08 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΑΔΑ. «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

«ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»

ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ 29 ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200

Τηλ: 7007000300 Fax: 7007000600

Email: theatro.sikionas@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 1/9/2009

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Πρόσφατα η διαδυκτιακή ομάδα «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ» δημοσίευσε αίτημα απευθυνόμενο και προς το Δήμο Σικυωνίων με θέμα το «άνοιγμα» του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή την οποία και ο Δήμος στηρίζει ως προς τη διεκδίκηση προς τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη του στόχου αυτού, διευκρινίζοντας όμως και τα εξής:
 Αρμόδια για την υλοποίηση του στόχου αυτού είναι το Υπουργείο Πολιτισμού με τις υπηρεσίες του όπως ΛΖ ΄ Εφορεία Κλαδικών Αρχαιοτήτων κ.λ.π.
 Είναι άστοχος ο ισχυρισμός πως τα χρήματα που ο Δήμος διαθέτει από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» για αναπλάσεις θα μπορούσαν να διατεθούν για το Αρχαίο Θέατρο. Το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» χρηματοδοτεί συγκεκριμένες δράσεις, που αποσκοπούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών, μία εκ των οποίων είναι και οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.
 Δεν πρόκειται για επανάληψη αναπλάσεων γιατί:
α) η Πλατεία Ελευθερίας δεν έχει ολοκληρωθεί ως έργο και αυτό θα συντελεστεί τώρα.
β) Οι πλατείες στα Τ.Δ. < Πασίου –Σουλίου > είναι απαραίτητες να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στους συμπολίτες μας.
γ) Ο πεζόδρομος Κλεισθένους <από Μαυρούλια έως Σικυώνος> είχε αναπλασθεί πριν πολλά χρόνια (άνω των είκοσι) και το έργο που θα αρχίσει τώρα περιλαμβάνει υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ, κατασκευή αγωγών ύδρευσης, ομβρίων και αποχέτευσης και τέλος ανάπλαση χωρίς να θιγεί το πράσινο, καθώς και νέα φωτιστικά σώματα.
Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι η πόλη και τα χωριά μας έχουν ανάγκη και των αναπλάσεων, ασφαλτοστρώσεων, αλλαγή δικτύων ύδρευσης κ.λ.π για προφανείς και ευνόητους λόγους.
Επανερχόμενοι στα του θεάτρου και εν γένει του αρχαιολογικού χώρου να τονίσουμε πως ο Δήμος Σικυωνίων είχε πρωτοστατήσει στο να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις όπως 100.000.000 δρχ. το 2001 για την ολοκλήρωση των εργασιών του Μουσείου, καθώς και 200.000.000δρχ. για τις θολωτές διόδους το 2002.
Το αρχαίο θέατρο για να λειτουργήσει χρειάζεται:
 Απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών (Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Αρχαιολογικής Εταιρείας) για την αναγκαιότητα ανασκαφής ώστε να αναδειχθεί ολόκληρο. Πριν απ’ αυτό δεν μπορεί να παραδοθεί σε χρήση, γιατί υπάρχει κίνδυνος φθορών και καταστροφών όπως διατείνονται οι αρχαιολόγοι κ.λ.π επιστήμονες.
 Εξασφάλιση πόρων
 Συνεργασία όλων μας, Δήμου, Νομαρχίας, Συλλόγων, Ενεργών Πολιτών κ.λ.π
Ο Δήμος Σικυωνίων, όπως πάντα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Απαιτείται όμως υπομονή, επιμονή ,αποφασιστικότητα και καλή πίστη.

http://theatrosikionas.blogspot.com/

Πολύ καλή κίνηση.Επιβεβλημένη η υποστήριξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου