04 Ιουνίου 2009

Δε φτάνει που είναι ανεγκέφαλοι,είναι και προκλητικοί!

Μπράβο στις δημοσιογραφάρες!Εδώ πρέπει να επέμβει η Ε.Ι.Η.Ε.Ε. και η Ε.Ι.Ε.Τ.Δεν είναι πράγματα αυτά!Άκου οι καρδινάλιοι να απαξιούν να αναφέρουν την πηγή επειδή είναι...μπλογκ!Και δε φτάνει αυτό,φτύνουν κατάμουτρα τον μπλόγκερ,τάχα ως...ανώνυμο!Τι λέτε ρε...διάνοι!

Συγχαρητήρια στον τοπικό τύπο για το ανελέητο clopyright,και την θεμελιώδη "αρχή" του να μην αναφέρει την πηγή των θεμάτων του.

ΒΙΣΑΛΤΗΣ


Και ενώ εφημερίδες και έντυπα πανελλήνιας κυκλοφορίας αναφέρουν τα μπλόγκς(μέχρι και δελτίο ειδήσεων σε μεγάλο κανάλι το έχει κάνει) σαν πηγή των θεμάτων τους,το ίδιο δεν συμβαίνει με κομπλεξική μερίδα του τοπικού σερραΐκού τύπου.Και αναφέρομαι στο θέμα του αρχαιολογικού χώρου της Τερπνής Σερρών,όπου μερίδα του τύπου έχει επιδοθεί σε ανελέητη κλοπή των φωτογραφιών και του κειμένου,όπου με λίγο κόψε-ράψε και αφαίρεση "ενοχλητικού"τμήματος, το παρουσιάζει λίγο πολύ σαν δικό του, και ρεπορτάζ της εφημερίδας!.Πουθενά βέβαια αναφορά στην πηγή!.Ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να γεμίσουμε την εφημερίδα μας.Η δικαιολογία:Εχουμε σαν "αρχή"(ωραία αρχή,συγχαρητήρια!!) να μην βάζουμε ένα ανώνυμό μπλόγκ σαν πηγή.Σοβαρά;Τότε γιατί βάζετε το θέμα ,ποιον ρωτήσατε και ποιός σας έδωσε την άδεια;Πάτε να κάνετε ρεπορτάζ, και να τραβήξετε φωτογραφίες μόνοι σας!. Για δείτε εδώ πως παρουσίασε το ρεπορτάζ μια απο τις μεγαλύτερες ενημερωτικές ιστοσελίδες.Για να μην μακρηγορώ λοιπόν απο εδώ και στο εξής όποιος θέλει να αναδημοσιεύσει το θέμα να βάζει το κείμενο ολόκληρο,και να αναφέρει την πηγή.Διαφορετικά να το αφήσει ήσυχο.Περισσότερο έχουν οι εφημερίδες σας ανάγκη το θέμα,παρά το θέμα της εφημερίδες σας. Μεγαλοεκδοτάρες.....

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ για την αναφορά φίλε,άλλα τι να πεις παραπάνω.Αφου δεν συμφωνείς με την ανωνυμία του μπλόγκ,και δεν σου κάνει, γιατί τοτε βάζεις το θέμα στην εφημερίδα σου.Έχω άδικο;Ασε που το άρθρο ήταν και επώνυμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή