21 Οκτωβρίου 2008

Οι Άθλιοι.

Αυτός ο τόπος τελεί υπό κατάσχεση!!!!

_____________________________________________________________
PRESS-GR

Σοκ! Αυτά είναι τα δισεκατομμύρια ευρώ...

.
... που έχει κάνει "δώρο" στις Τράπεζες η κυβέρνηση!
.
Tου Θανάση Λεπίδη
.
Νομίζετε ότι μόνο τα τελευταία 28 δισ. ευρώ, με αφορμή την οικονομική κρίση, έχουν δοθεί ως "δώρο" στις Τράπεζες από την κυβέρνηση;
Εχουν προηγηθεί κι άλλα!
Από μια αναλυτική καταγραφή που αποκαλύπτουμε, προκύπτει ότι έχουν χαριστεί το προηγούμενο διάστημα στις Τράπεζες 2,061 δισ. € με χαριστικές ρυθμίσεις, 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο για κάθε ξένη Τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα, 1,6 δισ. ευρώ με "ελαφρύνσεις βαρών" προς τους υπαλλήλους τους και ανυπολόγιστα ποσά με άλλες ρυθμίσεις...
Να τα δούμε αναλυτικά:
1)325 εκ. € διότι οι συγχωνεύσεις που προβλεπόταν με το Ν. 3259/2004 Τραπεζών με ΑΕΕΧ τους έφεραν μειώσεις φορολογικών συντελεστών 10% τον πρώτο χρόνο 5% τον δεύτερο χρόνο. Οι συγχωνεύσεις αυτές Τραπεζών με ΑΕΕΧ που ήταν εταιρίες ειδικού σκοπού όχι μόνο ανάπτυξη δεν έφεραν στη χώρα για να πάρουν οι Τράπεζες κίνητρα μειωμένων φορολογικών συντελεστών αλλά αντιθέτως έφεραν ζημιά αφού η αγορά στερήθηκε από σοβαρά θεσμικά κεφάλαια που είχαν μάλιστα επιδοτηθεί τα πρώτα χρόνια με ειδικά φορολογικά κίνητρα.
2) 156 εκ. € διότι το ίδιο είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση και άλλο υπουργό με τον νόμο 2092/20.3.2002.
3) 200 εκ. € διότι δεν έγινε εφαρμογή του Ν. 2238/94 άρθρο 45 για την κανονική φορολόγηση (όπως προβλεπόταν με νόμο), των stock options των μεγαλοστελεχών.
Από τα παραπάνω προέκυψαν και αφορολόγητα δώρα υπό μορφή stock options προς μεγαλοτραπεζίτες που φρόντισαν να ενημερώσουν πρώτα τους ξένους, για να ανέβουν ταχύτερα οι μετοχές των τραπεζών τους.
4) 460 εκ. € (25 εκ. € x 2 για 10 χρόνια). Συγκεκριμένη Τράπεζα εντοπίστηκε να μη παρακρατεί 20% επί των τόκων των ξένων εταιρικών ομολόγων. Με το Ν. 3522/2006 θεωρήθησαν περαιωμένες όλες οι σχετικές εκκρεμότητες και σταμάτησε κάθε έλεγχος. Μετά το χάρισμα αυτό όλοι οι λογαριασμοί μεταφέρθηκαν σε Τράπεζα του Λουξεμβούργου.
5) Σε δύο άλλες Τράπεζες 460 χ 2= 920 εκ. €. με αντίστοιχο τρόπο. Είχαν κατατεθεί και Ερωτήσεις στη Βουλή για φοροδιαφυγή μέσω εικονικών Τραπεζικών θυγατρικών Jersey και Guernsey, με έναν μόνο εκεί διοικητικό υπεύθυνο, χωρίς άλλους υπαλλήλους, ενώ πελάτες, τηλέφωνα κλπ.
Ολα αυτά είναι 2,061 δισ. ευρώ τουλάχιστον.
6) Απ’ ευθείας αναθέσεις σε ξένους, πολλά δις για συμβουλευτικές υπηρεσίες
και μετοχοποιήσεις με αποκλεισμό Ελλήνων, παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν την τεχνογνωσία. 500 εκ. € χ 7 (που είναι αυτές οι ξένες Τράπεζες) =3,5 δις ετησίως κερδίζει μόνο από την Ελλάδα και για κάθε ξένη τράπεζα από αυτές τις επτά. Επιπλέον εμποδίζουν τις ελληνικές ΑΧΕΠΕΥ, να πωλήσουν σε πελάτες τους στο εξωτερικό, με αθέμιτες συμωνίες.
.
7) 1 δις ευρώ προς συγκεκριμένη Τράπεζα για ελαφρυνθεί το βάρος της Τράπεζας προς τους υπαλλήλους της. Επισημαίνεται ότι ειδικά ο Σύλλογος της Τράπεζας αυτής έχει προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.
8) 600 εκ. € προς άλλη Τράπεζα για να ελαφρυνθεί το βάρος της προς τους υπαλλήλους της.
.
Επίσης, δεν μπορούν να υπολογιστούν τα οφέλη από τα εξής:
- Με το νόμο 3283/2004 για να ιδρυθεί ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα απαιτείται 1,2 εκ. €, στο οποίο μέτοχος πρέπει να είναι τράπεζα, ή ΕΠΕΥ, ή Ασφαλιστική Εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 9 εκ. €, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία το αντίστοιχο κεφάλαιο για ίδρυση ΑΕΔΑΚ είναι 120.000€. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μονοπώληση της αγοράς και μάλιστα με νόμο των αμοιβαίων κεφαλαίων από τις τράπεζες και τις 3-4 μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες σε βάρος της ανάπτυξης των φορολογητέων και της απασχόλησης στην Ελλάδα.
- Στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο εξαιρέθησαν (με τροπολογία της τελευταίας στιγμής), από την υπεραξία 10% και την παρακράτηση 10% στα μερίσματα οι ΑΕΔΑΚ, ΑΕΕΧ και ΑΕΑΠ οι οποίες κατά σύμπτωση έχουν μετόχους τράπεζες ενώ ο απλός μικρός επενδυτής με απευθείας επενδύσεις (γιατί δεν θέλει να πληρώσει το κόστος διαχείρισης) πληρώνει την κανονική φορολογία και μάλιστα με αυτό τον τρόπο που ψηφίσθηκε.
- Μη εφαρμογή άρθρου 2 της Κοινοτικής Οδηγίας 97/9/ΕΚ για τη συμμετοχή των τραπεζών στο Κοινό Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών. Τα ίδια προβλέπει και ο νόμος 3606/2007 με τον οποίο ενσωματώθηκε η Οδηγία 2004/39/ΕΚ (MiFiD) στο Ελληνικό Δίκαιο.
- Ανόητη φορολογία σε χρηματοοικονομικά προϊόντα εξωτερικού που προτρέπουν Ελληνες να συναλλάσσονται με ξένες τράπεζες ή Ελληνικές τράπεζες εγκατεστημένες πραγματικά ή εικονικά στην αλλοδαπή. Δεν υπάρχουν έσοδα στο ελληνικό δημόσιο απ’ αυτήν την ανόητη φορολογία που προσφέρει έσοδα και απασχόληση σε ξένους.
- Ανοχή στις πολλαπλές παραβιάσεις ανταγωνισμού και αθέμιτη αξιοποίηση των ΑΕΔΑΚ, Ασφαλιστικών Ταμείων κλπ., από τις Τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου