09 Μαρτίου 2009

“ΙΣΟΒΙΤΕΣ”, η νέα ταινία του Μαραγκού. Να την ενισχύσουμε ΤΩΡΑ, κόντρα στα κυκλώματα!


----------------------------------------------------------------------------

Τα γνωστά κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο του κινηματογράφου και γενικότερα της τέχνης στη χώρα μας, επιδιώκουν να κατεβάσουν την νέα ταινία του Θεόδωρου Μαραγκού «ΙΣΟΒΙΤΕΣ».
Όλα παίζονται αυτή την εβδομάδα. Οι μόνοι που μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την προειλημμένη απόφαση είμαστε εμείς, το κοινό. Με την παρουσία μας στις αίθουσες των κινηματογράφων που προβάλλεται. Γιατί το μόνο που δεν μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν τα κυκλώματα στο χώρο του κινηματογράφου, είναι τα εισιτήρια.

Η ταινία του Θεόδωρου Μαραγκού «ΙΣΟΒΙΤΕΣ» προβάλλεται στους κινηματογράφους της Αθήνας
ΕΛΛΗ-ΤΡΙΑΝΟΝ- ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ-ΟΝΕΙΡΟ.


Ο Μαραγκός είναι ο σκηνοθέτης (εκτός των άλλων, π.χ. «Μάθε παιδί μου γράμματα», «Από πού πάνε για τη χαβούζα» κλπ), και του εκπληκτικού σε προβολή του ελληνισμού, σε κριτική του σκοταδισμού της εκκλησίας, σε ανάδειξη του πολιτισμού των αρχαίων προγόνων μας, σε αισθητική και σε ομορφιά BLACK Μπεεε.

Η νέα ταινία του Μαραγκού «ΙΣΟΒΙΤΕΣ» αποτελεί σάτιρα της νεοελληνικής ρωμαίικης κοινωνίας. Μέσα από την ιστορία ενός φουκαρά φορτηγατζή κι ενός τύπου που αποζητά μοναχικά ν’ αντισταθεί στη ρεμούλα και την ηθική κατάπτωση της εξουσίας (πολιτικής και οικονομικής).

Η ταινία πρωτοπαίχθηκε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2008 και άρεσε πολύ στον κόσμο που την παρακολούθησε. Οι θεατές γέλασαν με την καρδιά τους και την καταχειροκρότησαν. Το ίδιο άρεσε και στην πρεμιέρα, που έγινε στον κινηματογράφο ΕΛΛΗ στις 3 Μαρτίου 2009.

συνέχεια:

http://12thespis.wordpress.com/2009/03/07/isovites/

----------

Τα τρέϊλερ της ταινίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου