27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΑΙΠΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.


.
Από το αρχαίο Αίπυ, την τριφυλιακή πόλη που βρισκόταν στην περιοχή της σημερινής Πλατιάνας, προέρχεται η μαρμάρινη κεφαλή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε ελληνιστικό τάφο. Εντύπωση προκαλεί ο κορμός από το ντόπιο πωρόλιθο, η φθαρτότητα του οποίου είναι μία από της αιτίες για τις οποίες η διατήρηση και επομένως η ανεύρεση κτισμάτων ή γλυπτών στην Ηλεία είναι προβληματική.
Το γυναικείο άγαλμα ανακαλύφθηκε πέρυσι και η παρουσίασή του έγινε από την Ζ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με την Εφημερίδα Έθνος.

Πηγή...

Αυτή η μανία όλων να τοποθετούν χρονολογικά όλα τα ευρήματα εντός μιας συγκεκριμένης ιστορικής εποχής(500-200 προ Απολλωνίου Τυανέως),σώνει και καλά κι αυθαίρετα,δείχνει πόσο...αφρεπίπλεοι είναι!Βρε κοθώνια που πήρατε τα...πτυχία με ώνια,το Αίπυ αναφέρεται από τον ΟΜΗΡΟ,ως πόλις που συμμετείχε του ΤΡΩΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!Όπως και άλλες "ομηρικές" πόλεις στα χρόνια τα..."ιστορικά"(κατά τους περισπούδαστους ιστορικούς και αρχαιολόγους),έτσι και το Αίπυ είχε πάψει να έχει ζωή!Πως μετά μανιώδους επιμονής αναφέρετε ότι το εύρημα είναι του 3ου-4ου αιώνα προ Απολλωνίου Τυανέως;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου