30 Ιανουαρίου 2009

Εξώδικο στον Καραμανλή ο πατέρας του αδικοχαμένου ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ Μπόσινα!!!

Αλοίμονο στον ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ που χάθηκε,αλλά και σε όλους τους άλλους συναδέλφους του.
Τέτοιο ανάλγητο κράτος δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη.
Ου πεθάνεις...ου σκοτωθείς...ου τραυματιστείς......ου ασθενήσεις.....
--------------------------------------------------------------------------------------
http://kourdistoportocali.blogspot.com

Μπούχτισε ο πατέρας του νεκρού πυροσβέστη κι έστειλε εξώδικο στον Καραμανλή, τον σπιντάτο...

/www.protothema.gr/content.php?id=22988

Του Βασίλη Γούλα

Εξώδικο στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, στον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στον υφυπουργό κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη έστειλε στις 19 Ιανουαρίου ο κ. Παναγιώτης Μπόσινας, πατέρας του πυροσβέστη Ανδρέα Μπόσινα, ο οποίος στις 15 Ιουλίου του 1999 σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ οδηγούσε πυροσβεστικό όχημα, στο οποίο μετέβαιναν άλλα δύο άτομα, πηγαίνοντας για κατάσβεση πυρκαγιάς.

Το τραγικό γεγονός συνέβη στην περιοχή της Ανω Βούλας και συγκεκριμένα στη θέση «Κοιμητήριο», όταν το όχημα της πυροσβεστικής, ενώ πήγαινε με ταχύτητα 30-35 χλμ. την ώρα, παρέκκλινε αιφνιδίως της πορείας του και έπεσε στον γκρεμό, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δύο πυροσβεστών και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη. Οπως αναφέρει στο εξώδικο ο κ. Μπόσινας: «Το ζημιογόνο αυτοκίνητο του Π.Σ. μαζί με άλλα 14 είχαν προμηθευτεί από τη Renault ένα μήνα πριν (Μάιος 1999). Δυστυχώς όμως τόσο το αυτοκίνητο αυτό όσο και τα άλλα της ίδιας παραλαβής, όπως πλέον επιβεβαιώθηκε και δικαστικώς, παρουσίασαν σωρεία κατασκευαστικών ελαττωμάτων και ιδίως κατασκευαστικό πρόβλημα στο σύστημα πέδησης το οποίο είχε ήδη γίνει αντιληπτό τις λίγες ημέρες υπηρεσίας που εκτέλεσε μέχρι την πτώση του στο γκρεμό».

Ο κ. Μπόσινας επισημαίνει πως παρά τις δικαστικές αποφάσεις «οι αρμόδιοι δεν σπεύδουν να επιστρέψουν τα εν λόγω αυτοκίνητα στην κατασκευάστρια εταιρεία και να ζητήσουν και σχετικές αποζημιώσεις, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του Σώματος τα είχε κρίνει ακατάλληλα με σχετικό έγγραφο, εκδίδοντας και διαταγή να πηγαίνουν με ταχύτητα μέχρι 50 χλμ.». Επίσης, στο εξώδικό του υποστηρίζει: «Εάν με νέα ΕΔΕ αποκατασταθεί και τιμηθεί η μνήμη του νεκρού, θα λάμψει η αλήθεια και φυσικά θα αποδειχτεί ότι ο θάνατος οφείλεται σε απρόοπτο συμβάν, γεγονός που θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης της μητρός του αδικοχαμένου ήρωα. Εάν δεν γίνει ΕΔΕ που να συμμορφώνεται με τις αμετάκλητες αποφάσεις και τον νόμο της πατρίδας μου, η σύζυγός μου δεν μπορεί να λάβει τη σύνταξη που δικαιούται, με αποτέλεσμα να πρέπει να κινηθώ και να εμπλακώ σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες».

Παράλληλα, ο κ. Μπόσινας ζητά με το εξώδικό του από τον πρωθυπουργό να σταματήσει η εκδικητική συμπεριφορά της ηγεσία τους Π.Σ. προς την κόρη του, η οποία υπηρετεί στο Σώμα, που αποβλέπει στην ηθική και ψυχολογική εξόντωση τόσο της ίδιας όσο και του συζύγου της που και εκείνος υπηρετεί στην Πυροσβεστική.

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους δικαιώστε τον αδικοχαμένο ΑΝΔΡΕΑ!! Εχυσε το αίμα του για το Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο λάτρευε. Οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις μιλάνε για υπαιτιότητα του οχήματος. Μην σπιλώνετε άλλο την μνήμη του. ΗΓΕΣΙΑ του Πυροσβεστικού Σώματος σταματήστε να συγκαλείπτετε τα αίτια θανάτου του ΗΡΩΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ.Κάντε ΕΔΕ να τον τιμήσετε όπως οφείλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή