09 Μαρτίου 2011

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ και η πειθήνια μαριονέτα


Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΟ Ευάγγελος Μπεξής (εκδότης περιοδικού ΙΧΩΡ) μας αποκαλύπτει πως εδώ και αρκετά χρόνια είναι γνώστης της τοποθεσίας του τάφου του Θεμιστοκλέους και ενώ το έχει με αποδεικτικά στοιχεία κοινοποιήσει στο υπουργείο Πολιτισμού (υπουργός Βενιζέλος) το Ελληνικό Κράτος ως γνήσια και πειθήνια μαριονέτα της παγκοσμίου Σιών* όχι μόνο δεν αναδεικνύει το ιστορικό αυτό μνημείο αλλά σιωπά χαρακτηριστικά.
ΙΧΩΡ
*Και για τα „ευαγγελικά μας“: δεν υπάρχει μόνο η παγκοσμία Σιών, αλλά και η Νέα Σιών η οποία αποτελεί την επίσημη έκδοση του πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Η Νέα Σιών πρωτοεκδόθηκε το 1904 και αρχικά η έκδοσή του ήταν μηνιαία. Τα τελευταία χρόνια επιχειρήθηκε να λειτουργήσει ως καθαρά επιστημονικό περιοδικό σύγγραμμα, όμως λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο η έκδοσή του δεν είναι πλέον τακτική και γίνεται από την Αθήνα και όχι από το τυπογραφείο του Παναγίου Τάφου, όπως συνέβαινε αρχικά. Πλησιάζει πλέον τους 90 τόμους. Από τη Βικιπαίδεια.
 Επίσης μία ευπρόσδεκτη ονομασία της Ορθοδοξίας  είναι Νέα Σιών  (σε χειρόγραφα μοναστηριών αποκαλείται συχνά «Νέα Σιών»)!

Σχετικό θέμα: Αρχαιολογία: Σε ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων η Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου