11 Ιανουαρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ..."ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝ"!!!!

Αδέλφια Παλαιστίνιοι,απόγονοι του ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΟΥ,γιού του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ,βαστάτε.
Οι τρομοκράτες στο τέλος θα ηττηθούν.Η τιμωρία τους θα είναι αμείλικτη.
Αν ο ΝΑΒΟΥΧΟΔΟΝΟΣΟΡ,τους άφησε να υπάρχουν,τώρα θα εξαφανιστούν.
Έρχεται η τελική τους ολοκληρωτική ΗΤΤΑ.
--------------------------------------------------------------------------------------
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=9344&catid=55#9344

Μετά τη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ επιχείρησε να «βομβαρδίσει» και την ελευθερία του Τύπου απαγορεύοντας στους ξένους δημοσιογράφους να εισέλθουν στη μαρτυρική περιοχή. Ωστόσο, Παλαιστίνιοι μπλόγκερ ευρισκόμενοι στη Γάζα, αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού, κατάφεραν να σπάσουν το ειδησεογραφικό εμπάργκο και να μιλήσουν από οθόνης, στον έξω κόσμο για τα όσα αποτρόπαια συμβαίνουν εντός των τειχών.
Οπλισμένοι με έναν υπολογιστή, «έστησαν», εν μέσω εκρήξεων και συντριμμιών, τα δικά τους ιστολόγια (http://gazatoday.blogspot.com, http://ingaza.wordpress.com, http://talestotell.wordpress.com) στα οποία «ανεβάζουν» σε καθημερινή βάση ντοκουμέντα (φωτογραφίες, κείμενα) από τη γραμμή του πυρός.
«Αυτή είναι η δική μου μορφή αντίστασης» δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Παλαιστίνιος μπλόγκερ Σάμεχ Χαμπίμπ, συντάκτης του δικτυακού ημερολογίου GazaToday ο οποίος ανεβάζει τις φωτογραφίες του από τη Γάζα στην τοποθεσία http://picasaweb.google.com/sameh.habeeb.
«Είμαι στο πόδι 24 ώρες το 24ωρο, δεν κοιμάμαι πλέον. Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο για όσα πραγματικά συμβαίνουν εδώ, για όσα δεν πρόκειται να διαβάσει κανείς στα ΜΜΕ που ελέγχονται από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ» συνεχίζει.
Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Γάζα, ο 23χρονος Παλαιστίνιος ονομάζει το μπλογκ του «Λωρίδα της Γάζας: Η ιστορία που δεν έχει λεχθεί». Στην ερώτηση τι είναι αυτό που δεν έχει εξιστορηθεί, ο Σαμέ δίνει μια σειρά από παραδείγματα:
«Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως βομβαρδίζει τη Χαμάς, αυτό δεν είναι αλήθεια. Εδώ σκοτώνονται απλοί πολίτες. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι άμαχοι, δεν είναι εκείνοι οι οποίοι εκτόξευαν ρουκέτες ενάντια στο Ισραήλ», σημειώνει. Οι αριθμοί έρχονται να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του καθώς μέχρι την Παρασκευή, από τα περίπου 780 άτομα που είχαν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα, μόλις τα 130 υπολογίζεται πως ήταν μέλη της Χαμάς. Ολοι οι υπόλοιποι ήταν άμαχοι (μεταξύ αυτών 257 ανήλικα παιδιά).
«Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως είχε σεβαστεί την ανακωχή. Αυτό δεν ισχύει. Εκείνη την περίοδο, επέτρεπε την είσοδο στη Γάζα μόλις 40-80 φορτηγών με εφόδια ημερησίως ενώ η περιοχή χρειάζεται 600-700 φορτηγά. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ανακωχής, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι και κανένας Ισραηλινός.
Οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν την ανακωχή αλλά μια πραγματική ανακωχή», καταγγέλλει ο Σάμεχ ο οποίος πασχίζει εν μέσω διακοπών ρεύματος να φορτίσει τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή του προκειμένου να κατορθώσει να ανεβάσει υλικό (ειδήσεις, φωτογραφίες) στο διαδίκτυο. «Πρώτη μου φορά φοβήθηκα πραγματικά για τη ζωή μου τις προηγούμενες ημέρες» παραδέχεται ο 23χρονος. «Εμείς εδώ δεν έχουμε καταφύγια όπως οι Ισραηλινοί. Οι οικογένειες αναζητούν προφύλαξη στο ασφαλέστερο δωμάτιο κάθε οικίας, συνήθως κάθονται στο κέντρο του σπιτιού καθότι περιφερειακά είναι περισσότερο εκτεθειμένοι».
ΙΛΑΝ ΠΑΠΕ
Να αφυπνιστούμε οι Ισραηλινοί
ΟΙλάν Πάπε είναι Ισραηλινός ιστορικός-συγγραφέας που μέχρι το 2007 δίδασκε στο πανεπιστήμιο της Χάιφα. Αναγκάστηκε να φύγει από το Ισραήλ και να διδάσκει πλέον στη Βρετανία, κάτω από την πίεση που δεχόταν για τη φιλοπαλαιστινιακή του στάση. Με τη βοήθεια του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα», το «Εθνος της Κυριακής» κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του.
«Το Ισραήλ πνίγεται για μια ακόμα φορά από μια ιερή μανία που μεταφράζεται σε ολέθριες πολιτικές στη Λωρίδα της Γάζας. Κάθε μισή ώρα ένα δελτίο ειδήσεων στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση περιγράφει τα θύματα στη Γάζα ως τρομοκράτες και τις ισραηλινές μαζικές δολοφονίες ως πράξη αυτοάμυνας. Το Ισραήλ παρουσιάζεται στον λαό του ως το δικαιωμένο θύμα που αμύνεται ενάντια σε ένα μεγάλο κακό.
Ο ακαδημαϊκός κόσμος στρατολογείται για να εξηγήσει πόσο τερατώδης είναι ο παλαιστινιακός αγώνας, αν αυτός καθοδηγείται από τη Χαμάς. Είναι οι ίδιοι, που σε μια προηγούμενη εποχή, δαιμονοποίησαν τον Γιασέρ Αραφάτ και έθεσαν εκτός νόμου το κίνημα της Φατάχ κατά τη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα.
Το χειρότερο όμως δεν είναι τα ψέματα και οι διαστρεβλωμένες παραστάσεις. Είναι η ευθεία επίθεση στα τελευταία απομεινάρια της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας του παλαιστινιακού λαού που είναι πιο εξοργιστική. Οι Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ στιγματίζονται ως μια πέμπτη φάλαγγα μέσα στο εβραϊκό κράτος. Το δικαίωμά τους να παραμείνουν στην πατρίδα τους απορρίπτεται ως αμφίβολο, δεδομένης της έλλειψης υποστήριξης για την ισραηλινή επίθεση. Αυτοί, ανάμεσά τους, που συμφωνούν -λανθασμένα κατά την άποψή μου- να εμφανιστούν στα τοπικά ΜΜΕ δεν δίνουν συνέντευξη, αλλά ανακρίνονται, σαν να ήταν τρόφιμοι σε φυλακές. Αλλά αυτή δεν είναι η πιο πρόστυχη πρακτική.
Υπάρχουν λίγα παιδιά Παλαιστινίων από τα κατεχόμενα εδάφη που νοσηλεύονται με καρκίνο σε ισραηλινά νοσοκομεία. Ο Θεός ξέρει ποιο τίμημα κατέβαλαν οι οικογένειές τους για να γίνουν δεκτά εκεί. Το ισραηλινό ραδιόφωνο καθημερινά πηγαίνει στο νοσοκομείο και απαιτεί από τους φτωχούς γονείς να πουν στο ισραηλινό ακροατήριο πόσο δίκαιη είναι η ισραηλινή επίθεση και πόσο διαβολική είναι η άμυνα της Χαμάς. Σήμερα στο Ισραήλ, από την Αριστερά ως τη Δεξιά, από το Λικούντ ως το Καντίμα, από τον ακαδημαϊκό κόσμο ως τα ΜΜΕ, μπορεί κανείς να αφουγκραστεί αυτή την ιερή μανία ενός κράτους, που είναι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο του κόσμου απασχολημένο με την καταστροφή και την εκδίωξη ενός γηγενούς πληθυσμού.
Ολο και περισσότεροι άνθρωποι στο Ισραήλ θα αρχίσουν να βλέπουν την πραγματική φύση των εγκλημάτων που διαπράττονται στο όνομά τους και η οργή τους θα στραφεί ενάντια σ' αυτούς που παγίδευσαν τόσο αυτούς, όσο και τους Παλαιστίνιους, σ' αυτόν τον άσκοπο κύκλο αιματοχυσίας και βίας».
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
Γινόμαστε μάρτυρες ενός ανθρωπιστικού εγκλήματος
Κάντε κάτι να σταματήσει αυτή η σφαγή! Ασκήστε πίεση να σταματήσουν οι Ισραηλινοί να χτυπούν ασθενοφόρα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Γ.Κ., ο οποίος βρίσκεται στη Γάζα από τον Αύγουστο και βοηθάει τους Παλαιστίνιους με το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης. Ο θαρραλέος Ελληνας μαζί με άλλους 44 ακτιβιστές και τη βοήθεια 2 καϊκιών κατάφεραν το καλοκαίρι να «εισβάλουν» στο Λιμάνι της Γάζας. Η αποστολή αυτή αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την καταλυτική σημασία των κινημάτων στη διαμόρφωση των πλαισίων και των δεδομένων σημαντικότατων πολιτικών ζητημάτων. Εκεί που οι κυβερνήσεις αποφεύγουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, τα κινήματα τολμούν, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα που μέχρι τότε φάνταζαν απραγματοποίητα.
Οπως αναφέρει ο ίδιος, «οι ακτιβιστές του ΔΚΑ στο βόρειο τμήμα της Γάζας εδώ και μέρες συνοδεύουν ασθενοφόρα. Εμείς στον Νότο δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα, όμως ήδη έχουν γίνει κάποιες προετοιμασίες. Περιμένουμε κλήση για αποστολή σε επικίνδυνη περιοχή.
Στη Ράφα, ένα από τα ασθενοφόρα της Ερυθράς Ημισελήνου, με την οποία θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε, παραλίγο να χτυπηθεί από πύραυλο μη επανδρωμένου ισραηλινού αεροσκάφους. Μόλις που πρόλαβε να ξεφύγει. Τα ασθενοφόρα εμποδίζονται να φτάσουν στους τραυματίες, οι οποίοι πεθαίνουν αβοήθητοι. Εγκλωβισμένες οικογένειες δεν μπορούν να φύγουν. Η κατάσταση στην Τζαμπάλια είναι απελπιστική. Οι Ισραηλινοί χτυπούν τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών όπου έχουν βρει καταφύγιο όσοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Εκατόμβη νεκρών. Επιπλέον τα μηνύματα που μας έρχονται είναι ότι ο κόσμος πλέον δεν έχει τρόφιμα και νερό.
Οι Ισραηλινοί προσπαθούν τώρα να σκοτώσουν και τους λιγοστούς δημοσιογράφους και τους ξένους εθελοντές που βρίσκονται εδώ και οι οποίοι μπορούν να αποκαλύψουν τα εγκλήματα.
Πρέπει να είμαστε μάρτυρες, να κινηματογραφούμε και να εμποδίζουμε όταν είναι δυνατόν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ενάντια στον λαό της Γάζας. Φοβόμαστε τα χειρότερα, όλοι εδώ είναι τρομοκρατημένοι», επισημαίνει ο Ελληνας εθελοντής.
Ο πόνος ενώνει Ελληνες και Τούρκους γιατρούς
Ηταν 3 Ιανουαρίου όταν πέντε Γιατροί της Ειρήνης ξεκίνησαν από την Αθήνα για να φτάσουν στη Ράφα με σκοπό να περάσουν στη Γάζα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τραυματίες.
Η ομάδα επέστρεψε για λίγο στην Αθήνα και τα ξημερώματα της Παρασκευής οι δύο από αυτούς γύρισαν πίσω. Πρόκειται για τον Νίκο Δούση-Ρασσιά και τον Δημήτρη Μαγνιέ που βρίσκονται στα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας, περιμένοντας να περάσουν στην πόλη. Οι Αιγυπτιακές Αρχές δεν επιτρέπουν την είσοδο στη Γάζα επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, οι δύο γιατροί ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένοι να βρουν τρόπο να περάσουν τα σύνορα.
«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να μπούμε στη Γάζα. Φοβόμαστε όσο φοβάται κάθε άνθρωπος, όμως πρόκειται για συνειδητή επιλογή. Δεν κάνεις μαγκιές, δεν κάνεις εξυπνάδες, κάνεις τον σταυρό σου και προχωράς» λέει ο Νίκος Δούσης-Ρασσιάς ο οποίος τα τελευταία 18 χρόνια συμμετέχει σε ανθρωπιστικές αποστολές.
«Ολα αυτά τα χρόνια έχω κάνει πολλούς φίλους γιατρούς στην Παλαιστίνη. Τώρα χρειάζονται τη βοήθειά μας. Μας απηύθυναν έκκληση να τους φέρουμε χειρουργικά εργαλεία και φάρμακα. Ας μας αφήσουν λοιπόν να περάσουμε τη νεκρή ζώνη και εμείς μετά θα ψάξουμε να βρούμε τρόπο να φτάσουμε στο νοσοκομείο». Το πρωί της Παρασκευής επετράπη η είσοδος στη Γάζα 11 Αιγυπτίων γιατρών, αφήνοντας «εκτός» τους Ελληνες και τους Τούρκους. «Είναι εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των Τούρκων γιατρών αλλά και πολλών από Κουβέιτ και Εμιράτα» λέει ο κ. Δούσης-Ρασσιάς.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου