12 Φεβρουαρίου 2009

Τα ευρήματα περιμένουν Μουσείο και από τα Μουσεία διώχνουν επιστήμονες!!!!

Γιατί ο Σαμαράς έδιωξε τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας,ο οποίος είχε αναλάβει πριν δύο μήνες;;;;;
Φυσικά για να βάλει κάποιον κολλητό του!!!!!
Φύγε εσύ,έλα εσύ!!!!!!Ω,Ελλάς το σάπιο κατάντημά σου!!!!!!
------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=10222&catid=26#10222

Εκατόν σαράντα χιλιάδες ευρήματα περιμένουν το μουσείο τους
.

Εκατόν σαράντα χιλιάδες ευρήματα από ένα πάρα πολύ μεγάλο μητροπολιτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου, την ίδια την Αθήνα, περιμένουν το μουσείο τους. Και δεν είναι μόνο αυτά.
Μαζί με τα όσα συγκέντρωσε η Γ' Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, ανασκάπτοντας οικόπεδα ιδιωτών και πεδία μεγάλων έργων, είναι και όσα εντόπισε η σκαπάνη της Α Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αττικής, αλλά και όσα συγκέντρωσε η Α' Εφορεία Νεότερων Μνημείων.
Πάντως, τουλάχιστον το κτιριολογικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου εγκρίθηκε προχθές από το Συμβούλιο Μουσείων.
Το Μουσείο, που έχει χωροθετηθεί στην Ακαδημία Πλάτωνος, ως συνέχεια του αρχαιολογικού άλσους, θα φιλοξενεί αρχαία με τη νομική έννοια του όρου, θα φτάνει δηλαδή μέχρι το 1830 οπότε η Αθήνα γίνεται η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.
Το συνολικό εμβαδόν του μουσείου θα είναι 16.700 τετραγωνικά μέτρα. Η προηγούμενη εκδοχή των 11.450 θεωρήθηκε -και ήταν- μικρή, έτσι η επιτροπή κατέθεσε νέα πρόταση με μεγαλύτερους χώρους εξυπηρέτησης κοινού (1.920 τετραγωνικά αντί για 940), μεγαλύτερη αίθουσα περιοδικών εκθέσεων (700 από 400 τετραγωνικά), διπλάσια αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων (200 αντί 100) κ.ά.
Η έφορος της Γ' ΕΠΚΑ Νικολέτα Βαλάκου εξέφρασε τη μεγάλη αγωνία της Εφορείας Αθηνών για τα 140.000 ευρήματα από ανασκαφές, τονίζοντας στο συμβούλιο πως σύμφωνα με τα σχέδια, και ένα μεγάλο μέρος των αποθηκών θα είναι επισκέψιμο από το κοινό.
Η έγκριση ήταν ομόφωνη, πρέπει όμως το υπουργείο Πολιτισμού να φροντίσει ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (κοινοτικό πλαίσιο στήριξης).
Το συμβούλιο μουσείων ενέκρινε επίσης τις μουσειολογικές προτάσεις για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.
Το πρώτο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έφορο Μαρία Λιλιμπάκη- Ακαμάτη. Ο Μέγας Αλέξανδρος (σε προτομή) θα «υποδέχεται» τους επισκέπτες, έχοντας δίπλα του έναν χάρτη του βασιλείου που ο ίδιος δημιούργησε. Το μουσείο θα παρουσιάζει τα ευρήματα της Πέλλας. Η επέκταση του μουσείου Βόλου θα είναι έτοιμη με το τέλος της άνοιξης.
Στο μεταξύ, νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας προκύπτει ύστερα από την αντικατάσταση του προέδρου της επιστημονικής επιτροπής, Νίκου Παπαδόπουλου (ο κ. Σαμαράς ζήτησε την παραίτησή του), δύο μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο στόχος που είχε τεθεί, να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια εντός του καλοκαιριού, προκειμένου να προλάβει την τουριστική περίοδο, μοιάζει μακρινός.
Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου