12 Απριλίου 2010

«Συλλάβετε τον Πάπα»

«Συλλάβετε τον Πάπα» λέει ο άθεος επιστήμονας Ρ. Ντόκινς

Τη σύλληψη του Πάπα Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, όταν αυτός επισκεφθεί τη Βρετανία τον προσεχή Σεπτέμβριο, ως υπόλογου για τις κακοποιήσεις παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας θα επιδιώξει να πετύχει ο βρετανός διαπρεπής άθεος επιστήμονας Ρίτσαρντ Ντόκινς, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του.

Ο Ντόκινς, συγγραφέας μελετών όπως «Το εγωϊστικό γονίδιο» και αντιθρησκευτικών μανιφέστων όπως «Η Θεία Πλάνη» ζήτησε από δικηγόρους που ασχολούνται με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εάν στοιχειοθετούνται κατηγορίες κατά του Πάπα.

Ο Ντόκινς σε συνεργασία με τον Βρετανό δημοσιογράφο Κρίστοφερ Χίτσενς (συγγραφέας του «Ο Θεός δεν είναι Μεγάλος: Η Υπόθεση κατά της Εκκλησίας) εξουσιοδότησαν τους δικηγόρους Τζέφρι Ρόμπερτσον και Μαρκ Στέφενς να ερευνήσουν τους πιθανούς τρόπους που μπορούν να στραφούν κατά του Πάπα.

Σύμφωνα με τον Στέφενς, υπάρχουν τρεις πιθανοί τρόποι: προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, προσωπική, ή δημόσια δίωξη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ή απλή μήνυση.

Οι ενάγοντες θα υποστηρίξουν ότι ο Ποντίφηκας δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία ως αρχηγός κράτους, διότι το Βατικανό έχει μόνον «διαρκές καθεστώς παρατηρητή» στον ΟΗΕ και δεν είναι πλήρες μέλος του, ούτε έχει δικαίωμα ψήφου.

Ο Ντόκινς δήλωσε στο χθεσινό φύλλο των Sunday Times πως υποπτεύεται ότι η υπόθεση της κακοποίησης παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας έχει συγκαλυφθεί.

Το Βατικανό έχει αρνηθεί πως ο νυν Πάπας έχει συμβάλλει ώστε να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο και κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι μηχανεύονται εκστρατεία δυσφήμισής του.

Πηγή...

2 σχόλια:

  1. Παρ' όλο που δεν πρόκειται να γίνει κάτι είναι σημαντικό που ειπώθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι είναι και αυτό...Ας ελπίσουμε (με την ελπίδα θα μείνουμε) να ξυπνήσουν και οι δικοί μας και αντί να ζητάνε συγνώμη και κόκαλα (λείψανα) από τον Πάπα, να διεκδικήσουν τα κλοπιμαία της 4ης σταυροφορίας. Αλλά, όπως ξέρεις, ο περασμένος Πάπας την έβγαλε καθαρή με μία μικρή συγνώμη και μια χούφτα κόκαλα. Κάποιοι χάρηκαν σαν σκυλάκια (κυνάρια)...το έπιασες το υπονοούμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή