13 Ιανουαρίου 2010

Στείλτε την ΕΜΑΚ τώρα στην πρώτη χώρα που αναγνώρισε και βοήθησε την Πατρίδα μας ως Ανεξάρτητο Κράτος!

  Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!Και την αρχή την έκανε η Αϊτή αναγνωρίζοντας ΠΡΩΤΗ την Ελλάδα!Της χρωστάμε πολλά!

Η Ελλάδα οφείλει να στείλει την ΕΜΑΚ στην Αϊτή και κάθε άλλη βοήθεια.

Η μικρή, πτωχή και πλέον πληγωμένη Αϊτή υπήρξε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε διά του Προέδρου της Μπουαγιέ την Ελληνική Επανάσταση του 1921 και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος.Η Αϊτή μόλις που είχε απευλευθερωθεί από τους Γάλλους αποικιοκράτες κι ενώ ήταν κατεστραμένη οικονομικά, απέστειλε όλων των ειδών βοήθεια στην επαναστατημένη τότε Ελλάδα (Αναγνώριση, καφέ και μαχητές).

Οφείλουμε σε αυτή τη μικρή χώρα τόσα πολλά που η οικονομική βοήθεια όσο μεγάλη κι αν είναι δεν αρκεί, τουλάχιστον ηθικά. Εκτός των χρημάτων θα πρέπει να σταλέι κλιμάκιο της πολύ έμπειρης ΕΜΑΚ. Φυσικά τα C130 δεν έχουν την αυτονομία να φτάσουν ως εκεί αλλά σίγουρα θα μπορούσε κάποια ιδιωτική εταιρία να προσφέρει το αεροσκάφος ή να το ναυλώσει το ελληνικό κράτος ως ελάχιστο ευχαριστώ σε αυτούς των οποίων οι πρόγονοι έβαλαν πρώτοι το θεμέλιο λίθο του νέου Ελληνικού κράτους.Πηγή...

 απόσπασμα από τη Βικιπαίδεια...[Ανεξαρτησία και απόσχιση του Νότου

Το 1802 οι Γάλλοι επεχείρησαν να ανακαταλάβουν το νησί και τελικά ο Λ' Ουβερτίρ παραδόθηκε και αιχμαλωτίστηκε, για να πεθάνει στην Μπεζανσόν της Γαλλίας. Οι κάτοικοι του νησιού όμως κατάφεραν να εκδιώξουν τους Γάλλους εισβολείς και ίδρυσαν το πρώτο ανεξάρτητο κράτος εγχρώμων στο Νέο Κόσμο, την πρώτη μέρα του 1804. Πρώτος Πρόεδρος του κράτους ανέλαβε ο αυταρχικός Ντεσαλέν, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε Αυτοκράτορας με το όνομα Ιάκωβος Α΄ και δολοφονήθηκε στη διάρκεια εξέγερσης, το 1806. Τον διαδέχθηκε στην εξουσία ο Ανρί Κριστόφ, μετέπειτα Βασιλιάς Ερρίκος Α΄, επίσης τυραννικός, επί των ημερών του οποίου συντελέστηκε η απόσχιση των νότιων περιοχών και η ανακήρυξή τους σε ανεξάρτητο κράτος, με Πρόεδρο το συνετό Στρατηγό Πετιόν (1807). Την ίδια περίοδο οι Ισπανοί εγκαταστάθηκαν ξανά στα ανατολικά του νησιού. Ο Πετιόν κυβέρνησε στο Νότο με σύνεση και βασικός συνεργάτης του ήταν ο μιγάς Ζαν Πιερ Μπουαγιέ, ο οποίος και τον διαδέχθηκε, μετά το θάνατό του, στο αξίωμα του ισόβιου Προέδρου στο Νότο.

Το έργο του Μπουαγιέ

Ο Μπουαγιέ εμπνεύστηκε την εξέγερση του 1820 κατά του διεφθαρμένου καθεστώτος του Βορρά. Τότε ο Ανρί Κριστόφ αυτοκτόνησε και η Αϊτή ενοποιήθηκε ξανά. Το 1821 ο Μπουαγιέ συνέβαλε στην επιτυχία της επανάστασης που είχε εκδηλωθεί στις κατεχόμενες από την Ισπανία ανατολικές περιοχές. Το 1822 οι περιοχές αυτές ενσωματώθηκαν στο κράτος. Ο ηγέτης αυτός, που φρόντισε να ανασυγκροτήσει το κράτος του οικονομικά και κοινωνικά, αλληλογραφούσε με τον Αδαμάντιο Κοραή και πρώτος από όλους τους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου, αναγνώρισε το δίκαιο του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα και την υπόσταση της Ελλάδας ως μέλους της Διεθνούς Κοινότητας (1822). Το 1825 προχώρησε στην αποκατάσταση των σχέσεων με τη Γαλλία και θεωρήθηκε ενδοτικός σε βαθμό τέτοιο, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί έπειτα από εξέγερση (1843) και να αναχωρήσει στο εξωτερικό, αφήνοντας στην εξουσία τον αντίπαλό του Στρατηγό Σαρλ Ριβιέρ Εράρ. Ακολούθησε νέα ταραχώδης περίοδος και η οριστική απόσχιση των ανατολικών περιοχών του νησιού. Αυτές αποτέλεσαν τη Δομινικανή Δημοκρατία, το 1844.]

ΥΠΕΞ: Αμεση κινητοποίηση για παροχή βοήθειας στην Αϊτή‎ - Nαυτεμπορικη

Την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας για την παροχή άμεσης βοήθειας στην πληγείσα Αϊτή, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.
Την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας για την παροχή άμεσης βοήθειας στην πληγείσα Αϊτή, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.
Σπ. Κουβέλης: Αμεση κινητοποίηση για παροχή βοήθειας στην Αϊτή
Εξήγησε ότι η μεγάλη απόσταση δεν επιτρέπει να σταλούν ειδικές δυνάμεις και συνεργεία, καθώς μια τέτοιου είδους βοήθεια θα έφθανε στο νησί με τουλάχιστον 25 ώρες καθυστέρηση.
Ο κ. Κουβέλης συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών προωθεί ήδη τη χρηματοδοτική υποστήριξη της Unicef , ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά που επλήγησαν από το σεισμό. Το ΥΠΕΞ έχει κάνει ήδη επαφές για τη χορήγηση βοήθεια μέσω του παγκόσμιου προγράμματος διατροφής των Ηνωμένων Εθνών.
Εξέφρασε τέλος, «αμέριστη υποστήριξη και θλίψη για το μεγάλο σεισμό που χτύπησε την Αϊτή» και γνωστοποίησε ότι το ΥΠΕΞ είναι ήδη σε επικοινωνία με την Ελληνική πρεσβεία στο Καράκας για να εξακριβωθεί αν ανάμεσα στα θύματα ή τους πληγέντες Έλληνες υπήκοοι και να διασφαλιστεί η τυχόν ασφαλής επιστροφή τους στη χώρα μας.

Αθανάσιος Λερούνης.Με γένεια και...καλάσνικοφ!!!Έχει γίνει φίλος με τους απαγωγείς του!

-"Θανάση...πάρε το όπλο σου"...!!!
Ευτυχώς ο Θανάσης Λερούνης έχει καταφέρει να γίνει...φίλος με τους ταλιμπάν!
Καλά κάνει βέβαια ο άνθρωπος!Πως αλλιώς θα την έβγαζε καθαρή!

Taliban treats as guest with Greek kidnapped volunteer

By Zahiruddin

CHITRAL: The Greek national Athunasius kidnapped from the Kalash valley of Bumburate is said be in good health and has grown a beard wearing a Taliban look. A member of the delegation which had visited Nooristan to seek his release from the Afghan Taliban told chitraltimes.com that the Greek national was found in good mood and that his captors are treating him as their �respected� guest and take care of him. He said that the delegation members were freely allowed to have a number of meetings with him even in isolation. He was also allowed to pose for group photo with the delegation brandish a klashnikov in his hand (chitraltimes.com was provided with few photograph exclusively). He narrated that during their long stay in the Nooristan area, they were served meal by their Taliban hosts in the presence of Athunasias who also joined them. They observed that the abducted Greek has cultivated a close intimacy with his captors. Led by former union council nazim of Ayun Abdul Majeed Qureshi, the delegation consisted of Wazirzada Kalash, Musa Khan and Qari Khairatullah. Sources said that the delegation led by former nazim of union council Ayun Abdul Majeed stayed for eight days in Nooristan and held meetings with the Nooristan governor Mulla Dost Muhammad and Taliban commander Haji Usman Muttaqi. The Taliban leadership reportedly reiterated their demand of release of three of their commanders from the captivity in Pakistan in lieu of the release of the Greek national. Earlier they had dropped their demand of two million US dollars as ransoms which also formed one of the two conditions for the Greek volunteer who had been picked from the valley in September last. The delegation is said to have conveyed the result of their meeting with the Taliban leadership in Nooristan, and they hopeful that the matter will be resolve soon.

Πηγή...

Είναι ΛΑΘΟΣ το αίτημα για δημοψήφισμα!


 

Είναι ΛΑΘΟΣ το αίτημα για δημοψήφισμα!   http://olympia.gr/ 

Δημοσιεύθηκε από kommatoskylo

Κάποιοι προσπαθούν να παρασύρουν τον ελληνικό λαό στο λάθος σ’ ό,τι αφορά τον νέο νόμο περί των λαθρομεταναστών και ιθαγένειας. Είναι λάθος το αίτημα για δημοψήφισμα. Τραγικό λάθος, εφόσον μετατρέπει ένα ζήτημα σε πολιτικό, ενώ δεν είναι τέτοιο. Είναι προφανές ότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικό. Δεν είναι πολιτικό …όσο δεν είναι πολιτικό ζήτημα και το να πάρει μια κυβέρνηση την απόφαση να χαρίσει τη Θράκη στους Τούρκους ή τη Μακεδονία στη FYROM. Για τέτοια ζητήματα έχει “αποφασίσει” το Σύνταγμα και αυτά τα ζητήματα δεν είναι πολιτικά. Δεν απαιτούν σχετικές ή απόλυτες πλειοψηφίες, προκειμένου να εφαρμοστούν υπό καθεστώς νομιμότητας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ρητά από το Σύνταγμα. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και το Σύνταγμα προστατεύει το σύνολο των ιδιοκτησιών των Ελλήνων με “όλα τα μέσα”.


Μόνον τα πολιτικά ζητήματα βρίσκουν λύσεις μέσω δημοψηφισμάτων. Τα ζητήματα, όπου οι πλειοψηφίες, μέσω των δημοψηφισμάτων αυτών, έχουν ένα ισχυρό μέσο να εκφραστούν και να δηλώσουν τις αντιθέσεις τους ως προς τις μεθοδεύσεις της κεντρικής πολιτικής εξουσίας. Τα πολιτικά ζητήματα ανήκουν στη σφαίρα του υποκειμενικού και γι’ αυτόν το λόγο επιλύονται ακόμα και με τη μέθοδο των δημοψηφισμάτων. Πολίτες, οι οποίοι έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και πρέπει αναγκαστικά να συνυπάρξουν μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας, αποφαίνονται μέσω δημοψηφισμάτων, προκειμένου να ισχύσει η αρχή της πλειοψηφίας. Μια πλειοψηφία, η οποία, εξαιτίας του υποκειμενικού που χαρακτηρίζει το όποιο πολιτικό θέμα, μπορεί ανά πάσα στιγμή ν’ αλλάξει.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΑΝΘΗΛΗΣ...συνέχεια...