12 Απριλίου 2009

Περί φθορίου στο νερό και στις οδοντόπαστες!

Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό -μέρος 2ο.

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Απριλίου 11, 2009

Σε συνέχεια της έρευνας μας για το φθόριο, διαβάστε το αναλυτικό αφιέρωμα της Βίκυς Χρυσού που βάζουμε και μόνιμο σύνδεσμο στην αντίστοιχη θέση.

“Πες ένα ψέμα αρκετά δυνατά και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και ο κόσμος θα το πιστέψει.

Αδόλφος Χίτλερ

“Η Φθορίωση είναι η μεγαλύτερη υπόθεση επιστημονικής απάτης του αιώνα”.
- Robert Carlton, Ph.D, πρώην επιστήμονας EPA, 1992


Η συνωμοσία του Φθορίου

(μετάφραση-προσθήκη φωτο Βίκυ Χρυσού)

Η ιστορία της αναγκαστικής χορήγησης φθορίου στον άνθρωπο μέσω της φθορίωσης του πόσιμου νερού είναι στολισμένη με εκατοντάδες ψέματα, απληστία και εξαπάτηση. Οι κυβερνήσεις που προσθέτουν φθόριο στο πόσιμο νερό επιμένουν ότι είναι ασφαλής, ωφέλιμη και αναγκαία διαδικασία, όμως, τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι ασφαλής η κατανάλωση φθορίου και πως στις περιοχές όπου φθοριώνονται τα αποθέματα πόσιμου ύδατος σημειώνονται υψηλότερα ποσοστά καρκίνου, φθορίωσης δοντιών, οστεοπόρωσης και άλλων προβλημάτων υγείας.

Λόγω της πίεσης που ασκεί η βιομηχανία αλουμινίου, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι κατασκευαστές όπλων, εξακολουθεί να προστίθεται φθόριο στο πόσιμο νερού ολόκληρης της Βόρειας Αμερικής. Οι πρόσφατες νομικές ενέργειες κατά των εταιρειών ύδρευσης που φθοριώνουν το πόσιμο νερό, έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο προηγούμενο, που θα καθιστούσε αδύνατη την υποβολή νέων μηνύσεων ενάντια σε προμηθευτές φθοριομένου νερού.

Υπάρχει μια αυξανόμενη αντίσταση ενάντια στην προσθήκη τοξικού φθορίου στην παροχή νερού, αλλά δυστυχώς, επειδή το φθόριο έχει γίνει “η ψυχή της σύγχρονης βιομηχανικής οικονομίας” (Bryson 2004), “παίζονται” τεράστια χρηματικά ποσά αυτών που εγκρίνουν τη φθορίωση του νερού. Έτσι τα ψέματα για τα οφέλη της φθορίωσης του νερού θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τη δημόσια ενημέρωση, όχι για να προωθήσουν τα οφέλη για την υγεία σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, αλλά το κέρδος του στρατιωτικό-βιομηχανικού συμπλέγματος.

συνέχεια:
http://olympia.gr/2009/04/11/fluoride-2/

----------------------------------------------

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    καθώς έψαχνα για συγκεκριμένες μετρήσεις αερίων φθορίου στην ατμόσφαιρα, έπεσα πάνω... στο άρθρο μου, το οποίο αναδημοσιεύεται και εσείς στο μπλογκ σας.

    Χαίρομαι βέβαια ιδιαίτερα όταν μπορούν να διαβαστούν από περισσότερο κόσμο, αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν δίνεται στους αναγνώστες σας άμεσα την πηγή δημοσίευσης -στην προκειμένη το TOXOTIS (http://vickytoxotis.blogspot.com) αντί αυτή της αναδημοσίευσης (στην προκειμένη του μπλογκ ολυμπιάδα?- το οποίο και ευχαριστώ για την εκτίμηση που δείχνει σε εργασίες μου...)

    Το συγκεκριμένο άρθρο όπως φαίνεται έχει και πρώτο μέρος, ενώ στο εν τω μεταξύ έχουμε φτάσει στο 5ο και συνεχίζουμε...
    :) Οπότε στην πηγή θα βρείτε σίγουρα και πολλές επιπλέον πληροφορίες.

    Ευχαριστώ
    Με εκτίμηση
    Βίκυ Χρυσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία Βίκυ Χρυσού,γειά σας κι από εμάς.
    Έχετε απόλυτο δίκιο,διότι πράγματι παραβλέψαμε τις συνέχειες της συγκεκριμμένης έρευνας!
    Αλλά εφαρμόζουμε αυτή την τακτική,δηλαδή να αναφέρουμε τη δευτερεύουσα η πολλοστή πηγή,επειδή θα ήταν άδικο να μην ενημερώσουμε τους αναγνώστες που "πέφτουν" πάνω μας,για την πηγή από την οποία εμείς αντιγράψαμε την ανάρτησή της!
    Δεν νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι λάθος,ούτε κάνουμε κάτι εσκεμμένα,διότι όπως θα παρατηρήσατε ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις παραπέμπουμε για τη συνέχιση της ανάγνωσης στις συγκεκριμμένες πηγές,έτσι ώστε οι αναγνώστες εκεί θα δουν την κύρια πηγή.
    Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευελπιστούμε στην απρόσκοπτη κυκλοφορία.Άλλωστε κάπως έτσι θα γίνουν γνωστά αυτά που ο κάθε ένας αναρτά στο ΔΙΑδίκτυο!
    Έρρωσθε και ευδαιμονικόν βίον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή