18 Αυγούστου 2009

Πολύ λίγοι ξέρουν τα βρώμικα της Ανατολικής εκκλησίας.

Μυστικά Εκκλησίας

(Ελευθεροτυπία, 10/8/2009)

Συγχαίρω τον κ. Γ. Σταματόπουλο για τη σθεναρή κριτική του για τη λογοκρισία της ταινίας του Κώστα Γαβρά από τον υπουργό Πολιτισμού και τον πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης («Ε», 28/7).

Μία από τις αιτίες που επιτρέπουν σε πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς τέτοιες κατάπτυστες πράξεις είναι ότι στα ελληνικά σχολεία "διδάσκεται" προπαγάνδα και όχι ιστορία. Στο βιβλίο μου "Θίγονται τα κακώς κείμενα" αναφέρομαι πολλές φορές στα σημερινά χάλια της Εκκλησίας. Αναφέρομαι επίσης στα χάλια της στο παρελθόν, όπως στο δείγμα που ακολουθεί:

"Η πραγματική ιστορία της Ελληνικής εκκλησίας παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τους πολλούς Ελληνες. Δεν διδάσκεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κι έτσι, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν Ελληνας που να μην ξέρει τα βρώμικα του Βατικανού, τις αγριότητες της ιερής εξέτασης, τη βοήθεια στους εγκληματίες πολέμου ναζήδες, που για να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη, τους φυγάδευαν στη Ν. Αμερική κτλ., πολύ λίγοι ξέρουν τα βρώμικα της Ανατολικής εκκλησίας. Αναφέρω παράδειγμα από το βιβλίο του Μ.Β. Λεφτσένκο (Μ.Β.Λ.) 'Ιστορία του Βυζαντίου': Η σοβαρή όξυνση της πάλης στους ανώτερους αυλικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους έφτασε σε τέτοιο σημείο το 797, ώστε η Ειρήνη, που εξυμνείται από την Εκκλησία για την ευλάβειά της, τύφλωσε το γιο της, τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο".

Για τις αγριότητες των εικονολατρών εις βάρος των "αιρετικών" Παυλικιανών: "Δεκάδες χιλιάδες από αυτούς τους "αιρετικούς" υποβλήθηκαν τη δεύτερη πενηνταετία του 9ου αιώνα στα πιο θηριώδικα μαρτύρια: τους ανασκολόπιζαν, τους πνίγανε στη θάλασσα, τους δολοφονούσαν. Η περιουσία τους κατασχόταν προς όφελος του δημοσίου. Οι χρονογράφοι αναφέρουν ότι εκατό χιλιάδες είναι τα θύματα αυτών των διωγμών που έκανε η εκκλησία τον 9ο αιώνα..."».

Διονύσιος Συκιώτης
Χημικός - περιβαλλοντολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου