02 Απριλίου 2013

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ A&M


Bγενόπουλος: Άμεση δημοσιοποίηση των πορισμάτων των A&M

Την άμεση δημοσιοποίηση των πορισμάτων της Alvarez & Marsal προκειμένου να διαφανούν οι λόγοι που οι δύο τράπεζες, Κύπρου και Λαϊκή οδηγήθηκα στη σημερινή τους κατάσταση, ζητεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, εξαπολύει πυρά κατά του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, τον οποίο κατηγορεί ότι δήλωσε πως χρειάζεται τη βοήθεια του ελλαδικού τύπου για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες.
«Η «διερεύνηση» της υπόθεσης λοιπόν, μετά από 17 μήνες λάσπης που έχω δεχθεί στην Κύπρο και για την οποία έχω ήδη προσφύγει κατά των δύο μεγαλύτερων Κυπριακών εφημερίδων στην Ελληνική Δικαιοσύνη, επιχειρείται, με Κυπριακή θεσμική μάλιστα παρότρυνση, να γίνει και στην Ελλάδα με την ίδια συκοφαντική στρατηγική δηλ. με «αποκάλυψη» στοιχείων που εμπεριέχουν ανακρίβειες, ψεύδη, ορισμένα αφορούν δήθεν προβληματικά δάνεια που όμως έχουν αποπληρωθεί, και άλλα αναφέρονται σε δήθεν σκάνδαλα που έχουν όμως κριθεί ήδη αθωωτικά από τη Δικαιοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστιά ο Αντρέας Βγενόπουλος.
Παράλληλα υποστηρίζει ότι η έκκληση Συλλούρη και άλλων πολιτικών στα Ελληνικά ΜΜΕ, με ατεκμηρίωτες κατά την άποψη του λασπολογίες, αποκαλύπτουν την αμηχανία του συστήματος που κατέστρεψε τη Λαϊκή Τράπεζα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, 17 μήνες μετά από την αποχώρησή του δεν έχει ούτε ένα στοιχείο αξιόποινης πράξης για να στείλει στον κ. Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου προς διερεύνηση.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κύπρο με εντολή της Κεντρικής Τράπεζας έχει γίνει ήδη επίσημη έρευνα από την ALVAREZ & MARSAL για τους λόγους που η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή έφτασαν στη σημερινή κατάσταση και ποιοι ευθύνονται, όμως το πόρισμά της δεν δημοσιοποιείται.  Επίσης δεν δημοσιοποιείται και το πόρισμα της PIMCO που εκτιμά τις κεφαλαιακές ανάγκες όλων των Τραπεζών, ενώ η Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής ζήτησε και πήρε διάφορα στοιχεία της δικής μου δραστηριότητος στην ΛΑΪΚΗ και παρότι έχω παραιτηθεί εγγράφως της κατά νόμον προστασίας προσωπικών δεδομένων και έχω ζητήσει τη δημοσιοποίησή τους, ούτε αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί», υπογραμμίζει.
«Νομίζω ότι η άμεση δημοσιοποίηση όλων των ανωτέρω πορισμάτων και πληροφοριών θα είναι πιο χρήσιμη από την παραγωγή και αναπαραγωγή ατεκμηρίωτων συκοφαντιών.  Ελπίζω ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών κ. Δ. Συλλούρης να μην έχει αντίθετη άποψη», καταλήγει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου