19 Αυγούστου 2009

Όποιος δεν προσέχει,πατά σε "μπανανόφλουδες"!

Στη βεβιασμένη προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τους ρασοφόρους,πελαγοδρομούν!Μπερδεύονται και γίνονται...απρόσεκτοι!

Έκανε λάθος ο Γαβράς;

Πηγή...

Στο άρθρο ( http://www.antinews.gr/?p=10421 ) του antinews.gr διατυπώνετε ο ισχυρισμός ότι ο Γαβράς έκανε λάθος δείχνοντας ρασοφόρους χριστιανούς ζηλωτές να γκρεμίζουν το δυτικό αέτωμα της εισόδου του Παρθενώνα διότι διασώζεται γραφική απεικόνιση του Παρθενώνα από το ζωγράφο Ζακ Κάρρευ (J. Carrey) από το 1674 που εμφανίζει το αέτωμα σχεδόν ακέραιο!


Έλα ντε, όμως που ο Γαβράς δεν έκανε λάθος! διότι στο φιλμάκι του δεν αναπαριστά το δυτικό αέτωμα όπως επιχειρεί να μας παραπλανήσει το σχετικό άρθρο του antinews.gr αλλά αναπαριστά το ανατολικό αέτωμα το οποίο όπως διαβάζουμε στο
http://users.thess.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/parthenonas/An.ae/an%20aetoma.htm από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια είχε χαθεί το μεσαίο τμήμα του αετώματος κι έτσι η σύνθεση παραμένει άγνωστη. Αυτό ακριβώς το ανατολικό αέτωμα είναι που αναπαριστά στο φιλμ του ο κ. Γαυράς εκεί που εμφανίζει το ιερό της εκκλησίας με τον σταυρό. Άλλωστε το ιερό μιας εκκλησίας μόνο ανατολικά θα μπορούσε να βρίσκετε και όχι δυτικά.

Δείτε ξανά περισσότερο προσεκτικά το σχετικό To λογοκριμένο βίντεο του Κώστα Γαβρά για τον Παρθενώνα και θα καταλάβετε




1 σχόλιο:

  1. Ελα ντε που κι ομως εκανε λαθος...
    Aνατολικο η δυτικο δεν εχει καμια απολυτως σημασια γιατι ΔΕΝ μαρτυρειται απο καμια πηγη οτι εγινε κατι τετοιο απο χριστιανους.
    Και μαλιστα το σκιτσο του Carrey επισης δειχνει φαουλ τον Γαβρα που τοποθετει εναν μεγαλο σταυρο και συναμα "καταστρεφει" στο φιλμακι του το 50% τουλαχιστον της μετωπης, που ομως θαυματουργικα αναστηλωθηκε το 1674 για να μπορεσει ο Carrey να την σκιτσογραφισει...

    Ολα τα αλλα ειναι ιστορια γι αυτους που θελουν να γνωριζουν και οχι να υποθετουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή