25 Ιουνίου 2008

Από το in.gr

Η σοβαρότητα ενός ηγέτη δείχνει την ωριμότητα ενός Λαού!
Πλάτων Πισατίδης.

Αυτές είναι σοβαρές κουβέντες από σοβαρούς ηγέτες!.Όχι τα καραγκιοζιλίκια τα δικά μας.
Οι δικοί μας μας είπαν ανώριμους(βλάκες-ηλίθιους),που δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη.
Όταν όμως έρχεται η ώρα της κάλπης τρέχουν όλοι και μας γλείφουν τα.....πόδια για να τους ψηφίσουμε,τότε είμαστε ώριμοι και μπορούμε να έχουμε γνώμη,μόνο για δύο μήνες,μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα,μετά μας γράφουν κανονικά!!!.
Όταν ένας ηγέτης μιλά έτσι,σέβεται τους πολίτες της χώρας του.
Μήπως οι δικοί μας έχουν δίκιο που δε μας σέβονται;;


25/06/08 14:35
«Δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ»
«Νεκρή» η Συνθήκη της Λισαβόνας, επιμένει ο πρόεδρος της Τσεχίας

ΑΠΕ
Απορρίπτει πιέσεις και πολιτική χειραγώγηση για την προώθηση της Συνθήκης ο Βάτσλαβ Κλάους
Πράγα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Δυσοίωνη εικόνα για την τύχη της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης με νέες δηλώσεις του ευρωσκεπτικιστή προέδρου της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους ότι είναι ξεπερασμένη, δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ μετά το ιρλανδικό «όχι» και μικρή σημασία θα είχε η επικύρωσή της από τη διχασμένη Τσεχία.

Η υποχρεωτική εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας θα ήταν καταστροφική για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνει ο Βάτσλαβ Κλάους σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να αγνοεί τους δικούς της κανόνες. Η Συνθήκη της Λισαβόνας απορρίφθηκε ευρέως και δημοκρατικά από την Ιρλανδία και συνεπώς δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ» δήλωσε ο Κλάους.

«Οποιαδήποτε απόπειρα να αγνοηθεί το γεγονός αυτό και η προσφυγή σε πιέσεις και σε πολιτική χειραγώγηση για να προωθηθεί το κείμενο, θα έχουν συνέπειες καταστροφικές για την Ευρώπη» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας από την Τσεχία, που προκαλεί διαιρέσεις, ο Βάτσλαβ Κλάους δήλωσε θα είχε μικρή σημασία, καθώς εκτιμά ότι η Συνθήκη είναι πλέον ξεπερασμένη λόγω του ιρλανδικού «όχι».

«Με ή χωρίς την τσεχική ψήφο, η Συνθήκη δεν μπορεί να επικυρωθεί και δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ» επιμένει ο πρόεδρος της Τσεχίας, η οποία θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ στις αρχές του 2009 μετά τη λήξη της γαλλικής προεδρίας.

Ο Κλάους επικρίνει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, υποστηρίζοντας πως «αυξάνει το δημοκρατικό έλλειμμα της ΕΕ, δημιουργεί ένα ακόμη πιο περίπλοκο και μπερδεμένο νομικό πλαίσιο, μεταβιβάζει στην ΕΕ ακόμη περισσότερες εξουσίες των κρατων μελών, εξαλείφει την ομοφωνία σε ορισμένα θέματα και καθιστά δυνατό να αλλάξουν -και συνεπώς να αυξηθούν- οι αρμοδιότητες της ΕΕ χωρίς την έγκριση των κρατών-μελών».

Αμέσως μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της Ιρλανδίας, ο Τσέχος πρόεδρος είχε σπεύσει να κηρύξει τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη «νεκρή», ζητώντας να υπάρξει στη θέση της ένα «ντοκουμέντο νέου τύπου».

Σύμφωνα με τον Βάτσλαβ Κλάους, το ιρλανδικό «όχι» έδειξε σαφώς πως η Μεταρρυθμιστική Συνθήκη είναι στο τέλος της και δεν έχει νόημα μια «επαναφορά της στη ζωή», κάτι που έχει νόημα, όπως είπε χαρακτηριστικά, για ανθρώπους αλλά όχι για Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών η ΕΕ μετέθεσε για τον ερχόμενο Οκτώβριο τη διαχείριση του ιρλανδικού «όχι», αναγνωρίζοντας -με υποσημείωση της τελευταίας στιγμής- στο κείμενο συμπερασμάτων πως εγείρεται σημαντικό πρόβλημα και με την επικύρωση από την Τσεχία.

Στα συμπεράσματα αναφέρεται συγκεκριμένα πως η επικύρωση συνδέεται με τη γνωμοδότηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας.

Η διαδικασία επικύρωσης της Συνθήκης διά της κοινοβουλευτικής οδού στην Τσεχία «πάγωσε» έπειτα από απόφαση της Γερουσίας να παραπέμψει το κείμενο στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να αποφανθεί κατά πόσο οι κανόνες είναι σύμφωνοι με το Σύνταγμα της χώρας -ετυμηγορία που δεν αναμένεται πριν από τον προσεχή Οκτώβριο.

Κατά τη Σύνοδο των Βρυξελλών ο Τσέχος πρωθυπουργός Μίρεκ Τοπολάνεκ δήλωσε ότι δεν θα επιχειρήσει να εμποδίσει τη διαδικασία επικύρωσης στη χώρα του, υπογράμμισε όμως ταυτόχρονα πως «δεν πρόκειται να αναγκάσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη Λισαβόνα και δεν θα στοιχιμάτιζε 100 κορόνες σε ένα τσεχικό 'ναι'»...

Newsroom ΔΟΛ


Κόσμος: Περισσότερες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου