27 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΤΗ ΟΛΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


ΑΠΑΤΗ ΟΛΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

"ΚΟΥΡΕΜΑ" 40%... ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ
ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΑ!
Την ώρα που οι αρμόδιες αρχές στην Κύπρο έχουν επιβάλλει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων καιχιλιάδες καταθέτες σχηματίζουν ουρές για να κάνουν αναλήψεις μικροποσών από τα ΑΤΜ στην Κύπρο, μεγαλοκαταθέτες βρήκαν τον τρόπο να κάνουν μαζικέςαναλήψεις από υποκαταστήματα του εξωτερικού και να μεταφέρουν κεφάλαια με το αιτιολογικό ότι προορίζονται για «ανθρωπιστική βοήθεια», αγορά φαρμάκων ή ακόμη και καυσίμων αεροσκαφών.

Στο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters τονίζεται πως οι δύο μεγάλες τράπεζες που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου, έχουν υποκαταστήματα στο Λονδίνο, που όλες αυτές τις ημέρες ήταν ανοιχτά, χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις. Επίσης, η ρωσικήUniastrum Bank, που ανήκει κατά 80% στην Τράπεζα Κύπρου, ήταν ανοιχτή όλες αυτές τις ημέρεςχωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις κεφαλαίων.
«Οι ευρωπαϊκές αρχές συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρουζήτησε περισσότερα χαρτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από ότι χρειαζόταν για να καλυφθούν οι αναλήψεις που είχαν αναφερθεί στη Φρανκφούρτη. Το ποσό που ανέφεραν οι Κύπριοι σε καθημερινή βάση ήταν πολύ μικρότερο από την πραγματικότητα», αναφέρει το Reuters. Ο κ. Παύλου, αντιπρόεδρος της Λαϊκής μέχρι την Παρασκευή, παραδέχθηκε ότι γίνονται αναλήψειςόλες αυτές τις ημέρες «αλλά υπολογίζονται σε εκατομμύρια και όχι σε δισεκατομμύρια ευρώ» όπως αναφέρει το Reuters.
Μ. ΣΑΡΡΗΣ: «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 40% ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ»
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης (26/3), ότι οι μεγαλοκαταθέτες των κυπριακών τραπεζών ενδέχεται να απολέσουν κοντά στο 40% των καταθέσεών τους, βάσει της απόφασης του Eurogroup για τη διεθνή δανειοδότηση της Λευκωσίας με10 δισ. ευρώ. «Βρίσκεται κοντά σε αυτό το ποσοστό αλλά δεν θέλω να προτρέχω» δήλωσε στοραδιόφωνο του BBC ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι το ακριβές ποσοστό αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει δηλώσει απερίφραστα ότι οι καταθέσεις των κυπριακών ασφαλιστικών ταμείων θα έχουν την ίδια μεταχείριση που επιφυλάσσεται για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, πράγμα που θα έχει ολέθριες συνέπειες στις συντάξεις και τις άλλες παροχές των εργαζομένων στην Κύπρο. Από την μία πλευρά, οι καταθέσεις των ταμείων στην Τράπεζα Κύπρου θα κουρευτούν σε ένα ποσοστό το οποίο, κατά την ηγεσία του Υπ. Οικονομικών της Κύπρου, θα προσεγγίσει το 30% - 40%, ενώ από την άλλη οι καταθέσεις στη Λαϊκή Τράπεζα πολύ πιθανόν να καταλήξουν στην "κακή τράπεζα", η οποία θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση
ΠΗΓΗ http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11461:kypros-trapezes-katathetes&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου