10 Απριλίου 2011

Η Θεσσαλονίκη του Σαρκοζί,του Μπουτάρη,του...Καν!

Τι μυρίζει η έκτακτη σύσκεψη;


imageΈκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε το Μαξίμου μυρίζει ανασχηματισμό ή εκλογές; Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε στο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας, Ε. Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου και του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην οικονομία, αλλά και των αντιδράσεων ορισμένων υπουργών για τις περικοπές. 

Η σύσκεψη αναζωπυρώνει τα σενάρια για ανασχηματισμό και εκλογές.

Πηγή...


Εκτός και αν πάμε για...φούντο...!

Πού μας σπρώχνουν;Ραγδαίες εξελίξεις;

thumb
Κόντρα Ε.Ε. - ΔΝΤ πάνω απ’ το πτώμα μας!

Το παιχνίδι με την αναδιάρθρω­ση του ελληνικού χρέους φαίνε­ται πως λαμβάνει πια εκρηκτι­κές διαστάσεις. Αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και το Βερολίνο έχουν διαπι­στώσει πως δεν υπάρχουν στο τραπέζι πολλές λύσεις πλην της αναδιάρθρω­σης. Απλώς ακόμη δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα με την οποία θα γίνει, ώστε να μην χάσουν οι πιστωτές χρήματα με ένα πιθανό κούρεμα ομολόγων. Διότι η χασούρα ίσως να είναι μεγάλη.

Άε μαρέ γαμίσ' ξεκολιάρ! (SECRET POLICE)

Η Ελλάδα ξεκινάει…Άντε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε,άντε να νοιώσουμε λίγο Ελεύθεροι...

Άντε να δούμε τον ΗΛΙΟ να βγαίνει κόκκινος...
Άντε τα πνεύματα της γης ετούτης,να βγουν μπροστά στα κύματα για τα φράξουν...
Τι περιμένουμε...πια δεν αντέχουμε,έρχεται θύελλα έρχεται μπόρα...
Μπροστά τα "ξόανα",πίσω οι ασπίδες,
και με τα δόρατα,έχουμε ελπίδες...!


Επιτέλους σημαντικό μέρος της πνευματικής ηγεσίας του τόπου, αποφάσισε το αυτονόητο, για το οποίο σιωπούσε τόσα χρόνια και γι’ αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη. Αποφάσισε δηλαδή να μιλήσει.

Την επόμενη Τρίτη λοιπόν 12-4-2011 και από τις 10 π.μ. μέχρι το βράδυ, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα γίνει μεγάλη συζήτηση σημαντικών προσωπικοτήτων του πνεύματος για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει στη χώρα.


Η άποψη που επικρατεί, με την οποία φυσικά συντασσόμαστε και εμείς, είναι ότι θα πρέπει να καταρτιστεί ένα καινούργιο εξ υπαρχής Σύνταγμα και όχι απλά να γίνει μια αναθεώρηση του υπάρχοντος από τα κόμματα στα μέτρα τους. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του λαού με δημοψήφισμα, το οποίο όπως δημοψήφισμα, δεν το θέλουν οι επαγγελματίες πολιτικοί, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιβληθεί από το λαό. Ο λαός είναι το ανώτατο όργανο το οποίο θα αποφασίσει για την αλλαγή του Συντάγματός του. Δεν έχουμε μέλλον με το Σύνταγμα που κατασκεύασαν οι πολιτικές οικογένειες.

Όπως αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι, η Ελλάδα κάνει πέρα τους θεατράνθρωπους και τα παράσιτα της πολιτικής και ξεκινάει μόνη της να…. αναδείξει νέες ιδέες και νέα πρόσωπα. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να πάρουμε όλοι μέρος πριν να είναι πολύ αργά.

Ο εκ των συντακτών του blog ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Πέτρος Χασάπης, έχει από το 1994 εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Το τέλος των πρωθυπουργών», το οποίο μπορεί κανείς να το διαβάσει on line στα αριστερά του blog. Στο βιβλίο αυτό προβλέπεται με μαθηματική ακρίβεια το αδιέξοδο στο οποίο θα οδηγούσε η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στη χώρα μας και μάλιστα με την  πρωθυπουργοκεντρική και υπερσυγκεντρωτική της μορφή, που αυτή έχει και πρότεινε την αλλαγή της σε Προεδρική Δημοκρατία. Προφητικά μάλιστα το βιβλίο αναφέρει ότι πρέπει να κάνουμε κάτι πριν καταλήξουμε σε οικονομική ή εθνική καταστροφή. Δυστυχώς, η οικονομική καταστροφή είναι ήδη παρούσα, ας ελπίσουμε ότι δεν θα έλθει καπάκι και η εθνική.

Πρέπει λοιπόν όλοι να απογαλακτιστούμε από τα κόμματα και να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε για την αναγέννηση της Ελλάδας.

Το καθεστώς, δηλαδή τα κρατικοδίαιτα αφεντικά και οι πολιτικές τους ορντινάντσες, μαζί με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό που διαθέτει θα αντιδράσουν, αλλά τώρα ήρθε η ώρα. Από τη στιγμή που ξεκινάει η διάδοση της φλόγας δεν πρέπει να την αφήσουμε να σβήσει.

Πηγή
12 

ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ;

Π.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Παράνομη η καταβολή διοδίων μετά τις 5 Απριλίου”.

Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, αναφέροντας πως από 5 Απριλίου, δηλαδή μετά την τέταρτη αποκλειστική προθεσμία 32 μηνών από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης με την Ολυμπία Οδό, παύει η πληρωμή διοδίων στα μη ολοκληρωμένα τμήματα της εθνικής οδού, οπότε σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να σταματήσουν να αποδίδονται διόδια από τους πολίτες.
Αναλυτικά, ο κ. Σακελλαρόπουλος αναφέρει στην ερώτησή του:
“Κύριε Περιφερειάρχα,
Ως θεσμικός παράγων και βασικός εκφραστής των νόμιμων συμφερόντων όλων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος έχετε υποχρέωση για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, την παρακολούθηση και την εποπτεία εφαρμογής τήρησης δεσμεύσεων. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.
Από σήμερα 5 Απριλίου του 2011 οι πολίτες-χρήστες της Ολύμπιας Οδού απαιτούν από την κοινοπραξία και το κράτος να εφαρμόσουν τον νόμο που αναφέρεται στο Άρθρο 18.2.4, ότι μετά την τέταρτη αποκλειστική προθεσμία 32 μηνών από την ημερομηνία έναρξης παραχώρησης, δηλαδή μετά την 4η Απριλίου  2011 με βάση το άρθρο 24.2.3….(παύει η πληρωμή διοδίων, τελών στα μη ολοκληρωμένα τμήματα του Α/Κ Τριπόλεως-Πάτρα του έργου). Σημειωτέον δε ότι τα έσοδα από τα διόδια κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό 49,5% του συνολικού κόστους του έργου, δηλαδή οι χρήστες- οδηγοί συμμετέχουν κατά 50% στο συνολικό έργο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε :
1) Ποιος ο τρόπος κατοχύρωσης των αναφαίρετων δικαιωμάτων  των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος,
2) Αν γίνει καταστρατήγηση των όρων της σύμβασης, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και πότε θα προβείτε προκειμένου να εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα ο νόμος.”

ΟΛΥΜΠΙΑ