24 Μαρτίου 2011

Χριστοφοράκηδες και Μητσοτάκηδες...

Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου.Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση.

Όπως θα δείτε παρακάτω,ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είναι κολλητός της οικογένειας Μητσοτάκη.Διαβάζουμε στη Βικιπαίδεια για τον Μητσοτάκη...





Καταγόμενος από οικογένεια με πολιτική παράδοση ασχολήθηκε απο νωρίς με την πολιτική καταφέρνοντας να εκλεγεί βουλευτής Χανίων ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του 1946.

Και ρωτάμε...Υπάρχει περίπτωση να μη γνώριζε ο Μητσοτάκης ποιός ήταν ο πατέρας Χριστοφοράκος;Μήπως οι ρίζες της "μίζενς" με τους Γερμανούς είναι πιο βαθιές;



Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νεκροί από την μαλθουσιανή μεθόδευση των Ούνων κατακτητών τον χειμώνα του 1941.
Εκατομμύρια Έλληνες αγέννητοι, υποδουλωμένοι από τους ίδιους ανθρώπους. Αυτοί είναι οι δικαστές σας κύριοι δικαστές.

Carl Friedrich von Siemens. Από τους βασικούς χρηματοδότες του Χίτλερ. Κάθε αναφορά στην ναζιστική του δράση έχει απαλειφθεί.
Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. Κατέδιδε όσους διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής). Ο δικαστής που τον αθώωσε, βασίστηκε στην μαρτυρία του πολιτικού Πάνου Χατζηπάνου, που μετέπειτα έγινε υπουργός δικαιοσύνης. Μέλος της Γερμανικής τεκτονικής στοάς. Αργότερα, ως υπουργός συνελήφθει και καταδικάστηκε για χρηματισμό. Έτσι εξηγούνται και κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα από προσωπικά αρχεία του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου που σύντομα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας.
http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=99335&format=.jpg
Η “ξεχασμένη” γενοκτονία. Όπως και οι προκάτοχοι τους, Από τον Αλάριχο, την Ιερά συμμαχία, τον Φον Γκρούμπκωφ (γενοκτόνο της Θεσσαλίας), τους γερμανούς δημιουργούς των Νεότουρκων, τους εκπαιδευτές και συμμάχους του Κεμάλ, έτσι και οι κατοχικές δυνάμεις προέβησαν σε μία στυγνή γενοκτονία με μαλθουσιανικό σχεδιασμό. Πάνω από 350,000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες τον χειμώνα του 41/42.
Και όμως, η έντεχνη προπαγάνδα απέναντι στις μειοδοτικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν έχει τον αστικό μύθο των “Φιλελλήνων Ναζί”. Αναπτύχθηκε μαζί με τους “αντιστασιακούς – αντιναζί” του αριστερισμού που στην ουσία ήταν τα ίδια πρόσωπα που υμνούσαν τον Χίτλερ και συνετέλεσαν στην γενοκτονία του Ελληνικού λαού.
Όλοι οι συνεργάτες του Χριστοφοράκου, της Siemens και της νεογερμανικής λαίλαπας ήταν οι “αντιστασιακοί” του ΠΑΚ, αριστεριστικών οργανώσεων τύπου “κόκκινη προβιά”, Τσουκάτοι, Μαντέληδες κλπ. Απόδειξη ότι ο διαχρονικός αντίπαλος τους ήταν ο πηγαίος Πατριωτισμός που πάντα του κολλούσαν μία ταμπέλα: Από συμμορίτες εώς εθνικιστές. Τι γελοίο οι φυσικοί και γνήσιοι συνεργάτες του ναζισμού να βαφτίζουν τους Πατριώτες ως “ναζί”. Και τι τραγικό κάποιοι πατριώτες να τσιμπούν το δόλωμα και να γίνονται απολογητές του ράιχ…
Με αυτά και με άλλα, οι αγέννητοι είναι ήδη χρεωμένοι από τα ίδια πρόσωπα. Θα γεννηθούν υπόδουλοι στο ΔΝΤ, γνήσιου απογόνου του κεφαλαίου που διαχρονικά στήριζε τους μισάνθρωπους Ούνους και τους πρώτου βαθμού συγγενείς τους, τους Οϊγούρους (Γκότλαντ οι μεν, Εργενεκον Ημισέληνος οι δε. Η ΓΗ μας, η Μητέρα μας βλέπετε, είναι γι’ αυτούς ξένο έδαφος προς διάλυση).
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας λοιπόν είναι στο χέρι μας εάν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του ραγιά ή τον δρόμο του πολεμιστή. Ας επιλέξουμε.

Ο Χριστοφοράκος, η Siemens και η οικογένεια Μητσοτάκη

Αποσπάσματα από τα ημερολόγια του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Siemens Ελλάδος, που αποδεικνύουν τις στενές του σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη θυμίζει η Ελευθεροτυπία σήμερα, τρεις μέρες πριν τις εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου. Το αρχείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου περιλαμβάνει στοιχεία από το 1997 μέχρι και την αποχώρησή του από την εταιρεία το Δεκέμβριο του 2007, ανάμεσα στα οποία, προσκλήσεις που λάμβανε, δώρα και εξυπηρετήσεις που έκανε, χορηγίες που του ζητούσαν.   

Αριστέα Μπουγάτσου, εφημερίδα Ελευθεροτυπία
"Στενές επαφές Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη"
"Στη δικογραφία
Τα περιβόητα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 1997 μέχρι και την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο του 2007 βρίσκονται πλέον στη διαβόητη δικογραφία. Τα τηρούσαν οι γραμματείς του (με εξέχοντα ρόλο -εξ απορρήτων- η βοηθός Αικατερίνη Τσακάλου) που έγραφαν τα πάντα.
Αυτά τα ημερολόγια ξεχειλίζουν από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει εκδήλωση οικογενειακή, πολιτική ή εταιρική (υψηλού επιπέδου) που να μη μοιράζονται, κυρίως η Ντόρα και ο Κυριάκος, με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ' εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, που είναι πια ελεύθερος και με ισχυρό όπλο του το δεδικασμένο.
Είχαν απαιτήσεις
Η μεγάλη πολιτική οικογένεια (είτε η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση) έχει απαιτήσεις από τη Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Στέλνει βιογραφικά για διορισμούς καλών παιδιών, είτε δια χειρός της δραστήριας κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε της τέως συζύγου του Μαρέβας. Ολα είναι αρχειοθετημένα στο περιβόητο αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens (πλην όσων «εξαφανίστηκαν») όμως, δεσπόζουν οι κλήσεις, τα ραντεβού, τα αιτήματα και οι συνεννοήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ολες οι καταγεγραμμένες κινήσεις του Χριστοφοράκου δείχνουν ότι θέλει δίπλα του τη Ντόρα (ως βουλευτή, ως δήμαρχο και μετέπειτα υπουργό) και ότι στηρίζει αμέριστα τον Κυριάκο.
Το δείπνο του 2003
Τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος υποδέχεται τον μετέπειτα χρήσιμο άνθρωπο για τα όσα έγιναν μεταξύ Εφετείου και Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη μη παράδοσή του στην Ελλάδα. Στο σχεδιάγραμμα του δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο τη Ντόρα Μπακογιάννη. Στην κεφαλή σχεδιάζει να καθήσει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και ακριβώς απέναντι τοποθετείται η θέση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από τα ημερολόγια του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν συναντήσεις του με τον επίτιμο στην Αραβαντινού, αλλά και άλλες... αποστολές τηλεφωνικών κέντρων στα Χανιά (σελίδες ημερολογίου με ημερομηνίες 5 και 27 Ιανουαρίου 2000).
Και στεγνωτήριο!
Πέραν του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007 σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη (στον Δραγουμάνο), φαίνεται ότι η πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου (14/7 και 17/7/2000). Το 1999 (φύλλο 22 Ιουλίου 1999) η Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται στη Διον. Αρεοπαγίτου 3 με το Μ. Χριστοφοράκο. Το 2001 σειρά είχαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές (φύλλο της 14ης Νοεμβρίου του 2001 στο ημερολόγιο). Αλλη σημείωση «BSP για Μπακογιάννη»... είναι γραμμένη εμφατικά στη σελίδα της 13ης Οκτωβρίου 2003.
Και ο Ισίδωρος
Πάντως μαζί με τη Ντόρα ξεθαρρεύει και ο σύζυγός της Ισίδωρος, τα αιτήματα του οποίου κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχείο Χριστοφοράκου. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητες χορηγίες που τελικά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος εξασφαλίζει από τον Χριστοφοράκο (ελέω Ντόρας) για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων κ.ά. Τόση είναι η μέριμνα του γραφείου Χριστοφοράκου που η γραμματέας στις 13 Οκτωβρίου 2003 στην πρώτη υπόμνηση γράφει: «Να κάνει κάτι για Μπακογιάννη».
Κόλαφος για Κυριάκο
Το δυσάρεστο για τους Μητσοτάκηδες αρχείο Χριστοφοράκου εκθέτει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια επιστολή-βόμβα που έστειλε στον Μ. Χριστοφοράκο η Siemens, ένα μήνα μετά την αποπομπή του, αποκαλύπτει ότι ο τέως manager της εταιρείας μάλλον είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει εκ των ενόντων τις εκλογικές δαπάνες του καλοκαιριού του 2007 για το πολυδάπανο τηλεφωνικό κέντρο (άνω των 137.000 ευρώ). Γι' αυτό και το γαϊτανάκι με τα πιστωτικά τιμολόγια, αλλά και η περιφορά τους επί μήνες σε θυγατρικές, στις οποίες έγινε απόπειρα να φορτωθούν κάποια τιμολόγια επ' ονόματι του βουλευτού.
Η επίμαχη επιστολή έχει ημερομηνία 25/1/2008, είναι σαφής και την υπογράφει η κ. Τσακάλου. Αναφέρει: «Ο κ. Fisher (ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου) μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμιά δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη...».
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και το σίριαλ καταθέσεων Τσακάλου και Μικέ (29/5 έως 9/6/2008) για τις χορηγίες σε πολιτικά πρόσωπα, τα τιμολόγια του Κυριάκου έγιναν φέιγ βολάν και ο βουλευτής έσπευσε να εξοφλήσει, έξι μήνες μετά το γράμμα της Siemens με το οποίο στεγνά ζητούσε την πληρωμή των τιμολογίων, καθιστώντας υπεύθυνο τον Μ. Χριστοφοράκο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου