πολλούς Ελληνες. Δεν διδάσκεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κι έτσι, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν Ελληνας που να μην ξέρει τα βρώμικα του Βατικανού, τις αγριότητες της ιερής εξέτασης, τη βοήθεια στους εγκληματίες πολέμου ναζήδες, που για να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη, τους φυγάδευαν στη Ν. Αμερική κτλ., πολύ λίγοι ξέρουν τα βρώμικα της Ανατολικής εκκλησίας. Αναφέρω παράδειγμα από το βιβλίο του Μ.Β. Λεφτσένκο (Μ.Β.Λ.) 'Ιστορία του Βυζαντίου': Η σοβαρή όξυνση της πάλης στους ανώτερους αυλικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους έφτασε σε τέτοιο σημείο το 797, ώστε η Ειρήνη, που εξυμνείται από την Εκκλησία για την ευλάβειά της, τύφλωσε το γιο της, τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο".

Για τις αγριότητες των εικονολατρών εις βάρος των "αιρετικών" Παυλικιανών: "Δεκάδες χιλιάδες από αυτούς τους "αιρετικούς" υποβλήθηκαν τη δεύτερη πενηνταετία του 9ου αιώνα στα πιο θηριώδικα μαρτύρια: τους ανασκολόπιζαν, τους πνίγανε στη θάλασσα, τους δολοφονούσαν. Η περιουσία τους κατασχόταν προς όφελος του δημοσίου. Οι χρονογράφοι αναφέρουν ότι εκατό χιλιάδες είναι τα θύματα αυτών των διωγμών που έκανε η εκκλησία τον 9ο αιώνα..."».

Διονύσιος Συκιώτης
Χημικός - περιβαλλοντολόγος

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Ξένη δημοσίευση
www.Apodimos.com
Μεγάλο ενδιαφέρον μας κίνησε ένα έγκυρο άρθρο γεμάτο από πληροφορίες που αφορούν τα αίτια και τους αίτιους για την μεγάλη Διεθνή οικονομική Κρίση, που συνταράσσει όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Μέσα σ’ αυτή την συγγραφή που θα παρουσιάσουμε σε όλους τους Έλληνες και Απόδημους αδελφούς μας αναφέρονται σαν αιτία και τα ΜΜΕ. Εμείς από το 2004 είχαμε κροὐσει τον κώδωνα για την απολιτικοποίηση των Ελλήνων που συμμέτοχοι ήταν και τα ελληνικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ όμως λόγω των υπαρχόντων πολιτικών συγκυριών σταματήσαμε προς στιγμή διότι σκοπός μας είναι ο πολιτικοποιημένος Έλληνας. Μελετώντας το εν θέματι άρθρο θα μάθετε πολλά.
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Καθώς η μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει πλήξει τον κόσμο από την εποχή του περίφημου οικονομικού κραχ του 1929 συνεχίζεται, ξεγυμνώνοντας όλες τις οικονομικές πολιτικές των τελευταίων 20 χρόνων, παρατηρούμε ότι κανένας δεν αναφέρεται και στο ποιοι συγκεκριμένα ευθύνονται γι αυτή. Επειδή όμως στην Ελλάδα θα αργήσει ακόμα να καταδειχθεί κάτι τέτοιο, διαβάστε ένα πολύ καλό άρθρο που δημοσιεύτηκε παλαιότερα στο TEMPO NEWS και αναφέρεται στις συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες κομμάτων και πολιτικών της Αμερικής, της χώρας δηλαδή από όπου ξεκίνησε η κρίση.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών φαίνεται μάλλον να αγνοεί πλήρως το ποιος εν τέλει ευθύνεται για την εξέλιξη αυτή. Και παρόλο που η προσοχή της κοινής γνώμης δεν είναι εύκολο να αποσπάται μακριά από τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον κόσμο, τα μεγάλα ΜΜΕ συνεχίζουν να αποφεύγουν να εστιάζουν στους πραγματικούς υπεύθυνους. Αυτούς δηλαδή τους λίγους προνομιούχους που κρύβονται στις σκιές και που κατάφεραν να διχάσουν την μεσαία τάξη σε έχοντες και μη. Αντί λοιπόν να αποκαλύψουν την γυμνή αλήθεια, ότι δηλαδή η παρούσα οικονομική κρίση οφείλεται κυρίως στη καταστροφική δράση αλλά και στην αδράνεια των δυο πολιτικών σχηματισμών της χώρας κατά τα τελευταία 20 χρόνια, οι φωστήρες των μεγάλων ΜΜΕ την αγνοούν επιδεικτικά.
Ούτε κουβέντα δεν ακούγεται για την τεράστια απάτη, από τους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους και αναλυτές που όμως αμείβονται με εκατομμύρια δολάρια από τους «σπόνσορές» τους.

Οι συνθήκες που καθόρισαν την σημερινή κρίση ξεκίνησαν από την εποχή που αποφασίστηκε η επιτάχυνση της «απορύθμισης» στις χρηματιστηριακές και οικονομικές αγορές. Η ακριβής ημερομηνία δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί αλλά τα πρόσωπα κλειδιά είναι γνωστά. Ο Bill Clinton, Δημοκρατικός Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Sanford Weill, Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup, ο Robert Rubin του επενδυτικού ομίλου Goldman Sacks αλλά και Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και ο Phil Gramm Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής από το Τέξας. Οι παραπάνω συμμετείχαν ενεργά στην ανάκληση του νομοσχεδίου Glass-Steagall Act (GSA) θέτοντας έτσι τα θεμέλια για την μη διαφανή χειραγώγηση των επενδυτικών δραστηριοτήτων, αρχής γενομένης το 1999. Η κίνηση αυτή επέτρεψε στους πολιτικά δικτυωμένους ανθρώπους και επιχειρήσεις (όπως η Citigroup) να κατορθώσουν να συσσωρεύσουν τεράστιες περιουσίες σχεδιάζοντας και βγάζοντας στην αγορά τυχοδιωκτικά επενδυτικά προϊόντα τα οποία πλέον ήταν μη ελεγχόμενα από το κράτος.
Η ανάκληση λοιπόν του Glass-Steagall Act είναι χωρίς καμιά αμφιβολία η κύρια αιτία της σημερινής παγκόσμιας κρίσης. Μια κίνηση που «επέτρεψε σε χαλαρά οργανωμένους οικονομικούς ομίλους να κυριεύσουν και να κυριαρχήσουν αναλαμβάνοντας πλήρως τον έλεγχο των οικονομικών, πολιτιστικών και πολιτικών παραμέτρων της οικονομικής πολιτικής της χώρας.» Βασικοί συμμέτοχοι σε αυτήν την κίνηση είναι και οι μεγάλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί. Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτούς όταν είναι πασίγνωστος ο έλεγχος που ασκούν επάνω τους οι διεθνείς οικονομικοί κολοσσοί οι οποίοι χρηματοδοτούν φερέφωνα και στα δυο κόμματα συνεχίζοντας να «παίζουν το βιολί τους» ενώ η Ρώμη καίγεται;
Για παράδειγμα, το δίκτυο NBC ανήκει στην General Electric, το CBS στην Westinghouse, το ABC στη Disney, το CNN στην Time Warner και το Fox News είναι ιδιοκτησίας του News Corporation τουRupert Μurdock.

Οι επιδέξιες τακτικές εξαπάτησης που χρησιμοποιούν αυτοί οι Οργανισμοί ελέγχοντας κατά το δοκούν την γενικότερη πληροφόρηση της κοινής γνώμης της χώρας είναι απίστευτες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η τελείως παθητική παρουσίαση εκ μέρους των ΜΜΕ για το πώς η NAFTA, που είναι και η κατ`εξοχήν αντιεργατική και πλέον καταστροφική για τον μέσο πολίτη νομοθεσία σε ισχύ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τεράστια οικονομική αποτυχία. Ούτε λέξη δεν ξεστόμισαν τα εν λόγω Μέσα για την «ντροπιαστική» συνεργασία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στο να περάσει η NAFTA σαν νόμος από το Κογκρέσο. Αν τυχόν το 1999 είχαμε Ρεπουμπλικανική κυβέρνηση και πλειοψηφία στο Κογκρέσο, δεν υπάρχει περίπτωση να τολμούσαν να περάσουν τόσο τη NAFTA όσο και να ανακαλέσουν τη GSA. Μόνο ένας Δημοκρατικός Πρόεδρος και ένα Κογκρέσο ελεγχόμενο από την πλεονεξία των μεγάλων επιχειρήσεων θα το τολμούσε όπως και έκανε τελικά. Ας μην υπάρχει βέβαια η ψευδαίσθηση πως οι Ρεπουμπλικανοί υπερασπίζονται τον εργαζόμενο. Κάθε άλλο. Μόλις οι Δημοκρατικοί άνοιξαν τις πόρτες, οι Ρεπουμπλικανοί έσπευσαν σαν τρελοί να «μπουκάρουν και αυτοί στο κόλπο.» .
Αφού λοιπόν την μεγάλη ζημιά την έκαναν οι Δημοκρατικοί το 1999, είναι πλέον μάταιο να συζητάμε για την πολιτική του George W. Bush που ακολούθησε στα επόμενα 8 χρόνια. Και σε όλη τη διάρκεια που η Αμερικανική μεσαία και εργατική τάξη δέχονταν τις συνέπειες αυτής της μεθοδευμένης καταστροφικής οικονομικής πολιτικής, τα μεγάλα ΜΜΕ τηρούσαν σιγήν ιχθύος. Η σιωπή όμως αυτή των Μέσων, εξαγοράσθηκε με συμβόλαια και συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων που έκαναν με τα πραγματικά τους αφεντικά. Όπως αναφέρει ο φιλόσοφος και ψυχολόγος Michael Lerner: «Το κόστος του να παραμένεις σιωπηλός απολαμβάνοντας μεγάλες αμοιβές, είναι να αποδέχεσαι και να συμφωνείς απόλυτα με την παρούσα διανομή του πλούτου και της εξουσίας…» Ο Noam Chomsky περιγράφει τους περίφημους «spin masters» ως αυτούς που «αμείβονται αδρά προκειμένου να υπηρετούν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και σχεδιάζοντας τη δημοσιογραφία τους έτσι ώστε να είναι υποστηρικτική του κατεστημένου και να περιορίζει όσο το δυνατόν τις τυχόν διαφωνίες και συζητήσεις για ότι αποφασίζεται…» .
Αυτό που όμως είναι αστείο αλλά και συνάμα τρομακτικό, είναι το γεγονός ότι οι ίδιες αυτές πολιτικές και εταιρικές δυνάμεις που δημιούργησαν την οικονομική κρίση για λογαριασμό των ολίγων προνομιούχων… είναι οι ίδιες που ακόμη και σήμερα παίρνουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις αναφορικά με την αντιμετώπισή της! Και ποια είναι η προτεινόμενη και γενικά αποδεκτή λύση; Η χορήγηση δισεκατομμυρίων στους ίδιους τους δισεκατομμυριούχους που οργάνωσαν το χάος. Αυτό θυμίζει την περίπτωση του να βοηθάει κανείς κάποιον αλκοολικό αναλαμβάνοντας να πληρώνει για τα ποτά του… Παρεμπιπτόντως, πως νομίζετε ότι θα αντιδρούσε κάποιος book maker απέναντι σε κάποιον που θα αρνείτο να πληρώσει τα χρέη του από τον τζόγο;
Ας εξετάσουμε τώρα τις μεγάλες δυνάμεις που ενεπλάκησαν στην ανάκληση του νομοσχεδίου Glass Steagall Act που ήταν και η απαρχή των όσων οικονομικών δεινών ακολούθησαν. Ο Robert Rubin ήταν ο Υπουργός Οικονομικών του Clinton και συγχρόνως ο κύριος οικονομικός του σύμβουλος. Ήταν μάλιστα αυτός που κατάφερε ώστε η NAFTA να κερδίσει την «πολιτική» προτεραιότητα από την τόσο απαραίτητη αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ο Rubin ήταν στέλεχος της Goldman Sacks πριν πάει δίπλα στον Πρόεδρο και ο κύριος υπεύθυνος για την προώθηση της NAFTA. Ποιος κέρδισε δις από αυτό; Κυρίως η Goldman Sacks. Τι ακολούθησε; Οικονομική κατάρρευση του Μεξικού. Πως αντιμετωπίσθηκε; Με τεράστια εισροή Αμερικανικών κρατικών δολαρίων στο Μεξικό η οποία εισροή διέσωσε πλήρως τους ξένους επενδυτές όπως την Goldman Sacks! Μια μικρή και σχετικά άγνωστη παράμετρος της NAFTA, επέτρεπε σε ξένες τράπεζες να εξαγοράζουν τις Μεξικανικές. Ο Rubin λοιπόν, σαν γνήσιος κομπιναδόρος και αφού είχε ήδη επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στη Citigroup, διαπραγματεύτηκε και πέτυχε την εξαγορά της μεγαλύτερης τράπεζας του Μεξικού Banamex από την Citigroup για το ποσό των $12.5 δις. Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του επιτήδειου Rubin ήταν η αναθεώρηση και κατάργηση του νόμου Glass-Steagall Act του 1933 που είχε σχεδιαστεί ακριβώς για να αποτρέπει την κερδοσκοπική χειραγώγηση και την σύγκρουση συμφερόντων που κυριαρχούσε στη Wall Street κατά τη δεκαετία του `20 και που είχαν οδηγήσει στην διαβόητη οικονομική κατάρρευση του 1929.

Ένας άλλος αρχιτέκτονας της διαπλοκής που συνετέλεσε τα μέγιστα και αυτός στην παραπάνω εξέλιξη είναι και ο Phil Gramm πρώην Γερουσιαστής από το Τέξας. Εισέπραξε ως προεκλογική βοήθεια πάνω από $4 εκατομμύρια και μάλιστα από ασφαλιστικές και κτηματομεσιτικές εταιρείες που πίεζαν για την ανάκληση του GSA. Ο έτερος της «παρέας» είναι ο Sanford Weill που ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup. Η κατάργηση του νόμου GSA επέτρεψε την εξέλιξη της εταιρίας του (αξίας πολλών δις) σε ένα από τα πλέον ισχυρά χρηματοοικονομικά σχήματα του πλανήτη. Ήταν αυτός που στη διάρκεια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο κάλεσε προσωπικά τον τότε Πρόεδρο πιέζοντάς τον να μεσολαβήσει. Κάτι που βεβαίως και έγινε. Ο Clinton διευκόλυνε τον φίλο του και η συμφωνία τελικά επετεύχθη και τελικά υπογράφηκε στις 2:45 το πρωί. Υπογράφοντας, μάλιστα, ο Πρόεδρος δήλωσε πασιχαρής πως «Η σημερινή είναι μια πολύ καλή ημέρα για την Αμερική..» Μερικές μόνο ημέρες μετά την υπογραφή της ανάκλησης του συγκεκριμένου νόμου, ο Υπουργός επί των Οικονομικών Rubin, παραιτείται και αναλαμβάνει ρόλο στενού συνεργάτη του Weill στην Citigroup! Την προηγούμενη χρονιά και όταν ο Weill ενημέρωσε σε κάποια φάση τον Υπουργό Rubin για μια μελλούμενη συνένωση και ανάπτυξη της Citigroup, αυτός αναφώνησε «Μα έτσι αγοράζετε την κυβέρνηση!».
Όσο για τον Πρόεδρο Bill Clinton, δεν υπάρχει λόγος να περιγράψουμε τον ρόλο του στην ανάκληση του νόμου Glass- Steagall ο οποίος ήταν και η ραχοκοκαλιά της πολιτικής του F.D. Roosevelt στην λελογισμένη προσπάθειά του να αποτρέψει τυχόν νέα οικονομική κρίση. Τι σημαίνει η εν λόγω ανάκληση; Τα διάφορα ομόλογα και στεγαστικά δάνεια είχαν βγει εκτός ελέγχου και στην ουσία είχαν καταντήσει τρόποι ξεζουμίσματος των απλών πολιτών. Από την ανάκληση λοιπόν του νόμου το 1999, οι μεγάλες τράπεζες και τα πιστωτικά ιδρύματα κατάφεραν και επί μια δεκαετία επανεισήγαγαν τις απαράδεκτες μεθόδους που ίσχυαν στη δεκαετία του `20 δανείζοντας δηλαδή τεράστια κεφάλαια σε κερδοσκόπους που στη συνέχεια αυτοί, σπεκουλάροντας αισχρά, μεταπωλούσαν τα δάνεια (χονδρικά και λιανικά) και απομυζώντας κέρδη σε κάθε βήμα δημιούργησαν την χειρότερη οικονομική κρίση από το 1929.
Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα σήμερα είναι το εξής: Γιατί δεν αντιμετωπίζουν τον οποιοδήποτε έλεγχο οι γνωστοί πλέον υπεύθυνοι της τωρινής οικονομικής κρίσης; Η απάντηση είναι πασιφανής και εύκολη ακόμη και για κάποιον που δεν θεωρείται ιδιαίτερα έξυπνος. Μην περιμένετε όμως να την μάθετε από τα «ξεπουλημένα» μεγάλα ΜΜΕ. Μην περιμένετε να την ακούσετε από τους περίφημους οικονομικούς ειδικούς αναλυτές οι οποίοι είναι και συνδαιτυμόνες στο μεγάλο φαγοπότι με τους υπαίτιους της κρίσης. Μην περιμένετε από τον Πρόεδρο Obama να αποξενωθεί από τους συντρόφους του Δημοκρατικούς. Φανταστείτε να αποφασίσει να τα βάλει με τον πρώην Πρόεδρο Clinton και τον συνεργάτη του Robert Rubin. Δεν θα γίνει. Απλά θυμηθείτε πως όταν ο Obama πρωτοανακοίνωνε την δέσμευσή του να προχωρήσει στη διάσωση της Wall Street προσφέροντας $1.000.000.000.000, αυτός που ήταν ακριβώς δίπλα του χαμογελώντας ήταν ο … ROBERT RUBIN!!
Έτσι λοιπόν, η τελευταία Προεδρική εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ κρίθηκε μεταξύ του McCain με οικονομικό σύμβουλό του τον Phil Gramm και του Obama με στενό του οικονομικό συνεργάτη τον Robert Rubin. Είπατε τίποτα;
TEMPO NEWS, Jon Susce (απόδοση Strange Atractor)

www.antinews.gr/?p=10490

Η αυτοάμυνα νόμιμη ενέργεια στις Η.Π.Α.Στην Ελλάδα είναι παράνομη!


Ο Charles (Gus) Augusto, ένας 72χρονος καταστηματάρχης από το Harlem, αναγκάστηκε να πυροβολήσει 4 άτομα που μπήκαν στο κατάστημά του γιά να κάνουν ένοπλη ληστεία. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτώσει τους δύο από αυτούς, και να τραυματίσει τους άλλους δύο. Ο Augusto, που είχε αγοράσει το όπλο του 20 χρόνια πριν και δεν το είχε ποτέ χρησιμοποιήσει, προσπάθησε πρώτα να κουβεντιάσει με τους ληστές. Τους είπε ότι δεν...


υπάρχουν λεφτά μέσα στο μαγαζί, και ότι θα έπρεπε να φύγουν πριν πληγωθεί κάποιος. Αυτοί, όχι μόνο τον αγνόησαν, αλλά άρχισαν να χτυπούν άσχημα τον υπάλληλό του. Χωρίς να το περιμένουν, ο 72χρονος τους έριξε με το παλιό του όπλο, σκοτώνοντας τον αρχηγό τους, 29χρονο σεσημασμένο κακοποιό James Morgan, αλλά και τον 21χρονο Raylin Footmon. Oι άλλοι δυό, τραυματισμένοι, έτρεξαν να φύγουν από το μαγαζί, αλλά συνελήφθησαν. Ο ίδιος ο καταστηματάρχης δεν αισθάνεται καθόλου σαν ήρωας: ''Σαν ήρωας θα αισθανόμουν , αν είχα καταφέρει να τους πείσω να πάνε σπίτια τους'', δήλωσε. ''Είμαι πολύ στενοχωρημένος που οι πατεράδες και οι μανάδες τους δεν έχουν τους γιούς τους σήμερα''. Ο Augusto δε θα διωχθεί ποινικά, διότι ήταν σε αυτοάμυνα.

Εδώ ακόμα και ο αστυνομικός διώκεται ως εγκληματίας αν πυροβολήσει έναν κλέφτη!
Όλοι οι κλέφτες,διαρρήκτες,ληστές,απαγωγείς και λοιποί,βρίσκονται στο απυρόβλητο.
Ψάχνονται τάχα όλοι,γιατί η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι!
Η εγκληματικότητα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και όλοι οι φιλήσυχοι άνθρωποι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι,μέχρι του σημείου να μην αναφέρουν καν τις κλοπές και τις διαρρήξεις,για να μην μπλέξουν!Προσέξτε ένα παράδειγμα:
Φίλος μου εξιστορούσε τί έγινε όταν τον είχαν κλέψει γύφτοι.Αφού βρήκε τα κλεμμένα(σιδηρά εξαρτήματα μηχανημάτων),τα οποία είχε αγοράσει κλεπταποδόχος από τους γύφτους,ειδοποίησε την Ασφάλεια,πήρε ο κλεπταποδόχος τηλ/νο τον γύφτο και όταν ήρθε και τον ρώτησαν γιατί τα έκλεψες,αυτός απάντησε..."γκια να ζήσω τα παιντιά μου"!!!
Τότε ο αστυνομικός ρώτησε τον παθόντα:"Τι κάνουμε τώρα;"!!!Ο φίλος του είπε:"Ό,τι λέει ο νόμος".Και τότε ο άνθρωπος της Ασφάλειας,ο υπεύθυνος για την εφαρμογή του Νόμου,ο φύλακάς μας,του είπε:"Κοίτα πάρε ή τα κλεμμένα ή τα λεφτά της αξίας τους,γιατί αν πάμε με τον Νόμο,ο γύφτος θα μπει φυλακή και εσύ θα...μπλέξεις άσχημα μετά με τους γύφτους!Τέλος πάντων κάνε ό,τι θες"!!!
Αντί να συλλάβει τον γύφτο και τον κλεπταποδόχο,έμμεσα "ενημέρωσε" τον παθόντα ότι βρίσκεται σε κίνδυνο αν τα βάλει με τους κλέφτες!!!
Κι έτσι κυκλοφορεί πλέον το..."ανέκδοτο",ότι στην Ελλάδα έχουν ασυλία οι βουλευτές και οι γύφτοι!Οι βουλευτές γιατί μόνοι τους ψηφίζουν τους νόμους και οι γύφτοι γιατί είναι ψηφοφόροι των βουλευτών!Με άνωθεν εντολές η Αστυνομία αδυνατεί να εφαρμόσει τον Νόμο,κάτι που γνωρίζουν οι γύφτοι και το εκμεταλλεύονται στο έπακρον!
Αλλά δεν είναι μόνο οι "άνωθεν" της Πολιτείας που τους καλύπτουν.
Είναι οι αγαπημένοι και των ρασοφόρων!Τους γύφτους "παραβολάνους" ,την κατασάρα αυτή της Αιγυπτιακής κοινωνίας χρησιμοποίησαν οι μελανιμονούντες ρασοφόροι στην Αλεξάνδρεια για να ξεκοιλιάσουν την Φιλόσοφο Υπατία.Αυτούς τους "παραβολάνους" γύφτους μετέφεραν στην Ελλάδα,ως χριστιανοταλιμπάν,για τις σφαγές,τις δηώσεις και τις εν γένει καταστροφές!Πάντα βρίσκονταν και βρίσκονται υπό την κάλυψή τους.Πολλοί "οικισμοί" γύφτων βρίσκονται μέσα σε οικόπεδα που έχουν παραχωρήσει οι ρασοφόροι δεσποτάδες!Έχουν "μπολιάσει" με τα μιάσματα όλη την ελληνική επικράτεια,με στόχο την συνεχή τρομοκρατία των φιλήσυχων κατοίκων!Σιγά-σιγά αυτή η γάγγραινα σαπίζει το υγιές σώμα της κοινωνίας.Με τον ρυθμό που πολλαπλασιάζονται σε λίγα χρόνια θα είναι η πλειονότητα στην Ελλάδα!Κι αφού τώρα βρίσκονται στο απυρόβλητο,φανταστείτε τότε αν θα μπορεί κάποιος να κοιμάται ήσυχος.
Και το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι υπερηφανεύονται για την...ελληνικότητά τους!!!
Ακούς γύφτο να λέει:"Εγώ είμαι έλληνας ρε και χριστιανός,έχω και ταυτότητα"! Και σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο!

Κατηγορούνται ως “προδότες” γιατί ψήφισαν την Αρμενία στη Eurovision!



Απίστευτο κι όμως αληθινό...
Όσοι από το Αζερμπαϊτζάν ψήφισαν τη γειτονική Αρμενία στο διαγωνισμό της Eurovision το Μάιο, ανακρίνονται από τις αστυνομικές αρχές και κατηγορούνται ως αντιεθνικιστές και ως πιθανοί κίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό...
Περισσότερα εδώ


ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ.


Τι μας περιμένει...

Μήπως είστε (κατά το νόημα της ΔΙΣ) πόρνοι ή πόρνες;

Από την πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο (2009):
…Ἡ Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διακηρύσσει τον απόλυτο σεβασμό και την παραδεδομένη τιμή προς το υπό της Εκκλησίας τελούμενο ιερό μυστήριο του Γάμου, του οποίου σκοπός είναι η αμοιβαία πνευματική συμπλήρωση των συζύγων για την εν Χριστώ Ιησού σωτηρία και καρπός αυτού τα τέκνα. Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού…

Κάντε κλικ στην εικόνα και διαβάστε όλο το κείμενο.

Παράνομη προσβολή από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Αν πείτε μια γυναίκα πουτάνα, έχει δικαίωμα να σας σύρει στα δικαστήρια και να πληρώσετε σοβαρές αποζημιώσεις. Αν το πει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, για όλα τα ανύπαντρα -"ορθοδόξως"- ζευγάρια δεν τρέχει κάστανο.

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ι.Σ.(Διαρκής Ιερά Σύνοδος), τοποθετούμενη επί του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, αναφέρει, όπως μεταδόθηκε από τα μ.μ.ε. ότι «δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του γάμου κατά το ορθόδοξο τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη 'συζυγική' σχέση εκτός αυτού».

Η δήλωση αυτή είναι διατυπωμένη με αυτόν τον τρόπο, μόνο και μόνο για να προσβάλλει και να θίξει όλους τους ανθρώπους που έχουν τελέσει πολιτικό γάμο ή θρησκευτικό γάμο με άλλο "τυπικό" ή συζούν και θεωρούν εαυτούς συζύγους.

Ο όρος "πορνεία" έχει ένα απολύτως συγκεκριμένο νοηματικό περιεχόμενο: την πρακτική του να παρέχεις σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Δ.Ι.Σ., όπως πολύ καλά γνωρίζει πως δεν κάνουν σεξ επί πληρωμή όλοι όσοι βρίσκονται σε "κάθε άλλη συζυγική σχέση εκτός" του γάμου κατά το ορθόδοξο τυπικό. Όπως γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι υπάρχει και πραγματική πορνεία στο πλαίσιο γάμου που έχει τελεστεί κατά τον "ορθόδοξο" τύπο. Γιατί ο τύπος δεν αλλάζει την ουσία.

Η εν γνώσει της Δ.Ι.Σ. αυθαίρετη γενίκευση ότι κάθε συζυγική σχέση εκτός ορθόδοξου γάμου συνιστά πορνεία εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της συκοφαντικής δυσφήμησης: υπάρχει διάδοση ισχυρισμού ο οποίος μπορεί να θίξει και ο διαδίδων γνωρίζει ότι δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Υπάρχει επίσης και σκοπός εξύβρισης: η Δ.Ι.Σ. θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια πιο ήπια έκφραση, αν ήθελε απλώς να σχολιάσει ηθικά και όχι να θίξει τα ζευγάρια που δεν έχουν βάλει στεφάνι. Λ.χ. θα μπορούσε να αρκεστεί στο ότι αποτελεί "βαρύτατο ηθικό παράρτημα" κατά την τάδε γραφή, κεφάλαιο τάδε, ήχος τάδε.

Ο νομικός προσθέτει πως: «Η εν γνώσει της Δ.Ι.Σ. αυθαίρετη γενίκευση ότι κάθε συζυγική σχέση εκτός ορθόδοξου γάμου συνιστά πορνεία εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της συκοφαντικής δυσφήμησης: υπάρχει διάδοση ισχυρισμού ο οποίος μπορεί να θίξει και ο διαδίδων γνωρίζει ότι δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Υπάρχει επίσης και σκοπός εξύβρισης…..».

Όποιος εκτοξεύει γενικούς αφορισμούς που θίγουν ομαδες του πληθυσμού, εν γνώσει της ανακρίβειάς τους, είναι νομικά ελεγκτέος.

..... Αυτού του είδους ο δημόσιος λόγος, για τον οποίο καθένας από εμάς θα διωκόταν, δεν μπορεί να μείνει χωρίς αντίλογο και χωρίς εξηγήσεις.

Η Δ.Ι.Σ. πρέπει να κληθεί από θεσμικά όργανα και να λογοδοτήσει για τις συγκεκριμένες ανυπόστατες και προσβλητικές δηλώσεις τις, οι οποίες επιπλέον καλλιεργούν το μίσος και "νομιμοποιούν" τις αθέμιτες διακρίσεις και το ρατσισμό στην ελληνική κοινωνία.

Πηγές

http://diagoras.wordpress.com/2008/03/18/whoring/,

http://elawyer.blogspot.com/2008/03/blog-post_17.html

http://roides.wordpress.com/2008/03/18/180308a/