05 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2009.Η καπηλεία της "πρώτης φοράς" από τον Δήμο Λαμίας και...τη Ν.Δ.Φυσικά με...παπά!

ΘΙΑΣΟΣ «ΔΕΛΦΥΣ» - ΥΣΕΕ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
(Αρ. καταστ. Πρωτ/κείου Αθηνών: 18953/4-12-08
Έδρα: Ευφράνορος 35-37, 11635 Αθήνα

Αρ. επιστ. 100/3/3 -9-2009

Προς:

α) Δήμο Λαμίας.
Υπόψη Δημάρχου κυρίου Κοτρωνιά Γεωργίου
(Πλ. Ελευθερίας 8, 35100 Λαμία).

β) Βουλευτή κύριο Γιαννόπουλο Αθανάσιο
(Ρ. Φεραίου 1, 35100 Λαμία).

Κοινοποίηση:
α) Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ).
β) Φιλοσοφικό Αθήναιον ΕΚΑΤΗΒΟΛΟΣ.
γ) Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών Β. Ελλάδος.
δ) Νεολαία ΥΣΕΕ.
ε) Ελληνική Εταιρία Αρχαιοφίλων.
στ) Σχολή Αριστοτέλους «Μίεζα»
ζ) Σύλλογος «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ»

Εσωτερική διανομή:
Καταστατικά μέλη Θιάσου «ΔΕΛΦΥΣ».

ΘΕΜΑ: ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2009. ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2009. ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑΜε την παρούσα επιστολή μας, πρωτίστως δεχθείτε τα ειλικρινά μας συγχαρητήρια για την εξαιρετική! Εκδήλωση, την οποία διοργανώσατε την 31η Αυγούστου 2009 προς τιμή των Θερμοπυλομάχων, των οποίων την ανεκτίμητη προσφορά τόσο στο ελληνικό έθνος όσο και στην οικουμένη περιττεύει να αναλύσουμε.

Τα συγχαρητήρια μας επίσης, στους καταξιωμένους καλλιτέχνες, τεχνικούς και όλους όσους συνέβαλαν, με δική σας πρωτοβουλία, στην ανάκληση της μνήμης όλων μας για το ηρωικό εκείνο έπος. Και επειδή θα σπεύσουν αρκετοί, να αποδώσουν την εν λόγω εκδήλωση σε μικροπολιτικά σας συμφέροντα, μη τους δώσετε σημασία και θεσμοθετείστε την, επαναλαμβάνοντας τον εορτασμό ετησίως, διαφορετικά θα τους δικαιώσετε.

Μετά τα ανωτέρω, στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ιδεών επιτρέψτε μας να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

Προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα δικαιολογημένου ενθουσιασμού σας, αφήσατε να εννοηθεί - αν όχι δηλώσατε - ότι ήταν η πρώτη φορά που τιμήθηκε η επέτειος των Θερμοπυλών και αγνοήσατε (ή δεν γνωρίζετε, πράγμα δύσκολο ως Δήμος της τοπικής κοινωνίας) ότι η επέτειος των Θερμοπυλών τιμάται από τους Έλληνες Εθνικούς, αυτούς που επιμένουν στα πάτρια ειωθότα και νομιζόμενα της ελληνικής κοσμοθέασης, κάθε χρόνο από τον Αύγουστο του 1996 ανελλιπώς. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν διάφοροι
Σύλλογοι, Σωματεία και Εταιρείες αστικής ευθύνης, οι οποίοι στους ανθελληνικούς χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, προσπαθούν να διασώσουν και να αναδείξουν την Αληθινή Ελληνική Παράδοση, τιμώντας όχι μόνο αυτή καθεαυτή την μάχη και την σημασία του αποτελέσματός της, αλλά τιμώντας και την κουλτούρα των μαχητών, δηλαδή τις ηθικές και εθιμικές λατρευτικές τους παραδόσεις. Διότι όπως αντιλαμβανόμαστε, οι εθιμικές και λατρευτικές παραδόσεις, συμβάλλουν καθοριστικά στο να προτάξεις τα στήθη σου στις ορδές των βαρβάρων ή να παραδώσεις τα όπλα.

Νομίζουμε συνεπώς (και εδώ εστιάζεται η δεύτερη παρατήρησή μας), ότι οι φέροντες το σχήμα του χριστιανικού ιερατείου, ίσως δε συνάδει να παρίστανται σε εκδηλώσεις οι οποίες διακατέχονται και διαπνέονται από ύφος και ήθος εκ διαμέτρου αντίθετα από το ύφος του Χριστιανισμού. Όχι για λόγους κακίας ή εκδίκησης στα μύρια όσα αποτρόπαια προξένησε ο Χριστιανισμός στα λατρευτικά ιερά των ηρώων που τιμήσατε, αλλά για λόγους περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Λόγους που ενδεχομένως συναισθάνθηκε ο
μεγαλόσχημος ρασοφόρος καλεσμένος σας και αποχώρησε (;) πολύ πριν από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος ιερέας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος» (4. 7. 2002), αποκαλούσε τους Έλληνες Εθνικούς «γραφικούς τύπους, νοσταλγούς της ειδωλολατρίας και νεοπαγανιστές με επικίνδυνες διαστάσεις που καπηλεύονται την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδος και εκμεταλλεύονται επετείους». Τέτοιες δηλώσεις επηρεάζουν όσο να' ναι και κρατάνε τον κόσμο μακριά από τις επετειακές εκδηλώσεις των Θερμοπυλών, όταν αυτές διοργανώνονται από εμάς τους «κακούς» με τις «επικίνδυνες διαστάσεις».

Αφήνουμε στην κρίση σας, αξιότιμοι κύριοι, το εάν θα τιμάτε τους Λάκωνες παρουσία εκπροσώπων του χριστιανικού ιερατείου, όταν το 804 μετά την απαρχή της χριστιανικής χρονολόγησης, οι Έλληνες Εθνικοί της Λακωνίας αντιστάθηκαν στην απόπειρα του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Ταρασίου να τους εκχριστιανίσει, αλλά στο δεύτερο ήμισυ του 10ου αιώνα εκχριστιανίσθηκαν βιαίως από τον προσηλυτιστή
Νίκωνα τον «Μετανοείτε», αφού ένοπλοι χριστιανοί μοναχοί έκαμψαν την αντίστασή τους σφαγιάζοντάς τους. Κι αν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές σκέφτεστε ότι αυτά είναι «περασμένα - ξεχασμένα» και δεν πρέπει να τα θυμόμαστε, τότε η μάχη των Θερμοπυλών και οι περίπου 6.000 πεσόντες «ειδωλολάτρες» της, είναι ακόμα πιο «περασμένοι - ξεχασμένοι», αφού μάλιστα η μάχη διεξήχθη πολύ πριν τα πιο πάνω χριστιανικά εγκλήματα και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να την θυμόμαστε.

Εν κατακλείδι πάντως, καλώς ήρθατε στις επετείους της μνήμης των προγόνων μας και ας αργήσατε λίγο. Επίσης ένα μεγάλο Εύγε! για το μουσείο των Θερμοπυλών που κατασκεύασε ο Δήμος Λαμίας, με την ευχή ότι δεν θα δούμε αγιασμούς του σαν τους τραγελαφικούς εκείνους που είδαμε λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια του μουσείου της Ακροπόλεως, καθώς και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου μουσείου της Χαιρώνειας, ωσάν να επρόκειτο για βιοτεχνίες εργαστηρίων αγαλματοποιίας που οι ιδιοκτήτες τους φώναξαν τον παπά για να διώξει το κακό!

Τέλος σας επισυνάπτουμε ενδεικτικά, έντυπο υλικό και φωτογραφίες από μερικές εκ των δικών μας επετειακών διοργανώσεων και σας ενημερώνουμε ότι την 1η Αυγούστου 2009, ένα μόλις μήνα πριν από εσάς, οι Έλληνες Εθνικοί είχαν τιμήσει τους Θερμοπυλομάχους σε εκδήλωση που είχαν οργανώσει οι βορειοελλαδίτικοι σύλλογοι «Σχολή Αριστοτέλους Μίεζα» και «΄Αρες Άναξ». Περισσότερα σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Ύπατου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (www.ysee.gr) όπου υπάρχει και βίντεο με συνέντευξη μελών του στο Κανάλι Ένα.

Μετά τιμής και πικρίας,

για τον ΘΙΑΣΟ «ΔΕΛΦΥΣ»

Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου