08 Οκτωβρίου 2008

Οι καπιτα-ληστές έγιναν ξαφνικά "κομμουνιστές"!!!!

Αυτοί που ρούφιξαν όλο τον πλούτο της γης,τώρα επιζητούν βοήθεια;
Για ποιό λόγο;Η λύση είναι στα χέρια τους!
Να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ όλα τα κλοπιμαία στους λαούς!

Όταν οι λίγοι σκάβουν το λάκκο για τους πολλούς,στο τέλος πέφτουν οι ίδιοι μέσα!!!!!
_________________________________________________
http://hellenicreligion.gr/
«Φιλελεύθερες» παγίδες

Η αναμενομένη κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών σηματοδοτεί την ρήξη της νεοφιλελεύθερης φούσκας. Το σύστημα της ανοικτής παγκόσμιας αγοράς έπασχε από δομική αστάθεια.

Οι ιεραπόστολοι της παγκοσμιοποιήσεως «προφήτευαν» τον θάνατο των εθνών. «Η παγκοσμιοποίηση είναι αναπόφευκτη», έλεγαν. Διαβεβαίωναν ότι η κυριαρχία του έθνους-κράτους είναι απηρχαιωμένη και θα αντικατασταθεί από τις παγκόσμιες αγορές. Το παγκόσμιο εμπόριο θα καθόριζε τις τύχες των λαών. Οι ελεύθερες αγορές και τα ανοικτά σύνορα θα έφερναν την ειρήνη, την σταθερότητα και την παγκόσμια ευημερία. Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θα έφερναν την σωτηρία στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Ανάλογες ουτοπίες προφήτευαν και οι ιεραπόστολοι του κομμουνισμού, αλλά μία ημέρα το «1990» κατέρρευσε η ψευδοθρησκεία τους σαν χάρτινος πύργος. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται με την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, απλώς θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το παραδεχθούν στην Δύση.

Ο φιλελευθερισμός, στην ακραία, διεθνιστική, κοσμοπολιτική μορφή, περνά την χειροτέρα κρίση του. Τόσες δεκαετίες λοιδωρούσε τα κράτη, τα έθνη, τις κυβερνήσεις. Τώρα οι ιεραπόστολοι των ελεύθερων παγκοσμιοποιημένων αγορών σέρνονται σαν δούλοι στα πόδια των κυβερνήσεων για να ζητήσουν να εξαγοράσουν τα χρέη τους.

Όταν οι αγρότες, οι βιοτέχνες, οι εργάτες ζητούν προστασία από τον ξένο αθέμιτο ανταγωνισμό και από την χαοτική αναρχία της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, αναθεματίζονται για τον προστατευτισμό τους. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε κρατική επέμβαση στην παγκόσμια ελεύθερη αγορά, τονίζουν οι λιανοπωλητές φιλελεύθερων συνθημάτων. Όταν όμως τα τέκνα της Γουόλ Στρητ βλέπουν τις μετοχές τους να κατρακυλούν, τότε απαιτούν από τους φορολογουμένους πολίτες να αγοράσουν τα χρέη τους μέσω της ομοσπονδιακής κεντρικής τραπέζης. Τότε η κρατική παρέμβαση είναι «επιβεβλημένη».

η συνέχεια του άρθρου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου