10 Νοεμβρίου 2010

Επεισόδια στην Αγγλία για τα φοιτητικά δίδακτρα Κεντρικό κτίριο του Λονδίνου έχει καταληφθεί από φοιτητές.

φωτογραφία αρχείου
Σοβαρά επεισόδια πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής διαδήλωσης χιλιάδων φοιτητών και καθηγητών στην Αγγλία, για την ανακοίνωση της κυβέρνησης περί τριπλασιασμού των ετησίων διδάκτρων στα πανεπιστήμια της χώρας, στις 9.000 λίρες. Κεντρικό κτίριο του Λονδίνου έχει καταληφθεί από φοιτητές, με τις συγκρούσεις να εντείνονται στο κέντρο της πόλης.

Η εισήγηση για την αύξηση των διδάκτρων, που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, ανήκει στο λόρδο Μπράουν, που είχε αναλάβει να εξετάσει τη βιωσιμότητα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μετά τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση.

Όπως προβλέπει η επίμαχη πρόταση, οι φοιτητές θα λαμβάνουν δάνειο για την κάλυψη των διδάκτρων, το οποίο θα αρχίζουν να αποπληρώνουν όταν αποκτήσουν ετήσιο εισόδημα 21.000 λιρών.

Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι φοιτητές πληρώνουν έως 3.290 λίρες για κάθε έτος σπουδών στα πανεπιστήμια της Αγγλίας.


3 σχόλια:

  1. Πόσα να αντέξουν πια οι λαοι!
    Και είμαστε ακόμα στην αρχή..
    Κάοια στιγμή ,μοιραία θα ξεσπάσουν..
    Αργά η γρήγορα..
    Υπατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπως ετσι γινονται και στην Ελλαδα με τους φοιτητες...Εκει τασπασαν για το δικαιωμα να σπουδασουν...εδω τι γινεται...αστα να πανε...Παλι θα μελαγχολησω...ΔΙΟΜΗΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διομήδη μη μελαγχολείς ...αυτό που νοιώθω εγώ είναι οτι αργά αλλά σταθερά ο λαός αφυπνίζεται...
    Τόσοι αιώνες εβραιοχριστιανισμού στο σβέρκο, δεν είναι εύκολο ...η πλύση του μυαλού τεράστια..

    Υπατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή