20 Ιουνίου 2010

Σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις το Αζερμπαϊτζάν


Τουλάχιστον τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τρομοκράτες στο Ναγκορνο Καραμπαχ. Ο υπ. εξωτερικών της Αρμενίας κ. Eduard Nalbandjan έκανε λόγο για προβοκάτσια τονίζοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις των δυο Κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο λόγω της μακραίωνης ιστορίας, αλλά και της πολιτιστικής επίδρασης της Ελλάδας (μέχρι τον 5ο αιώνα μ.χ. οι Αρμένιοι χρησιμοποιούσαν το ελληνικό αλφάβητο), το ενδιαφέρον των Αρμενίων για τον ελληνικό πολιτισμό είναι έντονο.

Επίσης πραγματοποιούνται μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην ελληνική βιβλιοθήκη του Κρατικού Πανεπιστημίου Ερεβάν - η οποία εγκαινιάσθηκε το 1999 κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας - στο Κρατικό Ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών Briusov και χορηγούνται υποτροφίες για σπουδές Αρμενίων φοιτητών στα ελληνικά Πανεπιστήμια επίσης η Ελλάδα υπήρξε από τις πρώτες χώρες που ανεγνώρισε την Αρμενία μετά την ανεξαρτησία της (21-09-1991).

Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αρμενίας, οι δύο χώρες συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών (ΗΕ, ΟΑΣΕ, ΣτΕ, ΟΣΕΠ) ενώ η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της ΕΕ με την Αρμενία (Πολιτική Γειτονίας, Σχέδια Δράσεως).

Περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει το Ελληνικό (;)ΥΠΕΞ...

1 σχόλιο:

  1. Καλωσόρισες στις επάλξεις Υπερνεφέλιε.
    Έρρωσο.ΠΑΤΡΟΣ ΜΝΗΜΟΥ.ΜΗΤΡΟΣ ΣΕΒΟΥ.
    Παίδευε υἱόν σου, οὕτως γὰρ ἔσται εὔελπις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή