16 Οκτωβρίου 2009

3η Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής στην Τεχεράνη.Αναχώρησε η Ελληνική αποστολή.

(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΑΠΘ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΕΧΕΡΑΝΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr
Κτίριο Διοίκησης "Κ. Καραθεοδωρή" Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΕΧΕΡΑΝΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 16/10/2009

Με επικεφαλής τον Καθηγητή Φυσικής του Α.Π.Θ., Γιάννη Σειραδάκη αναχώρησε χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009 από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" η ελληνική αποστολή, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 3η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που θα διεξαχθεί στην Τεχεράνη, από 17 έως 26 Οκτωβρίου 2009.
Μετά από εξονυχιστικές πανελλήνιες εξετάσεις, που οργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος στο Βόλο, στις οποίες συμμετείχαν 150 περίπου Έλληνες μαθητές από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, επελέγησαν 5 μαθητές. Κατά σειρά επιτυχίας είναι οι: Βαλογιάννης Γεώργιος από τα Τρίκαλα, Τσιάρας Άγγελος από τη Δράμα, Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα, Θανάσης Μητράκης από το Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών και ο Γιώργος Λιούτας, από τα Τρίκαλα, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα.
Ας σημειωθεί ότι ο Γ. Βαλογιάννης (πρώτος επιτυχών) και ο Α. Τσιάρας (δεύτερος επιτυχών), εισήχθησαν ως αριστούχοι φέτος στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (1ος και 6ος αντίστοιχα), συγκεντρώνοντας 19760 και 19500 μονάδες αντίστοιχα, στις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις.
Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβε μία ισχυρή ομάδα Καθηγητών Πανεπιστημίου, στην οποία πρωτοστάτησαν οι Καθηγητές Γιάννης Σειραδάκης, Χαράλαμπος Βάρβογλης και Κωνσταντίνος Μελίδης, του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Την αποστολή συνοδεύει, ως υπαρχηγός, ο Λουκάς Ζαχείλας (Λέκτορας) και η Μαρία Κονταξή, ως παρατηρήτρια, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το Υπουργείο Παιδείας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα, ανέλαβε τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής της αποστολής, ενώ τα τοπικά έξοδα έχει αναλάβει η διοργανώτρια χώρα.

Πηγή ΑΝΑ-ΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου