13 Ιανουαρίου 2009

Το Ισραήλ γελάει με την απόφαση του ΟΗΕ.

---------------------------------------------------------------------
http://kostasxan.blogspot.com/

Απόφαση καταπέλτη εξέδωσε κατά του Ισραήλ το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Δεν το αποδέχεται το Ισραήλ

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε χθες απόφαση, με την οποία καταδικάζει δριμύτατα την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα και ζητεί μέσω αποστολής στην περιοχή να διερευνηθούν παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.
Το 47μελές Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με ψήφους 33 υπέρ και μία κατά, ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται ότι η ισραηλινή επιχείρηση «έχει ως συνέπεια μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και συστηματική καταστροφή των παλαιστινιακών υποδομών».

Ουσιαστικά όμως την απόφαση υιοθέτησαν αραβικές, ασιατικές και αφρικανικές χώρες, ενώ 13 στην πλειονότητά τους ευρωπαϊκές χώρες ήταν απούσες, κάτι που αντανακλά την όχι ακριβώς πολύπλευρη διατύπωση του σχετικού κειμένου. Ο Καναδάς ήταν η μόνη χώρα που αντιπαρατάθηκε ξεκάθαρα στην απόφαση.
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Γενεύη, όπου βρίσκεται η έδρα του Συμβουλίου, απέρριψε το ψήφισμα ως «άσχετο» με ό,τι ισχύει στην πραγματικότητα και τόνισε ότι δεν αντανακλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη Γάζα.
Το Ισραήλ όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Σφοδρές μάχες και σήμερα μέσα στη Γάζα
Σφίγγουν οι ισραηλινές δυνάμεις τον κλοιό γύρω από την πόλη της Γάζας, ενώ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά» στον πόλεμο κατά της Χαμάς, ο οποίος έχει εισέλθει στη 18η ημέρα, με τους νεκρούς Παλαιστινίους να ξεπερνούν τους 900.
Εκρήξεις και σφοδρά πυρά πολυβόλων αντηχούσαν στην πόλη μετά την προώθηση των ισραηλινών αρμάτων μάχης πιο κοντά στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της, χωρίς ωστόσο να εισβάλουν σε αυτό, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου