15 Οκτωβρίου 2008

Η τεχνητή κρίση και το χρήμα που...δεν χάθηκε!!!!


http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Τετάρτη, 15 Οκτώβριος 2008

Η Κρίση δεν είναι οικονομική αλλά νομισματική

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Σαν μια κινηματογραφική ταινία τρόμου μας πρόβαλαν πιεστικά την κρίση. Για να μας τρομάξουν και να διασωθούν. Επειδή κρίση δεν υφίσταται. θα υπήρχε μόνον αν ο απέναντι φούρνος δεν κάπνιζε. Αλλά ο φούρνος εξακολουθεί να καπνίζει κι εμείς καιρό τώρα πάψαμε να καπνίζουμε φούμαρα. Τινάξαμε την στάχτη από τα μάτια μας για να δούμε ξεκάθαρα πως η κρίση δεν ήταν οικονομική αλλά νομισματική.. Το χρήμα εξαφανίστηκε και όχι τα προϊόντα.. Και μαζί του όλοι εκείνοι οι γιάπηδες που το διαχειρίστηκαν ληστρικά και φυσικά προς όφελός τους. Πρόκειται για έγκλημα και μάλιστα στυγερό που πάντως ίχνη έχει αφήσει. Αρκεί να αναζητηθούν. Και το χρήμα και οι δράστες. Μόνον έτσι θα γραφεί η Αριστοτέλεια κάθαρση στο σενάριο που τόσο τα παγκόσμια όσο και τα ντόπια λαμόγια μας πρόβαλαν ως αντιπερισπασμό για να μην σταθούν ενώπιον του φυσικού τους δικαστή. (δεν εννοώ τον Σανιδά αλλά τον λαό)..

Αυτό ωστόσο προϋποθέτει την δική μας πολιτική συμβολή Δηλαδή. Την αυστηρή διΰλιση των όσων ακούμε από τα ηχεία του γνωστού πολιτικού θιάσου. Για παράδειγμα. Αντιστοιχώντας τις δηλώσεις προσώπων, όπως της Πετραλιά ή του Αλογοσκούφη (και άλλων πολλών), προς το «γεγονός» της κρίσης που επικαλούνται, γελάς. Γιατί αν πράγματι το γεγονός είναι υπαρκτό, τότε είναι σοβαρό και δεν θα υπήρχε έστω και ένας νουνεχής Έλληνας που να εγκατέλειπε την διαχείρισή του στα χέρια τους. Γιατί θα ήξερε πως Θα έμοιαζαν με Ευρωπαίο που τον υποχρέωσαν να ακούσει Κινέζικη όπερα!! Ιδιαίτερα η Πετραλιά..

Εκείνο που ξενίζει όμως είναι η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης.. Τόσο τα στελέχη της όσο και πρόσφατα ο πρόεδρός της μιλούν γι αυτή σαν να ήταν κάτι αναπόφευκτο. Μοιραίο. Εκ θεού. Δεν άκουσα κανέναν να αποκαλύπτει τους δράστες. Δεν τους είδα να δακτυλοδείχνουν τις τράπεζες ως ενόχους για την δια μέσου των επιτοκίων ληστεία του λαού. Δεν αντιλήφθηκα ούτε έναν να διερωτάται για το από ποιες τσέπες θα βυζαχτούν αυτά τα αμύθητα ποσά που θα τα μεταγγίσουν νύχτα στα ταμεία των τραπεζών και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο λαός στενάζει στην πρέσα της ανέχειας.. Μα ούτε και ένιωσα κάποιον δίπλα μου να διαμαρτύρεται επειδή ως μη όφειλαν θα πληρώσουν οι σημερινοί υποψήφιοι άστεγοι την λυπητερή. Δεν άκουσα τέλος κάποιον από τα χλιδάτα μέλη του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει τις θανατηφόρες για τις λαϊκές μάζες συνέπειες της υπερχρέωσης των νοικοκυριών μόνο και μόνο για να τονωθεί με αυταπάτες η αγορά που από χρόνια βρίσκεται σε ύφεση. Αντιθέτως. Διαπίστωσα την αγωνιώδη προσπάθειά τους να συντηρήσουν τον νεοφιλελευθερισμό εξωραΐζοντάς τον!! Φυσικό είναι. Αυτοί τον υιοθέτησαν ως εξώγαμο του Λούλη ή του Αλογοσκούφη. Στα χρόνια τους γιγαντώθηκε. Αυτοί δια του Σημίτη τον επέβαλαν εξοβελίζοντας τον πυρήνα του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ για να αλώνουν σήμερα το χώρο του λαμόγια γραφειοκράτες των Κοινοτικών Προγραμμάτων και να το καταντήσουν από κίνημα σε κόμμα. Κόμμα σοσιαλ(η)στρικό. Που πια η πολιτική του ταυτότητα είναι πλαστή.. Πιθανόν και τα πρόσωπα των μελών του. Για παραλλαγή. Τους μυρίζουμε όμως. Γιατί αποπνέουν την δυσοσμία του χρήματος..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου