15 Σεπτεμβρίου 2008

Κύριε Παπανδρέου,και το μισό Αιγαίο με φιρμάνια ανήκει στους Τούρκους,με τέτοια χαρτιά διεκδικούν!

Κάλυψη των προνομίων της μοναστηριακής περιουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου

Σαφώς βελτιωμένος στην επικοινωνιακή του ικανότητα εμφανίστηκε ο ΓΑΠ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της ΔΕΘ. Αποφεύγοντας φραστικά λάθη και χρησιμοποιώντας ασφαλή κλισέ στις απαντήσεις, έδωσε ίσως την καλύτερη δημόσια εμφάνιση του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αποφεύγοντας την όποια επίδειξη λεκτικής δεινότητας επικεντρώθηκε στην έννοια της Διαφάνειας ως βάση απάντησης στις ερωτήσεις κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου.
Μελανά σημεία οι άνευρες, εως υπερπροστατευτικές ερωτήσεις που αναπαρήγαγαν τα ίδια θέματα και δεν επέτρεπαν στον ΓΑΠ να ξεδιπλώσει το ανανεωμένο πρόγραμμα του κινήματος σε θέματα όπως λ.χ της υγείας ή της εξωτερικής πολιτικής.
Εμφανής πλέον η έλλειψη πληροφόρησης του προέδρου ιδιαίτερα σε θέματα επικαιρότητας, γεγονός που βαρύνει για άλλη μια φορά τους στενούς του συμβούλους. Αδικαιολόγητη η άγνοια στα θέματα συνυπευθυνότητας των υπουργών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μονή Βατοπαιδίου, όταν όλα τα μέσα προέβαλλαν αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που αναγνώρισαν τα βυζαντινά και οθωμανικά φιρμάνια του Εφραίμ. Αποφάσεις που αποτέλεσαν τη βάση εκμετάλλευσης κρατικής περιουσίας από τη μονή αλλά και εκτενούς υπεξαίρεσης εκτάσεων που βρέθηκαν στα χέρια ιδιωτών.
Προκάλεσε δε το κοινό αίσθημα η κάλυψη που έδωσε στη μοναστηριακή περιουσία, λέγοντας ότι “αυτή ανήκει στη δικαιοδοσία του Αγ. Όρους”. Αυτό με αφορμή την ερώτηση περί εκκλησιαστικής περιουσίας και διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας. Οι σύμβουλοι του κου Παπανδρέου όφειλαν να τον είχαν ενημερώσει πως το σκάνδαλο που ταλανίζει το δημόσιο βίο, είναι ακριβώς η μοναστηριακή περιουσία που παραμένει ανέγγιχτη, αφορολόγητη και εν πολλοίς αναπόδεικτη. Εκτός εάν ο κος Παπανδρέου αποδέχεται ως τίτλους ιδιοκτησίας οθωμανικά και σουλτανικά φιρμάνια. Με αυτό τον τρόπο, θα έπρεπε να δωθούν άμεσα στην Τουρκία και τα μισά νησιά του Αιγαίου αφού όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή τ Κ, οι Τουρκικές διεκδικήσεις γίνονται βάσει παρομοίων εγγράφων. Εκτός εάν κάποια από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως θαμώνες της μονής έχουν αντίθετη άποψη και επιμένουν να διαιωνίζουν τίτλους ραγιαδισμού και δοσιλογίας εις το διηνεκές.
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου