07 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή με Θέμα: Κοσμική συναυλία...

Επιστολή με Θέμα: Κοσμική συναυλίαΠρος: Ναό Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών 10446, Αθήνα
Υπόψη εφημέριου κυρίου Μάξιμου Παπαγιάννη


Κύριε Μάξιμε Παπαγιάννη, (επιτρέψτε μας το ''κύριε Μάξιμε'' αντί του ''πατέρα Μάξιμε'' ένεκα ότι Πατέρας μας είναι ο ύψιστος των Ελλήνων Θεών Δίας και έπεται ο φυσικός μας).

Οι γράφοντες την παρούσα επιστολή είμαστε Έλληνες και όχι Χριστιανοί και συνεπώς συγκαταλεγόμεθα, όπως έλεγε ο διδάσκαλός σας Κοσμάς ο Αιτωλός, στους «...ασεβείς, αιρετικούς, άθεους Έλληνες Εθνικούς». Για την ακρίβεια: « Και εγώ αδελφοί μου έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού, δεν είσθενε Έλληνες, δεν είσθενε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ'είσθενε ευσεβείς ορθόδοξοι Χριστιανοί».

Κι ας μην αναλωθούμε με την ερμηνεία της άλλης...
γνωστής ρήσης του άλλου σας διδασκάλου, Γεννάδιου Σχολάριου: «Είμαι Χριστιανός ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!».

Εμείς λοιπόν είμεθα Έλληνες ως εκ τούτου δεν δυνάμεθα να είμεθα Χριστιανοί.

Αλλά με τις προσφωνήσεις και τις συστάσεις παραλίγο να λησμονήσουμε το θέμα της παρούσας επιστολής το οποίο αφορά στον εκσυγχρονισμό; νεοορθοδοξισμό; που επιχειρεί τους τελευταίους καιρούς η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία; κάποιοι μεμονωμένοι ιερείς της; Δεν γνωρίζουμε ακριβώς και θα επιθυμούσαμε να πληροφορηθούμε, απλά για λόγους ακαδημαϊκής ενημέρωσης πολιτών που τυγχάνει να ξέρουν να γράφουν και να διαβάζουν. 

Ενδεχομένως να αναρωτηθείτε, γιατί απευθυνόμαστε σε εσάς;

Πρωτίστως να διευκρινίσουμε ότι δεν προσωποποιούμε το θέμα σε εσάς διότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα μαζί σας. Απευθυνόμαστε σε εσάς επειδή μια τέτοια «εκσυγχρονιστική» ενέργεια έλαβε χώρα πρόσφατα στην εκκλησία στην οποία εφημερεύετε, παρουσία προσώπων της πολιτικής ηγεσίας, όπως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μιας πολιτικής ηγεσίας η οποία φοβάται να αποστασιοποιηθεί από τα θρησκευτικά δρώμενα αυτής της χώρας, πράγμα που θα έπρεπε να είχε πράξει από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

Αναφερόμαστε στην κοσμική μουσική συναυλία η οποία διεξήχθη εντός του ''Αγίου Παντελεήμονα'' και επειδή ήταν η δεύτερη φορά (η πρώτη είχε διεξαχθεί προ ολίγων ετών στον μητροπολιτικό σας ναό παρουσία του εν ζωή τότε κυρίου Χρήστου Παρασκευαΐδου - αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου για εσάς) αναρωτηθήκαμε για το από πότε και πως, η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία επιτρέπει τέτοιου είδους εκδηλώσεις όταν η Πρώτη σας Οικουμενική Σύνοδος καθώς και οι ''Άγιοι'' κύριοι, κύριοι Χρυσόστομος, Βασίλειος ο ''Μέγας'', Αθανάσιος Αλεξανδρείας και άλλοι, έχουν αποφανθεί ότι τα μουσικά όργανα είναιεκ του Πονηρού και δεν επιτρέπονται.

Εξαιρούνται οι καθολικές, ευαγγελικές, πεντηκοστιανές και άλλες χριστιανικές εκκλησίες εντός των οποίων ακούγονται ντραμς, ηλεκτρικές κιθάρες, αρμόνια και λοιπά μουσικά όργανα, συνοδεία τραγουδιστικών στίχων. Εξ' άλλου εσείς, τους καθολικούς, τους ευαγγελιστές και γενικά όποιους χριστιανούς δεν ασπάζονται την ''ορθόδοξη'' πίστη σας, τους χαρακτηρίζετε επιεικώς, ''πλανημένους αδελφούς, οι οποίοι ξεστράτισαν από την οδό της σωτηρίας των ψυχών τους''.

Επί τη ευκαιρία κι εμείς ξέρετε, οι «παγανιστές και ειδωλολάτρες» όπως μας αποκαλείτε (Έλληνες Εθνικοί, είναι από το πάλαι ποτέ ο επίσημος χαρακτηρισμός μας. Κι αυτό σίγουρα το ξέρετε) χρησιμοποιούμε στις ιεροπραξίες μας τύμπανα, κύμβαλα, αυλούς και πολλά άλλα μουσικά όργανα καθώς και τραγούδια. Μόνο που εμάς, όχι απλώς δεν μας τα απαγορεύει η Κοσμοθέασή μας αλλά μας προτρέπει και μας παρακινεί να το πράττουμε μέσω των μυστών, ιεροφαντών, ποιητών και εν τέλη τραγουδοποιών της προαιώνιας ελληνικής μας πατρώας παράδοσης και προ απαρχής της ψευδοοροθετημένης ημερολογιακά χριστιανικής σας χρονολόγησης.

Λοιπόν τι ακριβώς γίνεται κύριε Μάξιμε; Εσείς που η επίσημη εκκλησία σας δεν επιτρέπει ούτε την εκδήλωση των μοιρολογιών μέσα στους ναούς σας διότι θεωρεί πως αποτελούν κατάλοιπο αρχαίων παγανιστικών δοξασιών, αίφνης εν ονόματι του «εκσυγχρονισμού» σας λησμονήσατε τους Αποστολικούς σας Κανόνες οι οποίοι συντάχθηκαν το 355 στο πλαίσιο των διωγμών των Ελλήνων Εθνικών από το χριστιανικό ιερατείο και ρητά αναφέρουν ότι: «Αν επιθυμείς τραγούδια έχεις τους Ψαλμούς. Γι' αυτό απέφευγε με επιμονή κάθε εθνικό διαβολικό βιβλίο».

Όλοι οι άλλοι χριστιανοί, πλην ορθοδόξων, είναι οι πλανημένοι αδελφοί σας κι εμείς προφανώς οι διαβολικοί εχθροί σας. Μόνο που και εδώ έχετε αστοχήσει. Διότι στην ελληνική Κοσμοθέαση, όπως γνωρίζετε, αν γνωρίζετε, δεν υφίσταται η έννοια του διαβόλου. Ο διάβολος, σατανάς ή ο έξω από εδώ, όπως αλλιώς τον λέτε, είναι χριστιανικό κατασκεύασμα. Γι' αυτό και οι εγκληματούντες σατανιστές, υπάρχοντες και δυνητικοί είναι πρωτίστως Χριστιανοί, διαφορετικά δεν μπορούν να είναι σατανιστές.

Αλλά ας επανέλθουμε στα έπεα αλλά ουχί πτερόεντα γραφόμενά μας.

1.    Με την πρακτική υιοθέτησης των κοσμικών συναυλιών εντός των ναών σας εξοκείλατε των ''θείων'' εντολών και επιταγών σας και τελείτε εν αμαρτία κατ' εξακολούθηση. (Αν και το τελευταίο δεν σας πτοεί διότι ούτως ή άλλως αυτοχαρακτηρίζεστε αμαρτωλοί άμα τη γεννήσει σας).

2.    Με την πρόφαση ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους μαζεύετε τους εξαθλιωμένους και μη λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την δύσμοιρη αυτή περιοχή της αλλοτινής πανέμορφης Αθήνας με σκοπό σας να τους εκχριστιανίσετε και κατά τα λοιπά... ό,τι ήθελε ας προκύψει.

Διότι η δική σας παγκοσμιοποίηση συνίσταται σε ένα πανανθρώπινο χριστιανικό γένος (όχι έθνος) χωρίς πατρίδες και εθνικές συνειδήσεις που θα έχει σημαία του τον χριστιανο-οικουμενισμό. 

3.    Συμμάχους δε, για την ευόδωση του μακροπρόθεσμου στόχου σας, έχετε τους προσκυνημένους νεοραγιάδες πολιτικούς των κυβερνήσεων του βυζαντινορωμαίϊκου κρατιδίου της Ανατολικής Ρωμυλίας που καπηλεύονται το όνομα της ενδοξότερης χώρας του κόσμου, όσο αυτή δεν είχε καταληφθεί από την ξενόφερτη θρησκευτική λαίλαπα της ερήμου. Οι πολιτικοί τής υπό κατάληψη θεοκρατούμενης χώρας μας άνοιξαν και εξακολουθούν να κρατάνε ανοιχτές τις κερκόπορτες των συνόρων κι εσείς τις «φιλεύσπλαχνες» αγκάλες σας, βαφτίζοντας αβέρτα - κουβέρτα χριστιανικό ό,τι κινείται, ενώ γνωρίζετε καλά ότι όλοι αυτοί οι αναξιοπαθούντες που τυπικά και μόνο! λαμβάνουν το «χρίσμα» σας, δεν είχαν και δεν θα αποκτήσουν ποτέ χριστιανική συνείδηση. Απλώς προσχωρούν τυπικά στο θρησκευτικό σας δόγμα προκειμένου να τύχουν μιας ευνοϊκότερης κοινωνικής αποδοχής από τις σφιχταγκαλιασμένες μαζί σας πολιτικές κυβερνήσεις, νομίζοντας ότι αν γίνουν Χριστιανοί γίνονται ευκολότερα και «Έλληνες».

4.    Αυξάνεστε και πληθύνεστε κύριε Μάξιμε, αλλά η ποιότητα του τυπολατρικού πλήθους σας βαίνει συνεχώς και ολοταχώς φθίνουσα γι' αυτό και προβαίνετε πλέον σε απονενοημένα και απεγνωσμένα προσηλυτιστικά διαβήματα που ξεκινάνε από ατυχή δημοσιοσχεσίτικα μηνύματα του τύπου ''Ελάτε και με τα σκουλαρίκια σας'', μέχρι κατάπτυστους, τραγελαφικούς και αντιαισθητικούς αγιασμούς σε μουσεία που φυλάσσονται πρωτότυπα αγάλματα και προτομές Ελλήνων Θεών και σε μνημεία Ελλήνων ηρώων που δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με την δικτατορική μονοθεϊστική σας θρησκεία. (βλ. αγιασμούς στα μουσεία Ακροπόλεως, Θηβών, στα μνημεία Θερμοπυλομάχων, Σαλαμινομάχων και αλλού).

5.    Τώρα, στο πλαίσιο πάντα του εθνοκτόνου προσηλυτισμού σας, ο οποίος αποσκοπεί στην λησμονιά της θρησκευτικής κουλτούρας των αλλοθρήσκων και στην εκ μέρους τους υιοθέτηση της δικής σας θρησκείας, επινοήσατε την καμπάνια των συγκεκαλυμμένων (υπό την σκέπη του Θεού σας) κοσμικών συναυλιών, ως δήθεν μέτρο ενότητας του ετερόκλιτου ποιμνίου σας.

Με εκτίμηση και πικρία κύριε Μάξιμε, όχι τελικά για το τι κάνετε στα των οίκων των ναών σας, πράγμα που αποτελεί σίγουρα αναφαίρετο δικαίωμά σας, αλλά διότι ύστερα από 200 περίπου χρόνια οι ηγεσίες των νεοελληνικών κυβερνήσεων δεν εννοούν να εκδημοκρατισθούν και να αποκοπούν από τον ομφάλιο λώρο σας, αποστασιοποιούμενες από θρησκευτικά ρεύματα και μεταφυσικές απόψεις, αλλά σας επιτρέπουν να ελέγχετε και να υποτάσσετε τις συνειδήσεις των νεοελλήνων (για τους λαθρομετανάστες θα μιλάμε;) από τις βαθμίδες της εκπαίδευσης μέχρι τις ένοπλες δυνάμεις και φυσικά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθ' ην στιγμή  στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες επέδρασε ο από εμάς ορμώμενος, των Ελλήνων μη Χριστιανών, Διαφωτισμός, οι κυβερνήσεις - πολιτικές ηγεσίες έχουν διαχωρίσει σαφώς τις θρησκευτικές ιδεοληψίες των ''πλανημένων αδελφών σας'' από το πολιτικό και κοινωνικό τους γίγνεσθαι. (βλ. Γαλλική Δημοκρατία που από το 1905 δεν αναγνωρίζει ως επίσημη καμία θρησκεία και τηρεί ουδέτερη στάση προς όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, αποκλείοντας κάθε ιδιαίτερο προνομιακό καθεστώς).

6.    Τελικά σε αυτό έγκειται η πικρία μας κύριε Μάξιμε, στην ένεκα φόβου πολιτική παρουσία κάθε εκκλησιαστικής σας δραστηριότητας κι όχι στις αυτού καθ' εαυτού εκκλησιαστικές σας δραστηριότητες, όπως οι δήθεν ενωτικές, κοσμικές σας συναυλίες στις οποίες ευχόμαστε να συμπεριλάβετε και χορούς προκειμένου να δώσετε περισσότερο χρώμα στην ούτως ή άλλως καταθλιπτική περιρρέουσα ατμόσφαιρα των ορθόδοξων χριστιανικών ναών σας.

Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα (κι ας ''τοποθετήσατε'' την γέννηση του Τζεσούα ή Τζέσουα ή Γιεχοσόβα εξελληνισμένα Ιησού, πάνω στο εορταστικό ελληνικό ημερολόγιο για να θάψετε την ελληνική Κοσμοθέαση σύμφωνα με την οποία γιορτάζαμε, γιορτάζουμε και θα γιορτάζουμε την γέννηση του Τριέσπερου Ηρακλέους, την χειμερινή ισημερία, τα Ηλιούγεννα).

Για τον ΘΙΑΣΟ «ΔΕΛΦΥΣ» - ΥΣΕΕ - Δρ. Λεωνίδας Λ. Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου